ΔΗΛΩΣΗ του προέδρου της ΟΕΝΓΕ για τα 527 εκατ. ευρώ(ΟΕΝΓΕ)

Ρεπορτάζ του Ρ/Σ ΣΚΑΪ στις 11 και 12 Ιουνίου αποκάλυψαν non paper στελέχους της Επιτροπής Τιμολόγησης Φαρμάκων, το οποίο προειδοποιούσε τον Α. Λοβέρδο ότι ο τρόπος τιμολόγησης φαρμάκων που επρόκειτο να γίνει στις 4/8/2011 θα προσπόριζε 527 εκατ. ευρώ (πεντακόσια είκοσι επτά εκατ. ευρώ!!) στις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες.

Ο Α. Λοβέρδος αγνόησε τις προειδοποιήσεις που αφορούσαν τέτοια ιλιγγιώδη ποσά και προχώρησε στην τιμολόγηση και στην έκδοση Δελτίου Τιμών.

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών ο υπογράφων ζήτησε από τον περιέργως σιωπώντα Α. Λοβέρδο να δώσει άμεσα εξηγήσεις.

Σιγή ασυρμάτου από τον λαλίστατο τ. υπουργό.

Το καθήκον της απάντησης ανέλαβαν οι οπισθοφυλακές του Α. Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας, τουτέστιν ο Γεν. Γραμματέας κ. Δημόπουλος, ο οποίος εξέδωσε ένα ανυπόγραφο Δελτίο Τύπου (κλικ εδώ) το οποίο ανάρτησε στην ιστοσελίδα του υπουργείου, παραλείποντας να ενημερώσει τον υπηρεσιακό Υπουργό.

Το εν λόγω δελτίο τύπου, αν και γεμάτο από προπετείς ύβρεις, ομολογεί την ύπαρξη του επίμαχου non paper, όπως επίσης ομολογεί πως ο Α. Λοβέρδος επανέλαβε νέα τιμολόγηση φαρμάκων δύο μόλις μέρες πριν πρόσφατες  εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, χωρίς μάλιστα να έχει τέτοια αρμοδιότητα, διότι με νόμο η τιμολόγηση φαρμάκων είχε μεταβιβαστεί στον ΕΟΦ.

Αντιπαρερχόμαστε τις ύβρεις και τις λαθροχειρίες του κ. Δημόπουλου και ρωτάμε για δεύτερη φορά τον περιέργως σιωπώντα κ. Λοβέρδο:

Αναγνωρίζει ότι η τιμολόγηση φαρμάκων της 4/8/2011 προσπόρισε 527 εκατ. ευρώ στους φαρμακοβιομήχανους;

Αναγνωρίζει πως οι τιμές που έδωσε σε πολλά γενόσημα φάρμακα ήταν εξόφθαλμα υψηλές, ενώ ταυτόχρονα επέβαλλε στους γιατρούς να συνταγογραφούν σχεδόν αποκλειστικά γενόσημα φάρμακα;

Αναγνωρίζει ότι επέδειξε περίεργο ενδιαφέρον να διεκπεραιώνει ο ίδιος τη διαδικασία τιμολόγησης φαρμάκων, ενώ αυτή είχε μεταβιβαστεί σε άλλο φορέα;

Ας πάψει να κρύβεται ο κ. Λοβέρδος. Εκών ή άκων θα δώσει απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *