ΙΚΑ: Τα ικανοποιητικά έσοδα θα διασφαλίσουν τις συντάξεις

 

 

Τη διαβεβαίωση ότι οι προϋποθέσεις καταβολής των συντάξεων υπάρχουν, δίνει το ΙΚΑ με ανακοίνωσή του, στην οποία χαρακτηρίζει σχετικά ικανοποιητική την πορεία των εσόδων του Ιδρύματος.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση σημειώνεται πως οι εισπράξεις του μηνός Μαΐου του 2012 από τις τρέχουσες και τις καθυστερούμενες εισφορές, είναι αυξημένες κατά 13,04%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (Απρίλιος 2012) και μειωμένες σε ποσοστό 7,6% σε σχέση με το μήνα Μάιο του 2011.

Προσθέτει πως «η σχετικά ικανοποιητική πορεία των εσόδων του Ιδρύματος, παρά την αύξηση της ανεργίας και τη μείωση του επιπέδου των αποδοχών, οφείλεται κυρίως στην εντατικοποίηση των ελέγχων και στην ένταξη 100.000 επιχειρήσεων στις ισχύουσες ρυθμίσεις παλαιών οφειλών».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ, οι μηνιαίες εισροές έναντι οφειλών ανήλθαν τον Μάιο του 2012, στο ύψος των 84 εκατ.ευρώ έναντι 60 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο του 2012. Τα προσδοκώμενα έσοδα, από την ρύθμιση οφειλών, μέσα στην επόμενη πενταετία εκτιμώνται σήμερα στο ύψος του 1.5 δις ευρώ, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες διεύρυνσης αυτού του ποσού με την ένταξη και άλλων επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών. Σημειώνεται επίσης και η περιστολή των μηνιαίων δαπανών για συντάξεις κατά 10 εκατ. ευρώ περίπου, ύστερα από την απογραφή που διενεργήθηκε το 2011.

Την περασμένη Τρίτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων του ΙΚΑ έθεσε εν αμφιβόλω την καταβολή των συντάξεων, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι απαιτούνται συνολικά 1,403 δις ευρώ για την κανονική καταβολή τους έως το τέλος του 2012.

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

http://www.zougla.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *