Παιδιά σε ρόλο γιατρών στην Καλαμαριά

Εκστρατεία συγκέντρωσης φαρμάκων για τους Γιατρούς του Κόσμου

Σε ένα υπαίθριο «ιατρείο» μετατρέπεται το απόγευμα η Πλατεία του Δημαρχείου Καλαμαριάς στο πλαίσιο ενός διαδραστικού παιχνιδιού στο οποίο μετέχουν 250 παιδιά, που συγκέντρωσαν εκατοντάδες κουτιά φάρμακα προκειμένου να ενισχύσουν τους Γιατρούς του Κόσμου και το Δημοτικό Ιατρείο Καλαμαριάς.

Οι μικροί «γιατροί» με συνθήματα «Φτωχός είναι αυτός που δεν έχει αγάπη να δώσει», «Δώσε κι εσύ βοήθεια, φάρμακα, αγάπη» , θα περιθάλψουν τους ασθενείς-κούκλες, θα τους δώσουν τα φάρμακα, θα τους κάνουν ενέσεις και θα τους μετρήσουν την πίεση, υπό την καθοδήγηση των ειδικών, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Παιδιά και ενήλικες ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση που απηύθυναν πριν από 20 ημέρες τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών «Ευρωγνώση» Καλαμαριάς και Βυζαντίου για τη συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες των ανασφάλιστων πολιτών που αδυνατούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους και απευθύνονται στο Δημοτικό Ιατρείο Καλαμαριάς και στους Γιατρούς του Κόσμου.

«Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν συγκινητική. Κάποια έφεραν ακόμη και τα φάρμακα του παππού και της γιαγιάς τους. Κάποια άλλα πήγαν και αγόρασαν φάρμακα και υγειονομικό υλικό από τα φαρμακεία. Οι γονείς τηλεφωνούσαν συνέχεια και ρωτούσαν τι μπορούν να φέρουν» λέει η Αργυρώ Πάσιαλη, υπεύθυνη για την διοργάνωση της εκστρατείας συλλογής φαρμάκων και της αποψινής εκδήλωσης.

Όμως δεν ήταν μόνο τα παιδιά που έφεραν φάρμακα. Ανάλογο ενδιαφέρον έδειξαν τα φαρμακεία και οι γιατροί της περιοχής, αλλά και επιχειρήσεις που πρόσφεραν δώρα και κεράσματα για την εκδήλωση στην Πλατεία της Καλαμαριάς.

«Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες του δήμου Καλαμαριάς ώστε να βοηθήσουν μέσω του Δημοτικού Ιατρείου και των Γιατρών του Κόσμου τους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη από φάρμακα. Ειδικά αυτή τη περίοδο είναι πολλοί αυτοί που δεν είναι άνεργοι ή άποροι , αλλά ασφαλισμένοι οι οποίοι δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν τα φάρμακά τους λόγω του ότι τα φαρμακεία διέκοψαν την πίστωση στα ασφαλιστικά ταμεία» λέει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής , Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας του δήμου Καλαμαριάς Κυριακή Φοροπούλου –Μπαλτατζή.

Το Δημοτικό Ιατρείο και το Δημοτικό Φαρμακείο Καλαμαριάς, που λειτουργούν εδώ και 12 χρόνια, συνεργάζονται με τους Γιατρούς του Κόσμου, με τους οποίους ανταλλάΣσουν φάρμακα, εμβόλια και υγειονομικό υλικό ανάλογα με τις ανάγκες.

«Η προσπάθεια για τη συγκέντρωση φαρμάκων θα συνεχιστεί. Είναι μία κίνηση που δεν κοστίζει και επιπλέον γίνεται και κάποια οικονομία, αφού οι πολίτες μπορούν να φέρουν τα φάρμακα τα οποία έχουν περισσέψει και δεν τα χρησιμοποιούν. Ένα φάρμακο που δεν το χρειαζόμαστε πια μπορεί να είναι για έναν άλλο άνθρωπο θεραπεία» προσθέτει η κ Φοροπούλου-Μπαλτατζή.

http://www.newsbeast.gr/efprattein/arthro/360957/paidia-se-rolo-giatron-stin-kalamaria/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *