Πλήρη διακοπή τροφοδοσίας σε έξι νοσοκομεία αποφάσισαν οι προμηθευτές ιατρικών ειδών από τις 5 Ιουνίου

Αναγκαστική χαρακτηρίζουν οι προμηθευτές ιατρικών ειδών την απόφασή τους για παύση των παραδόσεων στα Δημόσια Νοσοκομεία από 5 Ιουνίου λόγω της αφόρητης οικονομικής πίεσης που δέχονται. Κι όλα αυτά, την ώρα που εντείνονται οι προσπάθειες της Πολιτείας και των αρμοδίων φορέων για την εξασφάλιση των αναγκαίων φαρμάκων ασθενών με σοβαρά νοσήματα.

Με ανακοίνωσή τους τα μέλη του ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε (Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών), χαρακτηρίζουν ως αφόρητη την οικονομική πίεση που δέχονται καθώς παραμένουν απλήρωτοι για 1,5 χρόνο.

Έτσι από την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 και μέχρι νεωτέρας, διακόπτουν τις παραδόσεις στα νοσοκομεία που παρουσιάζουν υπέρογκα ανεξόφλητα υπόλοιπα και ως εκ τούτου δεν αφήνουν άλλη επιλογή από την πλήρη αποχή από την τροφοδοσία τους, μέχρι την πλήρη εξόφλησή των μελών του Συλλόγου.

Τα νοσοκομεία αυτά είναι:

  1. Γ.Ν.Α «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
  2. Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ «Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»
  3. Γ.Ν.Α «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»
  4. Γ.Ν.Α «ΣΩΤΗΡΙΑ»
  5. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
  6. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Μάλιστα ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε. απέστειλε την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 επιστολή προς τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο και τους υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης, Χρήστο Κίττα και Χρήστο Γεραρή, επισημαίνοντας το εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μη θεώρηση από το αρμόδιο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου των σχετικών ενταλμάτων πληρωμής, αναφορικά με τις δαπάνες των Νοσοκομείων για Ιατροτεχνολογικό Υλικό, οι οποίες έπρεπε να εξοφληθούν σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 28 του αρ. 66 του ν.3984/2011.

Στην επιστολή του, το Δ.Σ. του ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε τονίζει: «Οι αποφάσεις αυτές δεν αποτελούν τόσο δυναμική αντίδραση στην ούτως ή άλλως μόνιμη υπερημερία των δημόσιων νοσοκομείων, όσο αναγκαστική επιλογή, αφού η μακροχρόνια ασυνέπειά τους σε συνδυασμό, αφενός με τη δυσχερέστατη οικονομική συγκυρία που γενικώς διανύουμε και αφετέρου με την καταστροφική πολιτική των πρόσφατων κυβερνήσεων στον τομέα της υγείας, ιδίως ως προς την αντιμετώπιση των Ελλήνων προμηθευτών που τόσα χρόνια στηρίζουν το σύστημα υγείας της χώρας (κούρεμα ομολόγων που προήλθαν από την ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων, συνεχιζόμενη ανοχή στην υπερημερία των νοσοκομείων, αναιτιολόγητη άρνηση πληρωμής προμηθειών που βρίσκουν νόμιμο έρεισμα σε νόμους του κράτους κλπ), μας οδήγησε στην πλήρη εξαθλίωση και στον επιχειρηματικό μαρασμό.»

Πηγή: health.in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *