Αρκαδία. Όχι άλλη βία

 

Δεν είναι πρωτόγνωρα στη χώρα μας τα περιστατικά βίας κατά πολιτικών  τα τελευταία χρόνια. Το αυγό του φιδιού έχει εκκολαφθεί προ πολλού και ήδη βγαίνει από το τσόφλι του. Τα εκκόλαψαν περιστατικά βίας και αυταρχισμού σαν αυτά που  έσπασαν το κεφάλι του  Χατζιδάκη και γιαούρτωσαν  τον Ευθυμίου ή τον Νταλάρα, που εισέβαλλαν στο Εθνικό θέατρο ματαιώνοντας θεατρική παράσταση,  που έκαναν διάφορες καταλήψεις σε δημόσιες υπηρεσίες και σταθμούς διοδίων, με το «δεν πληρώνω» και τόσα άλλα. Και που όλα αυτά συναθροιζόμενα δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά αλλοπρόσαλλων, γραφικών ατόμων, αλλά σαφείς ενδείξεις για τα μελλούμενα, αρκεί να ήθελε κανείς να τα διαβάσει. Και τα οποία μπορεί μεν να  είναι περασμένα, δεν είναι  όμως ξεχασμένα, γι αυτό και δεν δικαιούμαστε να παριστάνουμε τους έκπληκτους, τους εμβρόντητους, που έπεσαν από τα σύννεφα. «Η κατάρρευση της πολιτικής ώς τη σχεδόν πλήρη αναξιοπιστία και απαξία άφησε πίσω της, ανάμεσα στα συντρίμμια της ηθικής και της ευθύνης, ένα μεγάλο κενό. Και τρύπωσε εκεί ό,τι πιο σκοτεινό και επικίνδυνο: η επιθετική μισαλλοδοξία, ο νεοναζισμός, ο άνανδρος τραμπουκισμός εναντίον όσων έχουν άλλο χρώμα δέρματος ή άλλο χρώμα πολιτικού φρονήματος». Π. Μπουκάλας

Ας το λάβουν υπ’ όψιν τους όσοι τα τελευταία χρόνια  με ευκολία πετροβολούσαν  και απαξίωναν  τους πάντες και τα πάντα. Και ας αναλογιστούν τι μπορεί να πράξουν για να ενδυναμώσουν τη δημοκρατία μας. Η οποία, είναι, με τα όσα τρωτά της, η τελευταία μας ελπίδα. Δεν έχουμε άλλη, γι αυτό και  πρέπει να την προστατεύσουμε με νύχια και με δόντια. Να  την κρατήσουμε ζωντανή. Προχθές, αυτή η δημοκρατία, δέχθηκε ένα μεγάλο χαστούκι. Η βία την υποκατέστησε με τον πιο ωμό τρόπο. Ευτυχώς οι αντιδράσεις υπήρξαν καταλυτικές από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα.  Και ομόφωνες.  Αρκεί να μην μείνουν στα λόγια και όλα μετά από λίγο ξεχαστούν.

Η επίθεση του Κασιδιάρη εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου είναι άλλο ένα ακόμη  επεισόδιο σαν κι αυτά που αναφέραμε στην αρχή.  Που σοκάρει δυνατά και παραπάνω, υπό το πρίσμα του μεγεθυντικού φακού της τηλεόρασης.

 

 

 

Ανακαλεί την παραίτηση

Την  παραίτησή του από το δημαρχιακό αξίωμα επρόκειτο χθες να ανακαλέσει  ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας, κ. Γιάννης Μαρνέρης,  αφού δεν έγινε αποδεκτή και από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αποστολόπουλο.   Ο κ. Μαρνέρης σύμφωνα με πληροφορίες οδηγήθηκε στην απόφαση της παραίτησης, ύστερα από έντονες διαφωνίες που είχε με συμβούλους της παράταξής του πάνω σε πολιτιστικά θέματα του δήμου, ενόψει των προγραμματιζόμενων  καλοκαιρινών εκδηλώσεων.

Πλατεία Πετρινού

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η  ανάπλαση της πλατείας Πετρινού. Η κακοκαιρία του χειμώνα δεν επέτρεψε την κανονική πρόοδο  των εργασιών πράγμα που οδήγησε το δημοτικό συμβούλιο στο να δώσει  παράταση για την ολοκλήρωσή του κατά δυο μήνες. Ήδη από χθες ξεκίνησε η πλακόστρωση και η τοποθέτηση κρασπέδων  μπροστά από το  Μαλλιαροπούλειο Θέατρο και έπεται η συνέχεια με τα φωτιστικά, το φύτεμα των δέντρων κλπ.

Λαϊκό πανεπιστήμιο

Ανοιχτό  Λαϊκό Πανεπιστήμιο θα λειτουργήσει, από τον Οκτώβριο στο Αστρος, η Ακαδημία των Πολιτών (μη κεδροσκοπικός οργανισμός). Συγκεκριμένα, προχθές 6/6, βρέθηκαν στην περιοχή άνθρωποι της Ακαδημίας των Πολιτών και αφού μίλησαν με τη δημοτική αρχή και τοπικούς φορείς, συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν τα επιμορφωτικά σεμινάρια από τον Οκτώβριο με τον πρώτο κύκλο να περιλαμβάνει μαθήματα Συμβουλευτικής και Ψυχολογίας. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν περισσότερα, τόσο για το πρόγραμμα όσο και τις εγγραφές.  www.astrosnews.g

Μηνύσεις

Μήνυση κατά του τέως υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και κατά του διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργου Μπέζου, κατέθεσε ο διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του ιδρύματος Γιώργος Κεχαγιάς. Ο γιατρός κατηγορεί τον τέως υπουργό για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του, γιατί – όπως αναφέρει στη μήνυση – ο κ. Λοβέρδος, μετά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο τον περασμένο Απρίλιο, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι ο κ. Κεχαγιάς παραπέμπεται στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της οριστικής παύσης, για προκλητή προμήθεια ειδών χειρουργείου, με αποτέλεσμα την οικονομική ζημία σε βάρος του ιδρύματος. Σημειώνει επίσης ότι το όλο θέμα έχει σχέση με παλιά υπόθεση, η οποία έχει μπει στο αρχείο με απόφαση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.

Γνωριμία με τα μοναστήρια μας

Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων πραγματοποιεί την προγραμματισμένη 5η Ημερίδα  από  κοινού  με την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας και τον Δήμο Τρίπολης, την 1η Ιουλίου ημέρα Κυριακή στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών. Η Ημερίδα, η οποία έχει σκοπό την γνωριμία και την ιστορία των Ιερών Μονών της Αρκαδίας, «Φάρου της Ορθοδοξίας» και «Αγίου Όρους» της Πελοποννήσου, περιλαμβάνει ομιλίες που θα αναπτυχθούν στον προαύλειο χώρο της Μονής, από τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, από τον Καθηγητή Θεολογίας του Πανεπιστημίου Θράκης κ. Νίκο Χρονόπουλο, από τον Ιστορικό – Συγγραφέα κ. Ηλία Γιαννικόπουλο και από τον Καθηγητή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Ινδιανάπολης κ. Φίλιππο Νικολόπουλο.

Με ευθύνη στη κάλπη

Σε συνέντευξη στην T.V. SUPER την  Πέμπτη το μεσημέρι, ο Κώστας Βλάσης, υποψήφιος βουλευτής Νέας Δημοκρατίας στην Αρκαδία, για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. απάντησε σε ερωτήσεις σχετικές με το διακύβευμα των προσεχών εκλογών, για το ποιοι προκάλεσαν αυτές τις εκλογές, για το τι περιμένει από αυτές. Τόνισε την επιθυμία του – αλλά και την πεποίθησή του ότι η χώρα μας θα μείνει στο Ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι ο ελληνικός λαός θα ξεπεράσει την παρούσα δοκιμασία. Έχει επιζήσει και έχει βγει νικητής σε δυσκολότερες καταστάσεις….

Κάλεσε, τέλος, τους συμπατριώτες του Αρκάδες, αλλά και όλους τους Έλληνες, να σταθούν με σύνεση και ευθύνη μπροστά στην κάλπη της 17ης Ιουνίου και να δώσουν τη δύναμη στη Νέα Δημοκρατία και στον Αντώνη Σαμαρά, ώστε από την επομένη κιόλας ν’ αρχίσει η προσπάθεια για την σωτηρία και αναγέννηση της χώρας

Τάδε έφη

Αθανάσιος Κανελλόπουλος: Η Ελλάδα μοιάζει με βιβλιοθήκη.  Στα πιο ψηλά ράφια βάζουμε τα πιο άχρηστα βιβλία.

Ροΐδης (για διατελέσαντα υπουργό): Γνωρίζει δώδεκα τρόπους να προσπορίζεται χρήματα, εκ των οποίων ο τιμιότερος είναι η κλοπή

Νικήτα Χρουστσώφ: Οι πολιτικοί είναι παντού οι ίδιοι.  Υπόσχονται να χτίσουν γέφυρες ακόμη και εκεί που  δεν υπάρχουν ποτάμια.

Bismarck :Τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται ύστερα από το κυνήγι, κατά τη διάρκεια του πολέμου και πριν από τις εκλογές.

Emma Goldman: Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν την πραγματικότητα  θα ήταν παράνομες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *