Χωρίς ασθενοφόρο για άλλη μια φόρα το Κέντρο Υγείας Ανωγείων

Αγαπητό Cretalive,

παρ’ολίγο να μην έχει την ευκαιρία … να ζήσει ένας χρόνια κατακλιμένος συνάνθρωπος μας στον Ορεινό όγκο του Μυλοπόταμου στην περιοχή Ανωγείων.

Στις 13:00 κλήθηκε ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Ανωγείων επιμελητής Β΄ Γενικής Ιατρικής οτι κάποιος στην περιοχή δεν είναι καλά, ενώ δεν υπήρχε η δυνατότητα να μεταφερθεί ο ασθενής στο Κ.Υ. και να του παραχθούν οι πρώτες βοήθειες λόγω του ότι δεν υπήρχε κάλυψη από ασθενοφόρο στην περιοχή ευθύνης των δυο Κέντρων Υγείας της περιοχής (Ανωγείων και Περάματος) αλλά ούτε κι από τον τομέα του ΕΚΑΒ που εδρεύει στην περιοχή ευθύνης του Κέντρου Υγειάς Ανωγείων.

Παρ’όλ’αυτά ο γιατρός προσέγγισε το περιστατικό με δικό του μέσο (μηχανή) πήρε έναν συγγενή του ασθενούς με το 4Χ4 του και πήραν υλικά φάρμακα και τη μοναδική νοσηλεύτρια η οποία εκτελεί χρέη νοσηλεύτριας (επισκέπτρια υγείας ) για να αντιμετωπίσουν το περιστατικό κατ’οίκον, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες και παλεύοντας με το χρόνο μιας και η κατάσταση του ασθενούς ήταν κρίσιμη ενώ ταυτόχρονα είχε κληθεί ασθενοφόρο από το Ηράκλειο χωρίς όμως να έχει εξασφαλισθεί για άλλη μια φόρα η επιστροφή του γιατρού στην βάση του.

Με την παρέμβαση του δήμου Ανωγείων εξασφαλίστηκε η επιστροφή του γιατρού στο Κ.Υ. Δεν είναι, μάλιστα, η πρώτη φόρα που γίνεται αυτό, αφού στο παρελθόν έχει παραμείνει ο συνοδεύων γιατρός  στο εφημερεύον νοσοκομείο και μάλιστα μεσάνυχτα ή ξημερώματα.

Η κατάσταση αυτή είναι επαναλαμβανόμενη εδώ και δυο χρόνια με τους προϊστάμενους της 7ης ΥΠΕ ΚΡΗΤΗΣ, το διοικητή του νοσοκομείου Ρεθύμνου, το διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας, αλλά και την πολιτική ηγεσία του τόπου να είναι αρμόδιοι για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Τελικά το περιστατικό αντιμετώπισε επιτυχώς, τόσο ο γιατρός του Κ.Υ.Ανωγείων με τη νοσηλεύτρια αλλά και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ υπερβαίνοντας εαυτούς. Το περιστατικό διεκομίσθη στο εφημερεύον Νοσοκομειο στο Ηράκλειο για περαιτέρω αντιμετώπιση.

http://cretalive.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *