Αρκαδία. Δικαιοσύνη βραδυπορούσα

 

Δεν έχουν τέλος τα μικρά σκάνδαλα στον χώρο της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης, με τρομακτικές επιπτώσεις στα κρατικά ταμεία. Στα νοσοκομεία το πάρτι ήταν ατελείωτο. Τα τελευταία, προ του μνημονίου, χρόνια η δαπάνη για τα φάρμακα είχε αυξηθεί ιλιγγιωδώς, ενώ οργιώδη κυκλώματα ανεξέλεγκτων παραγγελιών διόγκωσαν το συνολικό χρέος σε δυσθεώρητα ύψη.

Στο Παναρκαδικό νοσοκομείο ο έλεγχος του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Υγείας αποκάλυψε σημεία και τέρατα, γύρω από προμήθειες ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, με αποτέλεσμα ο φάκελος να σταλεί στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.  Και ενώ όλοι περίμεναν και περιμένουν ένα χρόνο τώρα από τη δικαιοσύνη να ελέγξει άνετα ποιοι κερδοσκόπησαν ασύστολα και με ποιων την ανικανότητα, την ανοχή ή τη συνεργασία το κατάφεραν στο χώρο αυτό του νοσοκομείου μας, η τελευταία δεν φαίνεται να  κινείται με γοργούς ρυθμούς, σε ένα θέμα όχι και  τόσο δύσκολο, αφού και τιμολόγια και υπογραφές υπάρχουν.

Λέμε όλοι ότι θέλουμε να δούμε στη φυλακή κάποιους, έστω και έναν, απ’ αυτούς που διοίκησαν το νοσοκομείο. Όμως θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι αυτό είναι πρωτίστως δουλειά της Δικαιοσύνης και όχι των πολιτικών, οι οποίοι για πολλά μπορεί να φταίνε, όχι όμως αλλά για όλα. Φταίει και η Δικαιοσύνη που δεν κινείται ή δεν μπορεί να κινηθεί με την ταχύτητα που επιβάλλει η σοβαρότητα των προβλημάτων, φταίμε και τα μέσα ενημέρωσης που ξαφνικά θυμόμαστε ένα θέμα, το φωτίζουμε εκτυφλωτικά και την επομένη το ξεχνάμε, και γενικά φταίει που ως κοινωνία επιδεικνύουμε μια ασυγχώρητη επιπολαιότητα για όσα συμβαίνουν γύρω μας και με την ίδια επιπολαιότητα τεντώνουμε το δάχτυλο και υποδεικνύουμε ως υπεύθυνους τον έναν ή τον άλλον. Όμως, για το συγκεκριμένο θέμα μόνο για αδράνεια δεν μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς. Γιατί πολλάκις στο παρελθόν αναδείξαμε το μέγεθος του προβλήματος και καλέσαμε τους αρμοδίους να πάρουν συγκεκριμένη θέση επ’ αυτού. Δυστυχώς καμία απάντηση. Παρόλα αυτά περιμένουμε πάντα την απόδοση δικαιοσύνης. Και την τιμωρία εκείνων που  η συνείδησή τους έχει λησμονήσει από καιρό τον άνθρωπο που την υποβαστάζει… Παραδεχόμαστε πως η Δικαιοσύνη είναι και πρέπει να είναι τυφλή. Δεν πρέπει όμως να είναι βραδυπορούσα.

 

 

Χάθηκαν οι κυνηγοί !

Έτσι είναι ή κάνουμε λάθος; Εξαφανίστηκαν πράγματι, ή απλώς δεν πέφτουν στην δική μας αντίληψη; Για τους κυνηγούς σταυρού μιλάμε, για τους υποψήφιους οι οποίοι παλεύουν για ιδέες, για γνωστοποίηση προγραμμάτων, για την ενημέρωση των πολιτών – για τη νίκη του κόμματός τους!

Εκλογές κρίσιμες σε τρεις μέρες και ελάχιστοι υποψήφιοι δίνουν το «παρών» – στη Τρίπολη και στην Αρκαδία τουλάχιστον. Από τα κόμματα μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται αρκετά, πραγματοποιεί εκδηλώσεις, για  να αυξήσει τις δυνάμεις του… Α, ναι… Και το ΠΑΣΟΚ σήμερα με Σκανδαλίδη – ήρεμα και ταπεινά… Από πρόσωπα μόνο ο Κώστας Βλάσσης, ο νεαρός πολιτευτής  της ΝΔ, τρέχει κοντά στους ψηφοφόρους του , σε χωριά και χωριουδάκια της Αρκαδίας. Είναι νέος, ξεκούραστος, έχει ίσως κάποιες ελπίδες. Πιθανόν, βέβαια, να μας διαφεύγει, κάποιος ακόμα αγωνιστής του κόμματος… Αλλά, άμα δεν υπάρχει το προσωπικό έπαθλο, η προσωπική εκλογή, άμα υπάρχει ο εφησυχασμός και .. ο μαρασμός της λίστας, έ… τότε «ας πάει και το παλιάμπελο», το κόμμα δηλαδή.

Σοβαρές παρεμβάσεις…

Δυναμικά και με στόχο την επίλυση των χρονιζόντων θεμάτων του Παναρκαδικού νοσοκομείου, στο μέτρο του δυνατού, κινείται και κινήθηκε, από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της, η διοικήτρια των δύο νοσοκομείων κ. Σιουρούνη.  Τα προβλήματα είναι μεγάλα στο Παναρκαδικό, το οποίο από το 2006 έχει υποστεί ένα ισχυρό σοκ με την επιχειρούμενη ανακαίνιση όλων των χώρων του και το οποίο παρατείνεται έως σήμερα,  δεδομένων των αδυναμιών που παρατηρούνται στη χρηματοδότηση αλλά και στις ατασθαλίες που καταγράφηκαν στο θέμα της προμήθειας του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Παρόλα αυτά τα χειρουργεία έπρεπε να ανακαινιστούν  και να λειτουργήσουν κανονικά. Γι αυτό και ήταν τα πρώτα που επελέγησαν για ένα σοβαρό λίφτιγκ, από την τότε διοίκηση, δεδομένου ότι δεν είχαν τύχει ανακαίνισης τόσο στους χώρους που στεγάζονταν όσο και στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις που υποστήριζαν τη λειτουργία του, από την εποχή της κατασκευής του ιδρύματος.

…Στο Παναρκαδικό νοσοκομείο

Όμως παρότι οι ανάδοχοι πραγματοποίησαν τις εργασίες ανακαίνισης στους χώρους των χειρουργείων του 3ου ορόφου, τα προβλήματα δεν έπαψαν να υφίστανται, καθώς το πακέτο εξοπλισμού 3.000.000 € με χρηματοδότηση από το Γ’ ΚΠΣ και με βασικά είδη όπως προβολείς χειρουργείου, χειρουργικές τράπεζες, πάγκοι εργασίας κλπ δεν έφθασε ποτέ. Έχει «σταθμεύσει» στα δικαστήρια, στο γραφείο της εισαγγελικής αρχής,  άγνωστο για πόσο ακόμα. Προκειμένου οι χώροι των χειρουργείων να μπορέσουν να λειτουργήσουν σωστά, με καίριες παρεμβάσεις της σημερινής Διοίκησης αντιμετωπίσθηκαν πολλά τεχνικά προβλήματα και ελλείψεις, (όπου ήταν δυνατόν χρησιμοποιήθηκε ο υφιστάμενος εξοπλισμός με τις όποιες επισκευές ήταν απαραίτητες), ώστε να καταστεί σε λίγες μέρες εφικτή η επαναλειτουργία τους και να  πληρούν αν μη τι άλλο τις συνθήκες που πρέπει να πληρούν τα σύγχρονα χειρουργεία. Ύστερα από αυτά, θέλουμε να καταλήξουμε στο εξής: Πως και τα πλέον δύσκολα προβλήματα, με λίγη κοινή λογική και  με αξιοποίηση των δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας, που ενδιαφέρεται για το κοινό καλό, και προθυμοποιείται να βοηθήσει,  πολύ εύκολα μπορούν να ξεπεραστούν προς όφελος όλων μας. Και η σημερινή διοίκηση, «πατώντας» ακριβώς σε αυτό το σημείο, κατόρθωσε τα μέγιστα.

Κατασκηνώσεις Αστρους

Ο Δήμος Τρίπολης  ενημερώνει τους δημότες  ότι την  Τρίτη 19/06/2012 αναχωρούν οι κατασκηνωτές για την  πρώτη κατασκηνωτική περίοδο στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής κατασκήνωσης του Παραλίου Αστρους. Οι ονομαστικές καταστάσεις για την εν λόγω περίοδο έχουν αναρτηθεί στην είσοδο  του Δημαρχείου (Αταλάντης & Λαγοπάτη), στην είσοδο του  διατηρητέου Δημαρχείου και στα ΚΕΠ, ενώ οι υπόλοιπες θα αναρτώνται σταδιακά πέντε μέρες πριν την αναχώρηση της κάθε κατασκηνωτικής ομάδας.    Το σημείο αναχώρησης θα είναι η Πλατεία  Άρεως  (έναντι Δικαστικού Μεγάρου) και ώρα 8 το πρωί.

Μεταπτυχιακά Πα. Πελ.

Το τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, προκηρύσσει στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα», τριάντα (30) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013. Στο πρόγραμμα γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής με συναφές γνωστικό αντικείμενο (π.χ. Τμημάτων Πληροφορικής και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Τμήματα Θετικών Επιστημών – Μαθηματικών και Φυσικής, κλπ). Οι υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν φάκελο υποψηφιότητας έως τις 29 Ιουνίου 2012.
Τάδε έφη

Jean Paul Sartre: Αγωνίστηκα μια ολόκληρη ζωή για να φτιάξω έναν κόσμο στον οποίο δεν θα ήθελα ποτέ να ζήσω.

Ανώνυμος: Μην πεις ποτέ «βλάκα» κάποιο πρόσωπο της εξουσίας. Κινδυνεύεις να καταδικαστείς για τρία αδικήματα.  i) Για προσβολή προσωπικότητας, ii) Για περιύβριση αρχής και iii) Για αποκάλυψη κρατικού μυστικού.

Frank McKinney: Όλοι θα θέλαμε να ψηφίσουμε τον καλλίτερο,  αλλά δυστυχώς δεν είναι ποτέ υποψήφιος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *