ΑΡΣΙ. Εδω ο κόσμος χάνεται, και αυτοί το βιολί τους

Τα … «κατάλοιπα» που έχει αφήσει πίσω του το ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ (διοικητές και υποδιοικητές νοσοκομείων) συνεχίζουν ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ενάντια σε νοσοκομειακούς γιατρούς και λοιπούς εργαζόμενους, σε μια περίοδο που τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν τρομερά προβλήματα και που οι αποδοχές των υγειονομικών έχουν μειωθεί σε τραγικά επίπεδα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας ΑΙΣΧΡΗΣ και ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗΣ συμπεριφοράς είναι η στάση των υπευθύνων στο νοσοκομείο Νίκαιας. Συγκεκριμένα, στις αρχές Μαΐου 2012 οι γιατροί του νοσοκομείου είχαν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους για το θέμα των πρόσθετων εφημεριών, αναφέροντας πως με βάση τις διατάξεις του ν. 4071/12 και τις πράξεις κάποιων επιτρόπων του ελεγκτικού συνεδρίου, αλλά και με βάση το γεγονός πως οι πρόσθετες εφημερίες ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ από 1-1-12 και μετά, δεν είναι διατεθειμένοι να εκτελούν πρόσθετες εφημερίες. Τότε τόσο ο διοικητής όσο και υπηρεσιακοί παράγοντες τους οποίους ο τελευταίος είχε επιστρατεύσει, διαβεβαίωναν πως πρόσθετες εφημερίες δεν έχουν καταργηθεί και πως πρέπει οι γιατροί να τις εκτελέσουν. Μάλιστα, είχαν κοινοποιήσει το σχετικό έγγραφο του υπουργείου με υπογραφή Τσαγδή. Αυτά αποδείχθηκαν ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΕΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ, γιατί στο τέλος του μήνα και αφού τα προγράμματα είχαν εκτελεστεί, ο διοικητής του νοσοκομείου με έγγραφό του ζητούσε την … περικοπή των δεδουλευμένων εφημεριών αναδρομικά (!) επικαλούμενος «υπερβαση δωδεκατημορίου». Σαν να μην έφτανε αυτό, στις αρχές Ιουνίου εμφανίστηκε άλλο έγγραφο με παρόμοιο περιεχόμενο το οποίο μάλιστα παρουσιάστηκε σαν απόφαση του ΔΣ του νοσοκομείου, με ημερομηνία … έναν μήνα πριν (2-5-12). Οι εκπρόσωποι των γιατρών στη διοίκηση (τακτικός και αναπληρωματικός) έχουν διαμαρτυρηθεί εγγράφως, δηλώνοντας πως ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΛΗΦΘΗΚΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ, η οποία εκτός των άλλων είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ γιατί προτρέπει σε περικοπή εφημεριών αφού αυτές εκτελεστούν, δηλαδή προτρέπει στη διάπραξη ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΑΔΙΚΗΜΑΤΟΣ. Γι’ αυτό οι αιρετοί εκπρόσωποι έχουν δηλώσει πως δεν πρόκειται να ξανασυμμετάσχουν σε συνεδρίαση οργάνου στο όνομα του οποίου εκδίδονται ΠΛΑΣΤΕΣ και ΠΑΡΑΧΑΡΑΓΜΕΝΕΣ αποφάσεις.

Ο υπουργός υγείας, έστω και αν είναι υπηρεσιακός, πρέπει να παρέμβει άμεσα ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ (ανάλογα κρούσματα υπάρχουν και σε άλλα νοσοκομεία) εκ μέρους των … «απόνερων» της Λοβερδικής χούντας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *