Αρκαδία. Μνημόσυνο για το περιβάλλον

 

Το περιβάλλον δεν γιορτάζει σήμερα, παρότι η 5η Ιουνίου έχει οριστεί ως παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Και δεν θα γιορτάζει όσο οι μεγάλοι και ισχυροί συμπεριφέρονται με την αλαζονεία που τους επιτρέπουμε όλοι εμείς να έχουν.  Όσο το κέρδος μπαίνει πάνω από όλα και όσο οι κυβερνήσεις μας αντιμετώπιζαν και  αντιμετωπίζουν αυτό το περιβάλλον  ως… καύσιμη ύλη και όχι ως εθνικό πλούτο, με αποτέλεσμα  ό,τι καταστροφικό άρχιζε η μια, φρόντιζε να το ολοκληρώσει η επόμενη, αφού προηγουμένως το κατήγγειλε!

Πριν από λίγα χρόνια η ανυπολόγιστη περιβαλλοντική και κοινωνική καταστροφή της Πελοποννήσου και της Εύβοιας υποχρέωσε τα κόμματα να ψελλίσουν κάποιες μισές  αλήθειες, όμως δύσκολα μπόρεσαν  να κρύψουν ότι το περιβάλλον αποτελεί στην πολιτική τους ατζέντα υποβαθμισμένο θέμα, υποπαράγραφο κάτω από τα ογκώδη κεφάλαια των μεγάλων έργων και της βάρβαρης «ανάπτυξης». Και τα δύο τότε μεγάλα κόμματα εξουσίας, έβλεπαν  τόσα χρόνια τη Φύση και το περιβάλλον ως καύσιμη ύλη των επενδύσεων και της κερδοφορίας. Μια  προσέγγιση περιβαλλοντικά καταστροφική, κοινωνικά άδικη (καθώς υφαρπάζει δημόσιο πλούτο για ιδιωτικό πλουτισμό) και οικονομικά μυωπική (αφού σπαταλά στο σήμερα το μέλλον).

Δυστυχώς, με αυτή τη λογική πορευτήκαμε κι εμείς, όλα αυτά τα χρόνια,  ως κοινωνία και μεμονωμένα άτομα και ανεχθήκαμε οικοπεδοποιήσεις σε άλση όπως του Αγιώργη χθες και της βίλας Τουρκοβασίλη σήμερα.

Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός πως στο μέτρο και το βαθμό που αναλογεί στον καθένα μας, υπάρχουν πράξεις εφικτές, που μπορούν να βοηθήσουν στο να κερδίζουμε χρόνο, να παίζουμε στις καθυστερήσεις και εν τέλει να κάνουμε μικρά βήματα. Δεν είναι δύσκολο π.χ.  να μην αφήνουμε το νερό να τρέχει, να σβήνουμε  ένα φως ή μια ηλεκτρική συσκευή όταν δεν την χρειαζόμαστε, να ανακυκλώνουμε, να χρησιμοποιούμε  τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή τα πόδια μας, ή και να σκεφτόμαστε  αν είναι απαραίτητο αυτό που καταναλώνουμε. Είναι εύκολο και κάνει καλό τόσο στην τσέπη μας, όσο και στο παρόν και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Και είναι ίσως πιο αποτελεσματικό από το να υπογράφουμε διαμαρτυρίες για την καταστροφή του περιβάλλοντος. Μην παίξουμε το παιχνιδάκι των ενοχών, δεν έχει νόημα και είναι αποπροσανατολιστικό. Δεν φταίμε εμείς όσο φταίει η ΒΡ που μολύνει. Αν δεν μπορούμε να σταματήσουμε  τη ΒΡ να εγκληματεί, μπορούμε  να χρησιμοποιούμε  το αυτοκίνητό μας λιγότερο. Τόσο απλά.

 

 

 

Φεστιβάλ Χορού

Το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας σηκώνει αυλαία με την παράσταση «Panorama», τη νέα παραγωγή της ομάδας DCA του Φιλίπ Ντεκουφλέ. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα από τις 12 έως τις 19 Ιουλίου. Παλιός γνώριμος του Φεστιβάλ, ο ευρηματικός Ντεκουφλέ είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους χορογράφους της Γαλλίας και από τους πιο αγαπητούς σε όλο τον κόσμο.  Έγινε κυρίως γνωστός στο ευρύ κοινό από την αξεπέραστη, ως σήμερα, χορογραφία της τελετής έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων του 1992 στην Αλμπερβίλ.

Οικολόγοι Αρκαδίας

Τα ονόματα που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο  των Οικολόγων Πράσινων για το νομό  Αρκαδίας  ανακοινώθηκαν χθες το μεσημέρι και περιλαμβάνουν τους: Βασίλη Γιόκαρη, δημοτικό σύμβουλο, επί κεφαλής της «Μαντινειακής Συμπολιτείας», Μπαμπαδήμα Αγγελο, πρώην πρόεδρο της κοινότητας Κοσμά, Κυνουρίας και Σαράντη Ελένη συνταξιούχος, από το Λεωνίδιο.

Βυθισμός πλοίου

Βυθίστηκε πρωινές ώρες της Πέμπτης το υδροφόρο πλοίο «Ιωάννης» στο Κρυονέρι Κυνουρίας Το πλοίο, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αρχίσει από τις πρώτες πρωινές ώρες να βυθίζεται και να παίρνει κλίση, ενώ αργότερα βρέθηκαν στο χώρο δυνάμεις του Λιμενικού που ασφάλισαν το σημείο.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα, ενώ όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες δεν υπάρχει κίνδυνος για μόλυνση της θάλασσας από καύσιμα.  Ως πιθανή αιτία του ατυχήματος αναφέρεται, από ανεπίσημες πηγές, η υπερχείλιση ύδατος, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα συνεργεία που θα ανασύρουν το πλοίο. www. astrosnews.gr

Προεκλογικά

Συνάντηση φίλων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Τουριστικό Περίπτερο του Αγιώργη, παρουσία των πρώην υπουργών Μιλτιάδη Παπαϊωάνου και Κώστα Γείτονα, ενόψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης  και στη σκιά της τραυματικής ήττας των τελευταίων εκλογών. Ο κ. Παπαϊωάνου  μίλησε για τις πλέον κρίσιμες εκλογές που θα γνωρίσει ο τόπος μετά τον εμφύλιο και από τις οποίες  θα κριθεί το υπαρξιακό μέλλον της χώρας. Γι αυτό και η

χώρα θέλει μία κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης για να μην βρεθεί στο περιθώριο των εξελίξεων, διεθνώς. Απαιτείται να υπάρξει συνεννόηση στην κορυφή, είπε ο κ. Παπαϊωάνου, ώστε να υπάρξει ομοψυχία στη βάση και αφού προηγουμένως συνειδητοποιήσει ο λαός το μέγεθος του προβλήματος που θα βοηθήσει ώστε να βγούμε από αυτή τη μεγάλη κρίση, που δεν είναι μόνο οικονομική, είναι πολιτική, είναι κοινωνική.

Κατά τον πρώην υπουργό: « καταγγελία του μνημονίου σημαίνει επιστροφή στην κατοχική δραχμή, όχι στη δραχμή που ξέραμε. Γι αυτό και πρέπει  να πάμε όλοι μαζί και η ΝΔ, και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ. Να βρούμε τον ελάχιστο κοινό παρανομαστή, πρέπει να σωθεί η Πατρίς, να σωθούν οι Έλληνες, η κατάσταση είναι δραματική, να μην εξελιχθεί σε τραγωδία.»

Ο μεγαλύτερος «κωλοτούμπας»

Το τίτλο του μεγαλύτερου «κωλοτούμπα» της ελληνικής πολιτικής σκηνής διεκδικεί επάξια ο εκλεγμένος, από τις κάλπες της 6ης Μαΐου, βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στην Α΄ Θεσσαλονίκης, Γαβριήλ Αβραμίδης.  Ο δημοσιογράφος έχει «περάσει» από οκτώ (!) συνολικά κόμματα τα τελευταία 16 χρόνια, γεγονός που αποκαλύπτει, αν μη τι άλλο, τον διακαή του πόθο για μια βουλευτική έδρα.  Το 1996 εκλέγεται Β’ επιλαχών βουλευτής με το ΔΗΚΚΙ στην Α’ Θεσσαλονίκης. Το 1998 μεταπηδά στο  ΠΑΣΟΚ και θέτει υποψηφιότητα με τον τότε Νομάρχη Κ. Παπαδόπουλο. Στη συνέχεια στηρίζει τον υποψήφιο, τότε, Νομάρχη της ΝΔ, Παναγιώτη Ψωμιάδη με τον οποίο η γυναίκα του κατεβαίνει υποψήφια.  Μετά, «κάνει μία στάση» στο κόμμα του Στέλιου Παπαθεμελή για να συστρατευτεί στην πορεία και με τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, στον τότε Δήμο Πολίχνης, Κ. Θεοδωρίδη. Το 2010 επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία και κατεβαίνει ο ίδιος υποψήφιος με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.  Λίγο καιρό αργότερα βρίσκεται στο Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά από όπου θα φύγει στη συνέχεια και θα βρεθεί να συνομιλεί με τους ανθρώπους του Κουβέλη και την Δημοκρατική Αριστερά Θεσσαλονίκης. Δεν τα βρίσκει μαζί τους και έτσι στις 21 Μαρτίου του 2012 ιδρύει το κόμμα των ανέργων.  Λίγους μήνες αργότερα φεύγει από το κόμμα- που ο ίδιος ίδρυσε, και καταλήγει στους Ανεξάρτητους Έλληνες, με τους οποίους κατάφερε τελικά να εκλεγεί.  Πηγή: newpost.gr

Χαμογελάτε
H γυναίκα…
Στα 18 της είναι σαν μπάλα ποδοσφαίρου. Την κυνηγούν 22 άντρες…
Στα 28 είναι σαν μπάλα μπάσκετ. Την κυνηγούν 10 άντρες…
Στα 38 είναι σαν μπάλα γκολφ. Ασχολείται μαζί της μόνο ένας άντρας…
Και στα 48 είναι σαν μπάλα πινγκ πονγκ. Δύο άντρες προσπαθούν να τη
φορτώσουν ο ένας στον άλλο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *