Δελτίο Τύπου Π.Γ.Ν. Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ σχετικά με την καταγγελία μητέρας ασθενούς σε τηλεοπτικό σταθμό

Μετά την καταγγελία μητέρας ασθενούς σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ την Πέμπτη 31.5.2012, περί έλλειψης φαρμάκων στο Νοσοκομείο μας διερευνήσαμε το θέμα και σας παραθέτουμε παρακάτω ενημερωτικό σημείωμα όπως καταγράφηκε από τον θεράποντα ιατρό.
Ο ασθενής, είναι 47 ετών, με ιστορικό ψύχωσης από 10ετίας και πλέον υπό αγωγή.
Τον Αύγουστο του 2005 νοσηλεύτηκε με διόγκωση τραχηλικών λεμφαδένων και διαγνώστηκε με λέμφωμα (NHL) χαμηλού βαθμού κακοήθειας, οπότε ο ασθενής μπήκε σε παρακολούθηση.
Το 2008 παρουσίασε διόγκωση λεμφαδένων στις μασχάλες-βουβώνες άμφω αλλά με καλή αιματολογική εικόνα ( παρακολούθηση όχι πολύ καλή λόγω ψυχασθένειας).
Το Νοέμβριο του 2011 παρουσίασε αιματολογική διαταραχή και διογκωμένους λεμφαδένες στο θώρακα και την κοιλιά, οπότε έκανε 6 κύκλους χημειοθεραπείας με σημαντική βελτίωση στο μέγεθος των λεμφαδένων αλλά παρουσίασε περιφερική παράλυση του προσωπικού νεύρου.
Στις 4 Απριλίου 2012 μία ημέρα μετά τον 6ο κύκλο, εξετάστηκε στο Τ.Ε.Π. του Νοσοκομείου ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Θεσσαλονίκης με οξεία έκπτωση ακοής (διαπιστωμένη με ακουόγραμμα) και θάμπος όρασης αριστερού οφθαλ-μού.
Στις 5 Απριλίου 2012 εισήχθη στο αιματολογικό τμήμα της Α΄Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ όπου διαπιστώθηκε υπακουσία νευροαισθητηριακού τύπου και βαρηκοΐα άμφω, ιδίως αριστερά. Η μαγνητική τομογραφία έδειξει διήθηση ακουστικών νεύρων και διαταραχή οράσεως.
Η οσφυονωτιαία παρακέντηση έδειξε άφθονα νεοπλασματικά κύτταρα και έγιναν 8 κύκλοι οσφυονωτιαίας έγχυσης φαρμάκων. Από την 3η έγχυση δεν ανευρέθησαν νεοπλασματικά κύτταρα στο Ε.Ν.Υ.
Παράλληλα έγιναν 18 ακτινοβολίες στον εγκέφαλο στο Εργαστήριο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Νοσοκομείου μας.
Διαπιστώθηκε σαφής βελτίωση της ακουστικής οξύτητας, διαπιστωμένης και με ακουομετρία όπως και της πάρεσης προσωπικού. Διενεργήθηκε νέα αξονική και μαγνητική εγκεφάλου που έδειξε σαφή υποχώρηση των βλαβών και σχεδόν φυσιολογική απεικόνιση των ακουστικών νεύρων.
Ο ασθενής, κατά τη νοσηλεία του μέχρι σήμερα, δέχεται κανονικά και χωρίς προβλήματα τη φαρμακευτική του αγωγή και τυχόν μεταβολές στην κατάσταση της υγείας προέρχονται από την ασθένειά του (λέμφωμα).
Ο ασθενής νοσηλεύεται μέχρι σήμερα στο αιματολογικό τμήμα της Α΄Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και ετοιμάζεται για μεταμόσχευση μυελού των οστών, σύμφωνα με την ενημέρωση του θεράποντα ιατρού.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΕΡΓΟΥΛΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *