Ανοιχτός διάλογος μεταξύ Ι.Σ.Α. και εκπροσώπων κομμάτων σε θέματα Υγείας

 

Η αρχή του τέλους για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με την αποχώρηση των κλάδων υγείας των τραπεζικών υπαλλήλων

 

 

Σε ανοιχτό διάλογο κάλεσε  τους εκπροσώπους των κομμάτων ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών  προκειμένου να τοποθετηθούν στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στο χώρο της υγείας.

 

 

Ο ΙΣΑ εν όψει εκλογών της 17ης Ιουνίου, καλεί όλα τα κόμματα που διεκδικούν την είσοδό τους στην Ελληνική Βουλή  να πάρουν συγκεκριμένη και ξεκάθαρη θέση πάνω σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα και μη επιδεχόμενα αναβολής επείγοντα προβλήματα, που ταλανίζουν τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.

 

 

Το μοναδικό  που απέμεινε πλέον στον Ελληνικό Λαό είναι η Υγεία του, για να μπορέσει να ανέβει το Γολγοθά που του επιφύλαξε η διαχρονική ανικανότητα των Κυβερνήσεων της Μεταπολίτευσης.

 

 

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι η κοινωνική υπόθεση της Υγείας υπερβαίνει κατά πολύ ιδεολογίες και κόμματα και αποτελεί Εθνική Υπόθεση, που δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εργαλείο κομματικής εκμετάλλευσης και συνθηματολόγησης, όπως από πολλές πλευρές συνέβη μέχρι σήμερα.

 

 

 

 

 

 

Ακόμη αναφέρθηκε στην απόφαση του υπηρεσιακού Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αντώνιου Ρουπακιώτη σχετικά με την ένταξη των Τ.Α.Π.-Ε.Τ.Β.Α., Τ.Α.Π.-Ε.Τ.Ε. και Τ.Α.Π.Τ.Π.Γ.Α.Ε. του κλάδου Υγείας του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω. στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Σύμφωνα με αυτήν, αναστέλλεται η ένταξή τους στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έως 31/12/2012 καθώς έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες απ’ τον νόμο διαδικασίες για την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης βιωσιμότητας και την μετατροπή τους σε αυτοτελές νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου.

 

Ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή ως την αρχή του τέλους για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. καθώς εκτιμά ότι πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλα ταμεία. Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στήθηκε πρόχειρα χωρίς χρηματοοικονομική μελέτη και τώρα που καταρρέει απειλεί να συμπαρασύρει όλο το σύστημα της Δημόσιας Υγείας.

 

Ακολούθως περιέγραψε σε αδρές γραμμές και συνοπτικά την κατάσταση στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας:

 

 

  • Η Υγεία, είναι γνωστό σε όλους, ότι χωρίς υπερβολή βρίσκεται στην «εντατική» και το βιώνουν καθημερινά οι πολίτες, με τον υγειονομικό κόσμο να δίνει μάχη να την κρατήσει στη ζωή.

 

  • Οι κλάδοι Υγείας των Ασφαλιστικών Ταμείων τελούν υπό οικονομική κατάρρευση, με τα χρέη προς τρίτους να τα πνίγουν.

 

  • Οι Έλληνες πολίτες και ασθενείς σε απόγνωση, να ταλαιπωρούνται αφάνταστα στην αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας.

 

  • Ο θνησιγενής Ε.Ο.Π.Υ.Υ. πνέει τα λοίσθια, επιβεβαιώνοντας την προχειρότητα και το βεβιασμένο της δημιουργίας του, υπό τη δαμόκλειο σπάθη του Μνημονίου.

 

  • Οι ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, αναλώσιμα, φάρμακα, έχουν οδηγήσει σε λειτουργική κατάρρευση τα Δημόσια Νοσοκομεία.

 

  • Οι συγχωνεύσεις Νοσοκομείων, η προχειρότητα και οι αλλεπάλληλες αλλαγές στην καθιέρωση των Κ.Ε.Ν. (Κλειστά Ενοποιημένα Νοσηλεία) και με εξαίρεση τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς με αποδεκατισμένες αμοιβές, να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, είναι επιεικώς απαράδεκτο οι υπεύθυνοι του καταντήματος της Υγείας, να αποποιούνται των ευθυνών τους.

 

  • Οι Έλληνες πολίτες στενάζουν στην περιφέρεια, με τα Αγροτικά Ιατρεία να έχουν καταρρεύσει χωρίς φάρμακα και αναλώσιμα.

 

  • Ελεύθεροι Επαγγελματίες γιατροί ενώ τελούν σε οικονομική ομηρία, με τα Ταμεία Υγείας να τους χρωστούν δεδουλευμένα 2 και 3 χρόνων, με μόνο τον Ο.Π.Α.Δ. να τους οφείλει 350 εκ. ευρώ, συνεχίζουν να εξυπηρετούν τους πολίτες, σεβόμενοι την αποστολή τους.

 

  • Σε πλήρη διάλυση και η φαρμακευτική περίθαλψη με τους Έλληνες ασφαλισμένους να πληρώνουν απ’ τις χαρατσωμένες τσέπες τους τα φάρμακα.

 

  • Η αγωνία στο έπακρο, με τους καρκινοπαθείς να παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα.

 

  • Βιώνοντας ως ιατρικός κόσμος το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι συνάνθρωποί μας, με τους ανασφάλιστους, τους άνεργους, τους άστεγους, τα συσσίτια και τις αυτοκτονίες, να έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, δραστηριοποιηθήκαμε και κάναμε την αλληλεγγύη πράξη.

 

  • Ως Ι.Σ.Α. δημιουργήσαμε σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών το Κοινωνικό Ιατρείο, που στεγάζεται στις κτηριακές μας εγκαταστάσεις και παρέχουμε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε εκατοντάδες δεινοπαθούντες συμπολίτες μας.

 

  • Ξεκινήσαμε οδοιπορικό στις εσχατιές της πατρίδας μας, για να προσφέρουμε υγειονομικό υλικό και φάρμακα και θα συνεχίσουμε, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.

 

  • Την 18-6-2012 το πολιτικό σύστημα γυρίζει σελίδα και στη πλειάδα των δυσεπίλυτων προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει, πρωτεύουσα θέση έχει το «ημιθανές» κοινωνικό κράτος.

 

  • «Πάνω στο μη επιδεχόμενο αναβολής αντιμετώπισης πρόβλημα της Υγείας, απαιτείται Εθνικός Διάλογος, Εθνική Συνεννόηση αλλά και συναίνεση, με δεδομένο ότι ο ευαίσθητος χώρος της Υγείας δεν προσφέρεται πλέον για πειραματισμούς, όπως επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα που βιώνουμε σήμερα», τόνισε ο κ. Πατούλης

 

  • Σε αυτή τη κατεύθυνση και σε αυτή την Εθνικών διαστάσεων προσπάθεια, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο ιατρικός κόσμος θα είναι πρωτεργάτες.

 

 

 

Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο  Αναπληρωτής Τομεάρχης κος Μάνος Αγγελάκας, τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο υπεύθυνος για τα θέματα Υγείας κος Νικόλαος Μανιός, το Κ.Κ.Ε η κα Αφροδίτη Ρέντζιου, τους Οικολόγους-Πράσινους ο κος Ανίκητος Μακρένογλου, το ΛΑ.Ο.Σ. ο κος Ανδρέας Παπαμιχαήλ Αναπληρωτής Γραμματέας και ο κος Βασίλης Αρμόνης, την Δημοκρατική Συμμαχία ο  κος Γιώργος Μπουλμπασάκος  και την Ομοσπονδία Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων ο κος Σπύρος Αντωνόπουλος

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                   ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *