Εισαγγελική έρευνα για τις ελλείψεις στο «ΑΧΕΠΑ»

Έντονα είναι τα προβλήματα με τις ελλείψεις σε φάρμακα και αναλώσιμα υλικά στο «ΑΧΕΠΑ» Θεσσαλονίκης, γεγονός που οδηγεί σε αδυναμία αντιμετώπισης ορισμένων περιστατικών και συνδέονται με την απόφαση των εταιριών να διακόψουν τις προμήθειες προς το νοσηλευτικό ίδρυμα λόγω συσσωρευμένων χρεών.

Για το παραπάνω θέμα, η διοίκηση του «ΑΧΕΠΑ» κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία, δια της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών, Ιωάννας Κατσή, παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας. Η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, ενώ η έρευνα ανατέθηκε σε Πταισματοδίκη.

Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν από την αναστολή της προμήθειας φαρμάκων και αναλώσιμων υλικών προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της έκθεσης σε κίνδυνο σε βάρος των ασθενών και της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου.

Εξάλλου, μηνυτήρια αναφορά στην παραπάνω Εισαγγελία κατέθεσε, επίσης, φαρμακαποθήκη, η οποία εξυπηρετεί δεκάδες φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, επειδή η προμηθεύτρια εταιρία ανέστειλε την προμήθεια φαρμάκων λόγω χρεών. Και σ’ αυτήν την περίπτωση η κα. Κατσή παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση -πάλι σε Πταισματοδίκη- για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

http://www.zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *