Επιστολή για την άμεση δικαστική διεκδίκηση των δεδουλευμένων ιατρικών αμοιβών κατά όλων των ασφαλιστικών ταμείων


 

Αξιότιμοι κύριοι,

Μεγάλος αριθμός ιατρών – μελών μας και κυρίως εργαστηριακών, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες σε ασθενείς ασφαλισμένους του Δημοσίου και άλλων Ταμείων συνήψαν με την εταιρία σας σύμβαση πρακτορείας επιχειρηματικών απαιτήσεων με αναγωγή μετά της ειδικής πρόσθετης πράξης σε σύμβαση πρακτορείας επιχειρηματικών απαιτήσεων, εκχωρώντας χρηματικές απαιτήσεις από την παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε ασφαλισμένους. Στη σύμβαση αυτή προσχώρησαν τα μέλη μας επιδιώκοντας την προεξόφληση των εκχωρουμένων σε εσάς απαιτήσεων, και κατέστησαν εσάς δικαιούχο των απαιτήσεων αυτών, παραδίδοντας για το λόγο αυτό και τα τιμολόγια από τα οποία αποδεικνύονται οι απαιτήσεις αυτές.

Όπως σας ενημερώσαμε και με την προηγούμενη επιστολή μας, οι ιατροί παραμένουν απλήρωτοι από τον ΟΠΑΔ (νυν ΕΟΠΥΥ) τα τελευταία περίπου 3 χρόνια και κινδυνεύουν να κλείσουν τα ιατρεία τους λόγω της ως άνω καθυστέρησης αποπληρωμής των δεδουλευμένων τους. Είναι δε εντελώς ακαθόριστο πότε και πώς θα υπάρξει η εξόφληση των ιατρικών αμοιβών. Υπάρχουν δε ήδη αναφορές «κουρέματος» των οφειλών.

 

 

Πλην όμως και ενώ υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των απαιτήσεων των ιατρών στην διετία, σε ουδεμία ενέργεια έχετε προβεί ως οφείλατε, λόγω της εκχωρήσεως σε εσάς των απαιτήσεων των συμβεβλημένων μελών μας, προκειμένου απευθείας να διεκδικήσετε δικαστικά τις απαιτήσεις των ιατρών κατά των ασφαλιστικών ταμείων και ιδιαίτερα του ΟΠΑΔ νυν ΕΟΠΠΥ.

Ως εκ τούτου ζητούμε να προβείτε σε άμεση δικαστική διεκδίκηση των δεδουλευμένων ιατρικών αμοιβών των μελών μας για την αποφυγή της παραγραφής των απαιτήσεων τους.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΕΩΡ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                             ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *