ΙΣΑ. Ο κ. Βουδούρης για άλλη μία φορά αποκρύπτει την αλήθεια.


Ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προσκεκλημένος από τον ΣΚΑΙ 100.3 σήμερα το πρωϊ ανέφερε αναληθώς ότι έλαβε επιστολή από τον ΙΣΑ σύμφωνα με την οποία θα παραπεμφθεί στο πειθαρχικό γιατί «προφανώς ενοχλεί που γίνονται έλεγχοι στους γιατρούς για υπερσυνταγογράφηση».

Τα παραπάνω είναι παντελώς αβάσιμα. Η αλήθεια είναι ότι το ΔΣ του ΙΣΑ παρέπεμψε πράγματι τον κ. Βουδούρη, μέλος του, στο πειθαρχικό συμβούλιο, όχι όμως, όπως ο ίδιος σήμερα αναληθώς ανέφερε δημοσίως, γιατί διενεργεί ελέγχους στους ιατρούς που υπερσυνταγογραφούν. Όπως κατ΄ επανάληψη έχει τονιστεί στον αγώνα του αυτόν θα βρει τον ΙΣΑ αρωγό.

Μετά ταύτα αν και το ζήτημα έχει χαρακτήρα προσωπικού δεδομένου ήμαστε υποχρεωμένοι να διασαφήσουμε ότι το ΔΣ του ΙΣΑ παρέπεμψε τον κ. Βουδούρη στο πειθαρχικό γιατί παρότι όταν το με βάση την από 10-11-2011 απόφαση του ΔΣ του ΙΣΑ του ζητήθηκαν οι απόψεις του αναφορικά με τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα Ημερησία της 5.11.2011 με τίτλο «Γιατροί σε μαύρη λίστα-  Συνταγές αξίας 400.070 ευρώ έγραψε σε έξι μήνες ένας γιατρός», ο ίδιος ουδέποτε ανταποκρίθηκε στο αίτημα του ΙΣΑ, αγνοώντας τον προκλητικά. Και τούτο παρότι σχετική επιστολή του απεστάλη δις. Ο κ. Βουδούρης αγνόησε πλήρως τις επιστολές του ΙΣΑ, δεν απήντησε, ούτε απέστειλε τη λίστα των ιατρών για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις υπερσυνταγογράφησης σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος δήλωσε στην εφημερίδα.

Αν και ο κ. Βουδούρης όφειλε να γνωρίζει ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας κάθε ιατρός οφείλει να υπακούει στις αποφάσεις   του Συλλόγου, απορεί αίφνης γιατί παραπέμφθηκε, αν και ενήργησε ως Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ,  όταν παρά την αποστολή δύο επιστολών, ο ίδιος αγνόησε τη σχετική απόφαση του ΔΣ του ΙΣΑ. Επιπλέον όμως και κυρίως σπεύδει να υπονοήσει με τις δηλώσεις του σήμερα αναληθώς για το ΔΣ του ΙΣΑ ότι τάχα ενεργεί με σκοπό να συγκαλύψει γιατρούς που παραβίασαν το καθήκον τους ή να παραπέμψει τον ίδιο γιατί διενεργεί ελέγχους.

Αυτές οι δηλώσεις δεν τιμούν ούτε τον ίδιο, ούτε το ιατρικό σώμα, ούτε βεβαίως συντελούν στην ευόδωση του έργου του ΕΟΠΥΥ ή την προαγωγή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και των παρεχομένων υπηρεσιών του προς τους ασφαλισμένους του.

Αυτά προς το παρόν για την ορθή ενημέρωση του κοινού, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας για την προάσπιση του κύρους του ΙΣΑ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                              ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *