Α΄ μέρος οφειλομένων ΟΠΑΔ – Απλήρωτα φαρμακεία


 

Μετά  από έντονες πιέσεις μας η  ΚΜΕΣ μας απέστειλε το αρχείο των φαρμακείων που δεν έχουν πληρωθεί την προκαταβολή για τον ΟΠΑΔ.

 

Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν:

 

–        Φαρμακεία που δεν έχουν υποβάλλει ή δεν υπάρχει η δήλωσή τους στην ΚΜΕΣ σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 34 του Ν. 4038/12 περί περικοπής του 3,5%.

Αν δεν  υποβάλλουν την σχετική δήλωση, δεν θα πληρωθούν.

 

–        Φαρμακεία που οι συμβάσεις για τον ΕΟΠΥΥ  έχουν κλείσει για διάφορους λόγους ή φαρμακεία που εμφανίζονται με πολλαπλές συμβάσεις.

 

Παρουσιάζονται οι εξής περιπτώσεις:

 

–     Συνταξιοδότηση   

Στην περίπτωση αυτή θα γίνει Υπεύθυνη Δήλωση που θα αναφέρει:

«Έχω  συνταξιοδοτηθεί, και ήμουν υπεύθυνος  φαρμακοποιός της επιχείρησης με επωνυμία …………………… ΑΦΜ ……………….. και Αριθμό Σύμβασης ………………….. και παρακαλώ τα τιμολόγια που εκδόθηκαν στο παραπάνω ΑΦΜ  να πληρωθούν στο ΙΒΑΝ που αντιστοιχεί στον παραπάνω αριθμό σύμβασης».

 

–     Θάνατος

Τα οφειλόμενα ποσά να διεκδικηθούν από τους νόμιμους κληρονόμους.

 

–     Διάλυση επιχείρησης

«Είμαι υπεύθυνος φαρμακοποιός της επιχείρησης με επωνυμία ………………………………….. Αριθμό Σύμβασης …………………με ΑΦΜ …………………… έχω  κλείσει την επιχείρησή μου και παρακαλώ τα τιμολόγια που εκδόθηκαν στο παραπάνω ΑΦΜ  να πληρωθούν στο  ΙΒΑΝ που αντιστοιχεί στον παραπάνω αριθμό σύμβασης».

 

–     Πολλαπλές συμβάσεις λόγω μεταβολής στοιχείων επιχείρησης

Στην περίπτωση αυτή έχουμε σε μια επιχείρηση, πολλές συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ λόγω επαναλαμβανόμενων αλλαγών στοιχείων επιχείρησης.

Πχ. Ατομικό φαρμακείο, μεταβολή σε εταιρεία με συγγενικό πρόσωπο α΄ βαθμού, και ακολουθεί επίσης μεταβολή σε συστεγασμένο φαρμακείο.

Στην περίπτωση αυτή ο υπεύθυνος  φαρμακοποιός κάθε εταιρικής μορφής φαρμακείου που έχει εκδώσει τιμολόγια θα υπογράψει υπεύθυνη δήλωση που θα αναφέρει ότι:

«Είμαι υπεύθυνος φαρμακοποιός της επιχείρησης φαρμακείου με επωνυμία ………………………………….. και ΑΦΜ ……………………………

Τα τιμολόγια που έχουν εκδοθεί στο παραπάνω ΑΦΜ παρακαλώ να πληρωθούν στο λογαριασμό με ΙΒΑΝ που αντιστοιχεί στον  Αριθμό Σύμβασης ………………………….»

Ο αριθμός  σύμβασης η οποία θα αναφέρεται θα είναι η ενεργή και θα συμφωνεί με την τωρινή επωνυμία της επιχείρησης.

 

Οι τοπικοί φαρμακευτικοί σύλλογοι θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα αρχείο excel με τα εξής στοιχεία:

 

 

ΑΦΜ

στο οποίο εκδόθηκαν

τα τιμολόγια

Αριθμός Σύμβασης (ενεργή)

 

 

Επωνυμία φαρμακείου της ενεργής σύμβασης

 

 

 

Με ευθύνη και διαβιβαστικό του Συλλόγου, αφού συγκεντρωθούν  όλα τα προαναφερόμενα θα πρέπει να αποσταλούν στον ΠΦΣ με courier υπόψη κας Σοφίας Παπαδημητροπούλου και το αρχείο excel ηλεκτρονικά στο email: gramproedr@pfs.gr

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ                                                                                       ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *