Δώρισε τα φάρμακα της νεκρής συζύγου

Ασθενής σε μεγάλο νοσοκομείο έχασε την όραση από το ένα μάτι διότι οι γιατροί δεν κατόρθωσαν να βρουν το ειδικό σκεύασμα

Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης ασφαλισμένων που δεν βρίσκουν το φάρμακό τους έχει ανοίξει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών

Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης ασφαλισμένων που δεν βρίσκουν το φάρμακό τους έχει ανοίξει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών

Ανθρώπινα δράματα, αλλά και μοναδικές στιγμές αλληλεγγύης, αναδεικνύει η έλλειψη φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις.

Ασθενής που νοσηλευόταν σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας έχασε την όρασή του στο ένα μάτι, καθώς οι γιατροί δεν κατόρθωσαν να βρουν και να του χορηγήσουν το ειδικό σκεύασμα που απαιτούσε η πάθησή του.

Μία 40χρονη καρκινοπαθής αναζητούσε το αντικαρκινικό σκεύασμα herceptin σε διάφορα νοσοκομεία, χωρίς αποτέλεσμα. Τις δύο από τις οκτώ δόσεις μπόρεσε να τις εξασφαλίσει ο φαρμακοποιός της. Για τις υπόλοιπες, όμως, δεν μπορούσε πλέον να τη βοηθήσει, καθώς το κόστος ήταν υψηλό και οι εταιρείες δεν του έκαναν πίστωση.

Την περασμένη εβδομάδα η γυναίκα έκανε δημόσια έκκληση, λέγοντας ότι θέλει να ζήσει. Ανταποκρίθηκε ο κ. Γιώργος Σκανδάλης. Προσέφερε τρεις συσκευασίες του εν λόγω φαρμάκου, το οποίο λάμβανε η σύζυγός του, που έχασε πρόσφατα τη μάχη με τον καρκίνο.

Με μεσολάβηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΠΦΣ), το φάρμακο δόθηκε στον κ. Κ. Κ., ο οποίος το αναζητούσε για την 76χρονη μητέρα του που πάσχει από καρκίνο: «Ψάχναμε το φάρμακο επί πέντε μήνες, χωρίς αποτέλεσμα», ανέφερε χθες στο «Εθνος» ο κ. Κ., για να σημειώσει:

«Πηγαίναμε στο φαρμακείο του ΙΚΑ και στο νοσοκομείο και μας έλεγαν ότι δεν υπάρχει. Εγραφαν, όμως, στη συνταγή ?στερείται? και μας το χορηγούσε ο φαρμακοποιός. Αυτό άλλαξε και βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση να μην μπορούμε να της δώσουμε τη θεραπεία».

Σύμφωνα με τον κ. Κ., οι τρεις συσκευασίες του φαρμάκου δεν επαρκούν. Για να χορηγηθεί στη μητέρα του μία δόση, πρέπει να έχει τέσσερις: «Αναγκαζόμαστε να της δώσουμε μόνον αυτές που βρήκαμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεκάδες παρόμοια περιστατικά καταγγέλλονται στην ειδική τηλεφωνική υπηρεσία του Συλλόγου μας», σχολίασε ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κωνσταντίνος Λουράντος. Συγκινούμαστε ?λέει? με τις περιπτώσεις αλληλεγγύης, αλλά εξοργιζόμαστε με την ολιγωρία του κράτους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο υποστήριξης του Συλλόγου στα τηλέφωνα: 210 5220954, 210 5220955, 210 5223914 και 210 5228051.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63664462

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *