Συμμαχία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΜΚΟ «Αποστολή» με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Άνοιγμα στις επιστημονικές εταιρείες κάνει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που ίδρυσαν η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τη ΜΚΟ της ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ξεκινώντας τη συνεργασία τους με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για τα περιστατικά του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που χρήζουν περαιτέρω καρδιολογικής διερεύνησης, πέραν της βασικής πρωτοβάθμιας καρδιολογικής εξέτασης που θα τελείται στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. Ο ανασφάλιστος ασθενής θα εξετάζεται στο Ιατρείο και θα παραπέμπεται στο Καρδιολογικό Παράρτημα για περαιτέρω έλεγχο με εξειδικευμένες εξετάσεις (υπερηχογράφημα καρδιάς, τεστ κόπωσης και άλλες καρδιολογικές εξετάσεις). Επίσης, στα πλαίσια του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, οι συμβαλλόμενοι φορείς θα πραγματοποιήσουν εκστρατείες για την παιδοκαρδιολογική προληπτική εξέταση του παιδικού πληθυσμού, που είναι αποκλεισμένος στις τοπικές κοινωνίες άγονων και παραμεθόριων της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας.

Την Ίδρυση και  έτερου Παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία ανήγγειλαν ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Γιώργος Πατούλης, ο Γεν Διευθυντής της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, κος Δήμτσας και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, κος Γιώργος Παρχαρίδης, στα πλαίσια συμφώνου συνεργασίας που υπεγράφη, ώστε να δομηθεί ένα πλαίσιο στήριξης για την καρδιολογική εξέταση ευπαθών και ανασφάλιστων πολιτών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Τόσο στο Ιατρείο όσο και στα παραρτήματα, δημιουργούμε ένα δίκτυο στήριξης στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας των ανασφάλιστων πολιτών, διενέργειας σημαντικών εργαστηριακών εξετάσεων και χορήγησης των απαραίτητων φαρμάκων στους εξεταζόμενους ασθενείς. Έτσι, σε περίπτωση που ο ασθενής εξεταστεί και κριθεί από το γιατρό ότι χρήζει φαρμακευτικής αγωγής,  στο Ιατρείο υπάρχει η δυνατότητα να  του προμηθευτεί, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, το φάρμακο που του χρειάζεται.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στηρίζουν ο ΣΦΕΕ, πολλές Φαρμακευτικές Εταιρείες και πολλοί εθελοντές φαρμακοποιοί. Αξιοσημείωτη κρίνεται η κοινωνική δράση του ΣΚΑΙ για τη συλλογή φαρμάκων σε υπηρεσίες τοπικών κοινωνιών, προκειμένου να χορηγηθούν σε ανασφάλιστους ασθενείς τα απαραίτητα φάρμακα που μπορούν πραγματικά να σώσουν ζωές.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *