Νέες καταγγελίες Βαρνάβα κατά Λοβέρδου για τα γενόσημα

Νέα καταγγελία, για το ρόλο του τέως υπουργού Υγείας στο θέμα τιμολόγησης των φαρμάκων, εξαπέλυσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτρης Βαρνάβας.

Αφήνει σαφείς υπαινιγμούς ότι ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος ”φούσκωσε” τις τιμές των γενοσήμων και στη συνέχεια επέβαλε στους γιατρούς να τα συνταγογραφούν!

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ επικαλείται nonpaper στελέχους της Επιτροπής Τιμολόγησης Φαρμάκων, το οποίο προειδοποιούσε τον κ. Λοβέρδο ότι ο τρόπος τιμολόγησης φαρμάκων που επρόκειτο να γίνει στις 4 Αυγούστου 2011 θα προσπόριζε 527 εκατομμύρια ευρώ στις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες.

Ο κ. Λοβέρδος – σημειώνει – αγνόησε τις προειδοποιήσεις που αφορούσαν τέτοια ιλιγγιώδη ποσά και προχώρησε στην τιμολόγηση και στην έκδοση Δελτίου Τιμών.

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών, ο κ. Βαρνάβας ζήτησε από τον κ. Λοβέρδο να δώσει άμεσα εξηγήσεις, χωρίς κάτι τέτοιο να συμβεί.

Ανακοίνωση

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ επισημαίνει:

”Το καθήκον της απάντησης ανέλαβαν οι οπισθοφυλακές του Ανδρέα Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας, τουτέστιν ο γενικός γραμματέας κ. Δημόπουλος, ο οποίος εξέδωσε την Τετάρτη ένα ανυπόγραφο Δελτίο Τύπου, το οποίο ανάρτησε στην ιστοσελίδα του υπουργείου, παραλείποντας να ενημερώσει τον υπηρεσιακό υπουργό.

Το εν λόγω δελτίο τύπου, αν και γεμάτο από προπετείς ύβρεις, ομολογεί την ύπαρξη του επίμαχου nonpaper, όπως επίσης ομολογεί πως ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε νέα τιμολόγηση φαρμάκων δύο μόλις μέρες πριν πρόσφατες  εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, χωρίς μάλιστα να έχει τέτοια αρμοδιότητα, διότι με νόμο η τιμολόγηση φαρμάκων είχε μεταβιβαστεί στον ΕΟΦ”.

Γενόσημα

Ο κ. Βαρνάβας απευθύνει τα εξής ερωτήματα προς τον τέως υπουργό Υγείας:

  • Αναγνωρίζειότι η τιμολόγηση φαρμάκων της 4ης Αυγούστου 2011 προσπόρισε 527 εκατομμύρια ευρώ στους φαρμακοβιομήχανους;
  • Αναγνωρίζειπως οι τιμές που έδωσε σε πολλά γενόσημα φάρμακα ήταν εξόφθαλμα υψηλές, ενώ ταυτόχρονα επέβαλλε στους γιατρούς να συνταγογραφούν σχεδόν αποκλειστικά γενόσημα φάρμακα;
  • Αναγνωρίζει ότι επέδειξε περίεργο ενδιαφέρον να διεκπεραιώνει ο ίδιος τη διαδικασία τιμολόγησης φαρμάκων, ενώ αυτή είχε μεταβιβαστεί σε άλλο φορέα;

Δ.Κ.

http://ygeianet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *