Βενιζέλειο – ΠΑΓΝΗ: σημειώσατε 1!

Εκτοξεύτηκε η αποδοτικότητα του Βενιζελείου νοσοκομείου, αφήνοντας πίσω με διαφορά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η μέγγενη της λιτότητας σφίγγει, χωρίς εξαίρεση, όλα τα νοσοκομεία, ωστόσο – αν και οι σπατάλες περιορίζονται, προσεγγίζοντας την επιθυμητή εξυγίανση – δεν ακολουθεί αντίστοιχη πορεία και η αποδοτικότητα.

Χαρακτηριστική είναι η μεγάλη απόκλιση που παρατηρείται στα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου, ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο, κατά το 2011. Το Βενιζέλειο, αν και υστερεί έναντι του ΠΑΓΝΗ τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό, καταφέρνει να ηγείται στην “κούρσα” του καθημερινού αγώνα για την υγεία των ασθενών.

Τα νούμερα “μιλούν” από μόνα τους:

Στα εξωτερικά ιατρεία του ΠΑΓΝΗ, το 2011, εξετάστηκαν 88.726 ασθενείς, ενώ στο Βενιζέλειο 104.238. Όμοια η εικόνα και στα ΤΕΠ: 90.768 ασθενείς εξετάστηκαν στο ΠΑΓΝΗ και 119.077 στο Βενιζέλειο. Όσο για τα πρώην απογευματινά ιατρεία, στα οποία οι ασθενείς καταβάλλουν αντίτιμο για την εξέταση, η εικόνα αντιστρέφεται: Από το σύνολο των 36.692 ασθενών, 12.847 εξετάστηκαν στο Βενιζέλειο και 23.845 στο ΠΑΓΝΗ.

Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, ότι το Βενιζέλειο “κερδίζει” όχι μόνο σε σύγκριση με το ΠΑΓΝΗ αλλά και με όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας. Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Επενδυτή”, τον Απρίλιο του 2012, μαζί με το Θεαγένειο της Θεσσαλονίκης, απαρτίζουν το “ντουέτο” που κατάφερε να εκτοξεύσει την αποδοτικότητά του και να ενταχθεί στα πρότυπα νοσοκομεία για το 2011.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *