Αδέσποτα ζώα στο νοσοκομείο Χανίων!

Διαστάσεις παίρνει το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στο Νοσοκομείο Χανίων, στο οποίο πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη προς εξεύρεση λύσης.

Στη σύσκεψη αναλύθηκαν οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις τις οποίες έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή των Χανίων για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.

Συμμετείχαν ο δήμαρχος Χανίων, Μαν. Σκουλάκης, ο διοικητής του Νοσοκομείου, Χαρ. Δουλγεράκης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσηλευτικού Ιδρύματος καθώς και των Φιλοζωικών Συλλόγων “Η προστασία των ζώων” και “Η μικρή κιβωτός του Νώε”.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι τόσο εντός του χώρου του Νοσοκομείου, έναν χώρο ευαίσθητο και υψίστης υγειονομικής σημασίας, όσο και στη γύρω περιοχή εντοπίζεται καθημερινά μεγάλος αριθμός εγκαταλελειμμένων – αδέσποτων και συχνά επιθετικών, ζώων και ζητήθηκε η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

«Η παρούσα Δημοτική Αρχή -παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και τις σοβαρές ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού- αρχίζει να αναπτύσσει μια σημαντική δραστηριότητα στον τομέα της προστασίας των αδέσποτων ζώων, με τη συνεργασία και βοήθεια των φιλοζωικών οργανώσεων του Δήμου μας και με γνώμονα την προστασία, την ευημερία και τα δικαιώματα των ζώων», επεσήμανε ο δήμαρχος Χανίων, τονίζοντας ότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπισθεί συνολικά και όχι μεμονωμένα.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Ο δήμαρχος Χανίων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δράσεις που προγραμματίζονται να υλοποιηθούν από τον Δήμο Χανίων το αμέσως επόμενο διάστημα, οι οποίες περιλαμβάνουν:

• Την κατασκευή ποτίστρων για τη δίψα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε διάφορα σημεία εντός διοικητικών ορίων του Δήμου μας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

• Την προμήθεια ειδών διαβίωσης και περίθαλψης αδέσποτων ζώων όπως αντιβιοτικά, εμβόλια, αντιφλεγμονώδη καθώς και τροφές για κουτάβια και ενήλικα αδέσποτα

• Την παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων στην οποία θα περιλαμβάνονται κτηνιατρικές πράξεις.

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Τα παράπονα και τις καταγγελίες που δέχονται από επισκέπτες του Νοσοκομείου, κυρίως όσον αφορά στην επιθετικότητα των ζώων, μετέφεραν ο διοικητής Χαρ. Δουλγεράκης και εκπρόσωποι των εργαζομένων. Αφού επεσήμαναν ότι «σε καμία περίπτωση δεν είναι απέναντι στους Φιλοζωικούς Συλλόγους», τόνισαν την ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος ιδιαίτερα στον ευαίσθητο αυτό χώρο, όπως είναι το Νοσοκομείο, ζητώντας τη συνεργασία και τη συνδρομή του Δήμου.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των Φιλοζωικών Συλλόγων εξήραν τις προσπάθειες του Δήμου Χανίων, τονίζοντας μάλιστα ότι «ο Δήμος Χανίων, πρωταγωνιστεί σε πανελλαδικό επίπεδο, στον τομέα των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων».

Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη απηύθυναν έκκληση στους συμπολίτες μας να αναλαμβάνουν την ευθύνη των ζώων τους και να μην τα εγκαταλείπουν, ώστε να αποφευχθεί όσο είναι δυνατόν περισσότερο αυτό το δυσάρεστο για τον Δήμο μας φαινόμενο.

Χανιώτικα Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *