Δηλώσεις του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Χρήστου Κίττα μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Μετά από τη συνάντηση πού είχε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χρήστος Κίττας με τους εκπροσώπους των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ.κ. Κώστα Μαρκόπουλο και Παναγιώτη Μελά, κατά την οποία έγινε λεπτομερής ενημέρωση για τα τρέχοντα, αλλά και άλλα επιμέρους θέματα του χώρου της Υγείας, ο υπουργός Υγείας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Είχα μια καλή συνεργασία και έκανα μια πλήρη ενημέρωση στους δύο αγαπητούς συναδέλφους, στο ιατρικό επάγγελμα, τους εκπροσώπους των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Τους ενημέρωσα για όλα τα προβλήματα, που αυτή τη στιγμή έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως υπηρεσιακή Κυβέρνηση.

Δημοσιογράφος: Θα μας πείτε για τους φαρμακοποιούς; Λέτε εσείς ότι δεν δίνετε τα 70 εκατ. που απομένουν για τις οφειλές του Μαρτίου προς τους φαρμακοποιούς;

Υπουργός: Δεν έκανα ποτέ καμία τέτοια δήλωση. Ειπώθηκε, πως εγώ έκανα μια δήλωση, ότι δεν θα δώσουμε τα 70 εκατ. που απομένουν, για να αποπληρωθεί το χρέος του Μαρτίου. Είπα ότι αυτά τα 70 εκατ. υπάρχουν. Αύριο έχουν μια γενική συνέλευση οι φαρμακοποιοί. Έκανα έκκληση και σήμερα το πρωί, από πρωινή εκπομπή στην οποία μίλησα, χθες επίσης και ο κύριος Πρωθυπουργός έκανε έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον τομέα της Υγείας, να δείξουν μια σύνεση. Πέραν από αυτό τίποτα άλλο. Τα 70 εκατ. υπάρχουν. Όταν ο έλληνας ασφαλισμένος, ο ασθενής πάσχει και πονάει, το να μπαίνουμε σε μια συλλογιστική, είτε εκβιασμού, είτε μικροπολιτικής δεν είναι σωστό και οπωσδήποτε δεν ταιριάζει σε μένα. Δεν έκανα τέτοια δήλωση.

Δημοσιογράφος: Οι φαρμακοποιοί λένε, ότι αν δεν τους δώσετε τα 70 εκατ. δεν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.

Υπουργός: Επαναλαμβάνω, ότι τα χρήματα υπάρχουν. Επαναλαμβάνω, ότι κάναμε μια έκκληση κι ο Πρωθυπουργός κι εγώ, να λύσουν το πρόβλημα και μικροπολιτικά θέματα του τύπου: «δώσε μου, για να σου δώσω» και «πάρε για να πάρω», δεν αρμόζουν σε μένα, αλλά και νομίζω και στους φίλους συναδέλφους φαρμακοποιούς. Θα βρεθούν λύσεις. Θα δοθούν τα χρήματα, γι’ αυτούς είναι.

Δημοσιογράφος: Τα παλιά χρέη δεν είναι δικιά σας αρμοδιότητα;

Υπουργός: Τα παλιά χρέη δεν είναι δική μας αρμοδιότητα. Υπάρχει δήλωση του κύριου Πρωθυπουργού, η οποία είναι σαφής και λέει ότι τα παλιά χρέη είναι πρόβλημα, το οποίο δεν μπορεί να επιλυθεί από την υπηρεσιακή Κυβέρνηση.

Δημοσιογράφος: Ούτε συμψηφισμός, κ. Υπουργέ;

Υπουργός: Και γι’ αυτό υπάρχει δήλωση του κυρίου Πρωθυπουργού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *