ΙΣΑ. Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

ΤΟΥ Ι.Σ.Α. ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 17ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ

 


ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ

 

 

Αξιότιμοι Κύριες-Κύριοι,

 

Δυστυχώς για τον Ελληνικό Λαό η τραγωδία που βιώνουμε στο χώρο της Υγείας, έρχεται να δικαιώσει τους αγώνες του ιατρικού κόσμου που η κορύφωσή τους άρχισε και συνεχίζεται με την 10-ήμερη κατάληψη του ΥΥΚΑ και το συλλαλητήριο που ακολούθησε στη Πλατεία Συντάγματος τον Φλεβάρη του 2011, με πρωτοπόρο τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

 

Δώσαμε μάχη ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο Σκούπα «Διαρθρωτικές Αλλαγές στο Σύστημα Υγείας» και προειδοποιούσαμε ότι ο επιχειρούμενος ψευδεπίγραφος «εκσυγχρονισμός», θα αποτύχει παταγωδώς, θα μείνει στα χαρτιά, γιατί στηρίζεται αποκλειστικά σε λογιστικά και εισπρακτικά κριτήρια, αλλά τα σπασμένα στο τέλος θα έχει πληρώσει για μία ακόμη φορά ο Έλληνας πολίτης και επιβεβαιωθήκαμε.

 

            Καλέσαμε τότε τους Έλληνες Βουλευτές και όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου να μη συμπράξουν στο έγκλημα της ποιοτικής και ποσοτικής υποβάθμισης της υγείας του Λαού.

 

Η τότε Ηγεσία του ΥΥΚΑ προκλητικά αγνόησε τον ιατρικό κόσμο και αντί διαλόγου εξαπολύθηκαν καντάρια λάσπης εναντίον του.

 

Από τις αρχές του 2012 εναγωνίως ο Ι.Σ.Α. με Δελτία Τύπου (4-1-2012 και 24-1-2012) ζητούσε: «Να ανασταλεί η λειτουργία του θνησιγενούς και επικίνδυνου ΕΟΠΥΥ» και διερωτάτο «Πότε θα σταματήσει το «Μακελειό» στο χώρο της Υγείας;».

 

Ενημέρωσε έγκαιρα τους Αρχηγούς όλων τον κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου και προέβη σε  παραστάσεις διαμαρτυρίας προς το ΥΥΚΑ, το Υπουργείο Εργασίας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, πλην όμως ο αφερέγγυος και αναξιόπιστος κ. Λοβέρδος, συνέχισε ακάθεκτος το «θεάρεστο» έργο της ισοπέδωσης του χώρου της υγείας.

Είναι γνωστός ο τραγέλαφος που ακολούθησε την έναρξη του ανέτοιμου ΕΟΠΥΥ, με συνεχείς αναβολές και κατάρρευση του πρόχειρου συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με παρεμβάσεις στο σύστημα από hackers και η απίστευτη ταλαιπωρία ασθενών και γιατρών που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

 

Φτάσαμε στον Ιούνιο από αναβολή σε αναβολή και ο παραπαίων ΕΟΠΥΥ αδυνατεί να υλοποιήσει τις προγραμματισμένες συμβάσεις με 5000 ιατρούς. Αδυνατεί να ανταποκριθεί σε όλο το φάσμα των υποχρεώσεών του, με τα Ασφαλιστικά Ταμεία σε δεινή οικονομική θέση λόγω αύξησης της ανεργίας και του κουρέματος, ενώ η προβλεπόμενη αρχικά από τον προϋπολογισμό επιχορήγηση του 0,6%, άλλαξε στο 0,4% και επιβάλλεται άμεσα να αποκατασταθεί τουλάχιστον στο πρότερο επίπεδο.

 

  • Τώρα που ο θνησιγενής ΕΟΠΥΥ πνέει τα λοίσθια.

 

  • Τα Δημόσια Νοσοκομεία βρίσκονται σε διάλυση, ελλείψει φαρμάκων, αναλωσίμων κ.α.

 

  • Με τους καρκινοπαθείς να παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα.

 

  • Τους Έλληνες ασφαλισμένους να πληρώνουν από τις χαρατσωμένες τσέπες τους τα φάρμακα.

 

  • Με τις ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να είναι τεράστιες.

 

  • Τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς με αποδεκατισμένες αμοιβές, να μάχονται να κρατήσουν στη ζωή το διαλυμένο μετά τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων Εθνικό Σύστημα Υγείας.

 

  • Εισπράξαμε στον υπερθετικό βαθμό την προχειρότητα με τις αλλεπάλληλες αλλαγές στην καθιέρωση των Κ.Ε.Ν. (Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλεια)

 

  • Τα Αγροτικά Ιατρεία σε κατάρρευση χωρίς φάρμακα και αναλώσιμα.

 

  • Τους φαρμακοποιούς και τις φαρμακευτικές εταιρείες να έχουν κηρύξει εμπάργκο.

 

  • Τους Ελεύθερους Επαγγελματίες Ιατρούς να τελούν σε οικονομική ομηρία με απλήρωτα τα δεδουλευμένα τους για 2 και 3 χρόνια και μόνο τον ΟΠΑΔ να τους χρωστά 350 εκ. ευρώ, την κυβέρνηση να αρνείται τον συμψηφισμό των χρεών του Δημοσίου προς αυτούς, με τις απαιτήσεις τους.

 

  • Την ανεργία να οδηγεί σε κύμα μετανάστευσης τους Έλληνες γιατρούς και όχι μόνον, γυρίζοντάς μας στην δεκαετία του ’60.

 

 

 

 

 

 

Στη κρίσιμη αυτή συγκυρία ασθμαίνοντες καλούμεθα με ασπιρίνες να δώσουμε φιλί ζωής, με το χώρο της Υγείας να βρίσκεται στην εντατική.

 

Οι υπεύθυνοι της ισοπέδωσης της Υγείας του Ελληνικού Λαού, που είχαν τις τύχες του ΥΥΚΑ την τελευταία διετία , με περισσό θράσος προσπαθούν να αποσείσουν τις τεράστιες ευθύνες τους για το χάλι που οδήγησαν την υγεία.

 

Γνωρίζει όλος ο Ελληνικός Λαός ότι το μόνο που κατάφεραν, ήταν η συνεχής μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης των Ελλήνων Πολιτών και η μετάλλαξη του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε Υπουργείο Υγειοκτονίας και Κοινωνικής Αναλγησίας.

 

Εν έτει 2012 μας κατάντησαν οικονομικά πειραματόζωα και πρωταθλητές στις αυτοκτονίες, στους άνεργους, στους άστεγους, στους ανασφάλιστους, στις ουρές των συσσιτίων, στην ανέχεια και την φτώχεια.

 

Απευθυνόμεθα εν όψει εκλογών της 17ης Ιουνίου, σε όλα τα κόμματα που διεκδικούν την είσοδό τους στην Ελληνική Βουλή και εκτιμούμε ως σημαντική την ευαισθητοποίηση και κινητοποίησή τους γύρω από το πρόβλημα του φαρμάκου που έχει προκύψει και του επιθανάτιου ρόγχου του ΕΟΠΥΥ, αλλά τους πληροφορούμε ότι αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

 

Υπενθυμίζουμε ότι το μόνο που απέμεινε πλέον στον Ελληνικό Λαό είναι η Υγεία του, για να μπορέσει να ανέβει το Γολγοθά που του επιφύλαξε η διαχρονική ανικανότητα των Κυβερνήσεων της Μεταπολίτευσης.

 

Τους καλούμε να πάρουν συγκεκριμένη και ξεκάθαρη θέση πάνω σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα και μη επιδεχόμενα αναβολής επείγοντα προβλήματα, που ταλανίζουν τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.

 

Η κοινωνική υπόθεση της Υγείας υπερβαίνει κατά πολύ ιδεολογίες και κόμματα και αποτελεί Εθνική Υπόθεση, που δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εργαλείο κομματικής εκμετάλλευσης και συνθηματολόγησης, όπως από πολλές πλευρές συνέβη μέχρι σήμερα.

 

Απαιτείται εθνική συνεννόηση και συναίνεση, με δεδομένο ότι ο ευαίσθητος χώρος της Υγείας δεν προσφέρεται για πειραματισμούς, όπως επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα που βιώνουμε σήμερα.

 

Σε αυτή την κατεύθυνση ο Ι.Σ.Α. και ο ιατρικός κόσμος θα είναι πρωτεργάτες.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                                    ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *