black μπεε (part1) video

η βραβευμένη ταινία ντοκιμαντέρ του Θοδωρή Μαραγκού που αφηγείται την ιστορία του Δημητράκη.Η ταινία αυτή ενόχλησε το ευσεβές χριστιανικό πλήθος με αποτέλεσμα να θαφτεί και να μη τη γνωρίζει κανένας.Την ταινία αυτή πρέπει να τη δει κάθε φωτισμένος Ελληνας διότι θα τον βοηθήσει να κατανοήσει τις ρίζες του.Eτσι και εγω ένιωσα την ηθική υποχρέωση να την ανεβάσω ολόκληρη.

 

5 thoughts to “black μπεε (part1) video”

  1. ΕΥΓΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Μηπως ,καποτε ,ξυπνησουμε και καταλαβουμε ποιοι ειναι υπευθυνοι για την μεγαλη κατηφορα του Εθνους και σταματησουμε να σταυροκοπιομαστε και να περιμενουμε να πεσει το μαννα εξ’ουρανου…Υποκριτες !!!

  3. Γιάννη μου θα κάνω κάποιες επισημάνσεις στο αναρτηθέν βίντεο γιά να βοηθήσω στην αναζήτηση της αλήθειας και όχι στην καλλιέργεια εντυπώσεων.
    Καταρχήν τι σχέση έχει η αδιαφορία γιά τις ελληνικές αρχαιότητες στην Ποσειδωνία της Κάτω Ιταλίας με τον τίτλο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.Θα μου επιτρέψεις να πω καμμία.Οσο σχέση έχουν η Αννα Διαμαντοπούλου,η Μαρία Γιαννάκου-Κουτσίκου και οι Υπουργοί Παιδείας των τελευταίων 40 ετών με την ορθόδοξη εκκλησία.Μάλλον περισσότερο σχέση έχουν με την λέσχη Μπίντελμπεργκ (μασονικής προέλευσης) παρά με την εκκλησία.
    Οποιος έχει διαβάσει ελληνική ιστορία γνωρίζει πολύ καλά ότι οι δυό συνιστώσες του ελληνισμού ήταν και είναι η αρχαία ελληνική σκέψη-φιλοσοφία και η ορθόδοξη πίστη και παράδοση.Προσπάθειες να διασπαστεί η ιστορική συνέχεια του ελληνισμού έγιναν κυρίως από τους Λατίνους οι οποίοι δεν χώνεψαν ποτέ ότι ο Μ.Κων/νος δημιούργησε την Ρωμανία(ΝΕΑ ΡΩΜΗ) η οποία συνέθεσε το ρωμαικό δίκαιο,την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και την ορθόδοξη πατερική παράδοση δημιουργώντας την Ανατολική Ρωμαική Αυτοκρατορία και όχι όπως υποτιμητικά την ονομάζουνε Βυζάντιο οι Δυτικοί. Εξ ου και ο όρος Ρωμιός και Ρωμιοσύνη
    Οποιος υποστηρίζει την αντιπαλότητα αρχαίου ελληνικού πνεύματος-ορθοδοξίας μάλλον έχει άγνοια των ιστορικών δεδομένων. Ειναι γνωστό τοις πάσι ότι στα μοναστήρια αντιγράφηκαν και διασώθηκαν τα κείμενα των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων,ότι στην Ρωμανία δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην έχει διαβάσει τον Ομηρο και τους αρχαίους συγγραφείς,ότι πολύ συχνά στις ομιλίες τους χρησιμοποιούσαν ολόκληρα αποσπάσματα από την Ιλιάδα και την Οδύσσεια.Ακόμα ακόμα ότι οι τρεις μεγάλοι Καππαδόκες Πατέρες-3 ιεράρχες ήταν άριστοι γνώστες του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος.Είναι επίσης γνωστό ότι οι Βυζαντινοί Λόγιοι μετέφεραν το αρχαίο ελληνικό πνεύμα στην Δύση τον 13-14ο αιώνα συμβλαλλοντας στην Αναγέννηση.Αρα δεν μάθαμε εμείς από την Δύση τι εστί αρχαία Ελλάδα και ελληνικό πνεύμα.,όπως τεχνηέντως ακόμα και φωτισμένοι Διδάσκαλοι του Γένους(βλ.Α.Κοραής) άφηναν να εννοηθεί.
    Είναι γνωστό ότι οι διδάσκαλοι του Γένους (Αδ.Κοραής-Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός) έδιναν ιδιαίτερη σημασία στην παιδεία των σκλαβωμένων Ελλήνων.Ο ένας βέβαια από το Παρίσι δι’ επιστολών(Κοραής) και ο άλλος(Κοσμάς ο Αιτωλός) γυρίζοντας όλη την ελληνική επικράτεια με τα πόδια ,ιδρύοντας 300 σχολεία,καλώντας τους ραγιάδες να ιδρύσουν σχολεία και όχι εκκλησίες και βρίσκοντας στο τέλος τραγικό θάνατο από τους Τουρκαλβανούς.
    Οσον αφορά τις κατηγορίες που προσάπτουν στον Μ.Κωνσταντίνο μπορεί κάτποιος να ενημερωθεί γιά τα ψεύδη που γράφτηκαν εναντίον του απο τους παγανιστές-ειδωλολάτρες της εποχής γιά ευνόητους λόγους (βλ Ζώσιμος-Ευτρόπιος..)από το βιβλίο Μ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ εκδόσεις ΑΘΩΣ και τα οποία βέβαια αναπαραγάγουν γιά δικούς τους λόγους και οι δυτικοί ιστορικοί.
    Καταλήγοντας νομίζω ότι δεν νοείται ελληνισμός χωρίς Παρθενώνα αλλά και Αγιά Σοφιά.Η προσπάθεια διάσπασής τους έχει επιφέρει όλα τα δεινά κατ’εμένα στο νεοελληνικό κρατος μετά το 1821.Η αποκοπή από τις ρίζες μας και η κακέκτυπη αντιγραφή δυτικών προτύπων χωρίς επίγνωση των ιστορικών μας καταβολών αλλά και των δικών μας αναγκών μάλλον κακό μας κάνει.
    Η Ελλάδα δεν ανήκει ούτε στην Δύση ούτε στην Ανατολή.Ελλάδα σημαίνει Πλάτωνας,Σωκράτης,Αριστοτέλης,Μ.Βασίλειος,Μακρυγιάννης,Παπαδιαμάντης,Ελύτης,Σεφέρης.
    Ολα μαζί σε ένα.Αυτό προυποθέτει να μην ταυτίζουμε την ιδεολογία με την ιστορική αλήθεια όπως κάνουν διάφοροι νεοπαγανιστές.

  4. Ναι Κωστη,
    Ολα ωραια και καλα που λες αλλα εξηγησε μου πως επετραπηκε και απο ποιους να εξαφανιστουν ολα τα σημαδια του αρχαιου πολιτισμου (ναοι .αγαλματα ,συγγραματα κ.λ.π).Γιατι οι ναοι μας εγιναν κομματια για να χτιστουν οι Εκκλησιες ;Και γιατι αυτο συνεχιζεται και σημερα ,οπου σε καθε γωνια βρισκουμε και ενα ναο ;Αντι να καλλιεργουμε το πνευμα ,συναθροιζουμε το ποιμνιο…
    Και βεβαια η Ελλαδα δεν ανηκει στην Ανατολη ή στη Δυση !ΕΙναι πνευμα και σαν τετοιο δεν περιοριζεται στα στενα γεωγραφικα ορια μιας χωρας ή ενος κρατους. Αλλα ,πες μου ειλικρινα ,δεν στεναχωριεσαι που ολη η υφηλιος εστειλε στο Hercolaneum αντιπροσωπους να μελετησουν τους παπυρους και η μονη χωρα που δεν γνωριζει (ή κανει οτι δεν…)ειναι η δικια μας !;!;!
    Φταιω ,λοιπον ,εγω που ΑΓΝΟΩ τα παντα για τους προγονους μου και τα γνωριζει ολη η υπολοιπη οικουμενη ;;;
    Ας εκδοσω και εγω ,οπως ο Ρ.Αποστολιδης ,ενα “κενο” βιβλιο ,με αυτα που ξερω γι΄’αυτους…
    Και οσο για την Εκκλησια (προσεξε ,ΟΧΙ τη Θρησκεια ,αυτο ειναι τελειως διαφορετικο) της πιστωνω οτι εσωσε τη γλωσσα ,αλλα δεν τη συγχωρω που το μονο που εκανε ειναι να με θεωρει ποιμνιο της και σαν τετοιο να μου συμπεριφερεται…
    Κοιταξε ολο το εργο ,γιατι εχει 8 μερη ,και θα καταλαβεις γιατι ο Ιταλος ονομαζεται Egisto (Aιγιστος ,δηλαδη)και ο δικος μας Δημητρης ,Κιτσος ,Γιαννης κ.λ.π κ.λ.π

  5. Γιάννη και βέβαια στεναχωριόμαστε όλοι γιά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έστειλε εκπροσώπους γιά την μελέτη των παπύρων αλλά αυτό είναι ένα θέμα γιά το οποίο ευθύνονται οι κρετίνοι του Υπουργείου Διά Βίου Αμάθειας και όχι η εκκλησία.
    Οσο γιά τις κατηγορίες περί καταστροφής αρχαίων ναών νομίζω ότι οι ενέργειες μικρής μερίδας φανατικών δεν αντιπροσωπεύουν την συνολική στάση της ορθόδοξης εκκλησίας.
    Στην κοινή συμπόρευση ελληνισμού-ορθοδοξίας νομίζω συμβάλλει και το κοινό ερώτημα -αγωνία και των δυό συνιστωσών του ελληνικού [πολιτισμού .Η αρχαία ελληνική γραμματεία αλλά και η ορθόδοξη πίστη απαντούν σε υπαρξιακά ερωτήματα περί νοήματος της ζωής και όχι απλά σε μιά επιφανειακή καλλιέργεια του πνεύματος.
    Σε ευχαριστώ πολύ γιά τις απόψεις σου.
    Ηθελα περισσότερο να επισημάνω την προσπάθεια που γίνεται να διασπαστεί η συνέχεια του ελληνισμού,γεγονός ολέθριο γιά την περαιτέρω πορεία του τόπου μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *