Αρκαδία. Ψήφος με λογική

 

Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές   της 17ης Ιουνίου όλα δείχνουν πως και αυτή τη φορά η οργή των ψηφοφόρων  δεν έχει εκτονωθεί από την προηγούμενη αναμέτρηση του Μαίου και πως ενδέχεται να διαμορφωθεί μια νέα Βουλή, όπως και η προηγούμενη που εξέπνευσε αυθημερόν, η οποία  θα αποτελείται από  απίθανους τύπους ακροδεξιάς νοοτροπίας και δράσης  που περιφέρονται  στον Αγιο Παντελεήμονα Αχαρνών, μέχρι τους μαξιμαλιστές μιας συγκεκριμένης Αριστεράς και κάποιους αλλοπαρμένους τύπους και τυπάκους. Ατομα που υπόσχονται, άλλα να καταγγείλουν τους δανειστές, άλλα  να εκστρατεύσουν κατά της ευρωζώνης και άλλα να τιμωρήσουν απλώς τους υπόλοιπους.

Εντελώς παράλογα δηλαδή, σε μια κρίσιμη για τη χώρα περίοδο,  τείνει να διαμορφωθεί  μια νέα πολιτική τάξη πάνω στο μίσος, τις ύβρεις και τον διχασμό. Να στηθούν  πολιτικές καριέρες με βάση την αερολογία, τη δημαγωγία και τον καιροσκοπισμό.

Η κάλπη είναι για τον καθένα ένας καθρέφτης. Εκεί μέσα βλέπει τον εαυτό του – τη νοοτροπία του, τα βιώματά του, την ευθύνη του – και πράττει αναλόγως. Ωστόσο πρέπει να σκεφθούμε πως  όσο υποχωρούν τα πολιτικά κριτήρια και ορίζουν την ψήφο κατώτερα συναισθήματα – όπως το μίσος, η εκδίκηση, ο χαβαλές, η ακρισία – τόσο είναι πιθανό να βρεθούμε από το χείλος του γκρεμού, που τώρα στεκόμαστε, στα τάρταρα της αβύσσου,  με τη θέληση του κυρίαρχου λαού, βεβαίως, βεβαίως.

Γι αυτό και είναι εξαιρετικά επίκαιρο το ποίημα του συνεργάτη μας Α.Σ με τίτλο «Ώρα ευθύνης»,  ο οποίος συμβουλεύει να πρυτανεύσει  η λογική,  εξοστρακίζοντας το θυμό και την οργή από την απόφασή μας. Γράφει στις τρεις πρώτες στροφές του:

Όταν θα μπεις στο παραβάν την Κυριακή / άσε απ’ έξω την οργή και το θυμό σου

γιατί αντί ο Βαραββάς να σταυρωθεί / μάλλον θα έχει σταυρωθεί ο εαυτός σου.

Όσο κι αν έχεις πικραθεί κι απελπιστεί / κι αν σ’ έσπρωξαν ως του γκρεμού την άκρη

η μόνη ελπίδα να σωθείς, η λογική / πάνω σ’ αυτή να γαντζωθείς κι όχι στο άχτι.

Να μη σκεφτείς μόνο το σήμερα, το χτες / σκέψου το αύριο, το μέλλον και στοχάσου

της μιας στιγμής οι ατυχείς επιλογές / τι κόστος θα’ χουνε για σε και τη γενιά σου.

 

 

Η παραίτηση

Και επίσημα  η Περιφέρεια ανακοίνωσε ότι έκανε  αποδεκτή την παραίτηση, του Περιφερειακού Συμβούλου Αρκαδίας, κ. Κωνσταντίνου Μπεντεβή, τον οποίο ο Περιφερειάρχης  κ. Τατούλης ευχαρίστησε «για τη μέχρι σήμερα συνεργασία τους». Η παραίτηση οφείλεται σε λόγους ευθιξίας, σύμφωνα με την επιστολή παραίτησής του, στην οποία αναφέρει ότι:  « δεν κατόρθωσα να επικοινωνήσω και να συνεννοηθώ με ένα κομμάτι των συμπατριωτών μου. Παρ ότι διαβουλεύτηκα μαζί τους με ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη το αποτέλεσμα έδειξε ότι δεν κατόρθωσα να έχω το βαθμό επικοινωνίας και αλληλοκατανόησης που ο πολιτικός πολιτισμός απαιτεί.» και «γιατί στην πιο δύσκολη και κρίσιμη στιγμή της θητείας μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος δεν κατάφερα να προβλέψω, να αντιληφθώ και εν τέλει να αποτρέψω στο βαθμό που μπορούσα, τα βίαια και καταδικαστέα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου», όπου επρόκειτο να συζητηθεί  το θέμα της μονάδας βιοαερίου.  Αντικαταστάτης του είναι ο Δημήτρης Αποστολόπουλος από τη Μεγαλόπολη, φυσικός φροντιστηρίου  Μέσης Εκπαίδευσης.

Αναστολή απόφασης

Η ένταση που είχε προκληθεί σε κατοίκους των Βερβαίνων και του Αστρους, με την απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που όριζε τις ζώνες στις σχολικές περιφέρειες του δήμου Βόρειας Κυνουρίας, ελαχιστοποιήθηκε μετά την ετήσια αναστολή αυτής της απόφασης από το  διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Γκέσουρα, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος να γίνει διαβούλευση με ολοκληρωμένες προτάσεις. Αυτό συνέβη χθες το πρωί σε συνάντηση που είχε  αντιπροσωπεία του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων των σχολείων των Βερβένων και του Αστρους με τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αρκαδίας κ. Φώτη Γκέσουρα στα γραφεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Τρίπολη.

Ομιλία Τσίπρα

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σήμερα  Πέμπτη 07/06, και ώρα 8:30μ.μ., σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στη Σπάρτη στην κεντρική Πλατεία Σπάρτης. Αντίθετα, την επόμενη Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στην κεντρική Πλατεία Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλητή το Νίκο Χουντή -Ευρωβουλευτή του κόμματος.

Χορωδία «Ορφέας»

Την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 η ανδρική, εκκλησιαστική χορωδία θα ψάλλει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος της Σπάρτης, την τετράφωνη λειτουργία του Θεμιστοκλή Πολυκράτη. Η εκκλησιαστική χορωδία έχει προσκληθεί από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σπάρτης και Μονεμβασίας κκ. Ευστάθιο. Αξίζει να αναφερθεί ότι υπό την αιγίδα του Σεβασμιότατου, παρουσιάστηκε το 1992 στο Σαϊνοπούλειο Θέατρο Σπάρτης, η Συμφωνική Ορθόδοξη Λειτουργία του μουσουργού κ. Δημήτρη Παπαποστόλου, από τέσσερις χορωδίες, συμφωνική ορχήστρα υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Βασίλη Τζαβάρα.

Χώρος πρασίνου

Κινητοποιούνται το ένα μετά το άλλο σωματεία και ενώσεις για το συντελούμενο έγκλημα τη κοπής των δέντρων στη βίλα Τουρκοβασίλη και τη μετατροπή της σε τσιμέντο, από χώρο πρασίνου, παρά τις ρητές διατάξεις του ΓΠΣ. Έτσι, με επιστολή της προς το δήμο Τρίπολης, η Ένωση Ενεργών Πολιτών Αρκαδίας, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι: «… Στο βωμό της ανάπτυξης ,και των σύγχρονων μελετών , οικοδομούνται τσιμεντοποιούνται τα πάντα. Παράδειγμα μελαγχολικό η πλατεία Πατρινού μας αποχαιρέτισαν και οι δύο φοίνικες άσχετα αν υπάρχει και αντίλογος για την παρουσία τους. Τώρα ο περί την βίλα Τουρκοβασίλη χώρος εμβληματική γωνιά της Τρίπολης, ανάσα για μια ολόκληρη συνοικία, έχει ανάλογη μοίρα Βέβαια ,οι ιδιοκτήτες έχουν τα δικά τους δίκια, Δήμος και αρμόδιες υπηρεσίες λένε τα δικά τους. Σε κάθε περίπτωση η πόλη είναι ο μεγάλος ζημιωμένος. Είκοσι χρόνια οι προηγούμενες δημοτικές αρχές είχαν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν τους πράσινους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους, αυτό δεν έγινε ποτέ, αλλά και η σημερινή δημοτική αρχή δε φαίνεται να εφαρμόζει τα μέσα που έχει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της για την αποφυγή της καταστροφής. Μια ξεκάθαρη κουβέντα και λύση είναι απαραίτητη και μακάρη η λύση να είναι η καλύτερη για την πόλη μας».

Χαμογελάτε

Ρε Γιώργο, έχω ένα σοβαρό πρόβλημα με τη γυναίκα μου…
– Τι πρόβλημα, ρε Μήτσο;
– Κάθε μέρα μου ζητάει ένα σωρό λεφτά… Τη Δευτέρα 100 ευρώ, την Τρίτη 200
ευρώ, την Τετάρτη 250 ευρώ…
– Όπα σιγά! Και τι τα κάνει τόσα λεφτά, ρε Μήτσο;
– Ξέρω και γω… Μήπως της τα δίνω;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *