«ΝΕΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ 1 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ.»


 

Δυνάμει της υπ΄ αριθμ. πρωτ. Υ3Γ/ΓΠ 5547/30.05.2012, απόφασης του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τροποποιείται εκ νέου η με αριθμό ΔΥΓ3 (α)/οικ. ΓΥ/148/12 (ΦΕΚ Α΄545) Υπουργική Απόφαση,  η οποία αφορά την επιβολή προστίμου ύψους 1 ευρώ για κάθε χειρόγραφη συνταγή από τους γιατρούς, μεταθέτοντας την ημερομηνία εφαρμογής την 1η Ιουλίου 2012.

Το Υπουργείο Υγείας αλλάζει συνεχώς άποψη για την έναρξη εφαρμογής την εν λόγω απόφασης τροποποιώντάς την επανειλημμένα, και πως θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά άλλωστε από την στιγμή που γνωρίζει πολύ καλά την χωλότητα του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Δυστυχώς το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είναι κακοσχεδιασμένο και δυσλειτουργικό, καθώς τίθεται εκτός λειτουργίας για αρκετές ώρες σχεδόν καθημερινά, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν υπήρχαν εξ αρχής οι υποδομές για την ορθή και συνεχή λειτουργία του.

Δεν νοείται όμως οι ευθύνες των αρμόδιων φορέων να επιρρίπτονται στους γιατρούς και να καλούνται οι τελευταίοι να πληρώνουν την δυσλειτουργία των συστημάτων, προκειμένου να ασκήσουν το λειτούργημά τους.

Η προαναφερόμενη Υπουργική Απόφαση πρέπει να ανακληθεί και όχι να τροποποιείται συνεχώς μεταφέροντας απλά την έναρξη εφαρμογής της, σε διαφορετική περίπτωση ο ΙΣΑ θα κινηθεί με δυναμικό τρόπο για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης εφαρμογής της.

Η μη δυνατότητα χορήγησης φαρμάκων στους ασθενείς, που τα έχουν μάλιστα άμεση ανάγκη, είναι ένα πρακτικό ζήτημα που δεν χωρεί αναβολές και «τεχνικά προβλήματα»!!

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                    Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                                     ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *