SOS για τον ΕΟΠΥΥ

Με πολύ μεγάλη δυσκολία ο ΕΟΠΥΥ θα συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται φέτος δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του οργανισμού Γεράσιμος Βουδούρης. Χρειάζονται συμπλήρωσε 4,5 δισεκατομμύρια και έχουν συγκεντρωθεί μόλις 500 εκατομμύρια.

Είπε ότι ο προϋπολογισμός του βασίζεται στις ασφαλιστικές εισφορές και αυτές επηρεάζονται την κρίση καθώς υπάρχει μια μεγάλη μάζα ανθρώπων που δεν πληρώνουν. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν πάρα πολλά επαγγέλματα που έχουν σχέση με την οικοδομή και έχουν καταρρεύσει.

Αναγνώρισε δυσκολίες και στην προμήθεια φαρμάκων καθώς υπάρχουν φαρμακοβιομηχανίες που έχουν την αποκλειστική εισαγωγή κάποιων φαρμάκων και ζητούν προπληρωμή.

Είπε ότι για να λυθεί το πρόβλημα με τις ευαίσθητες κατηγορίες ασθενών, που χρίζουν άμεσα φαρμακευτικής αγωγής υπάρχει συμφωνία με τα νοσοκομεία που προβλέπει να καταρτίζουν προϋπολογιστική κατάσταση των αιτημάτων τους και δύο ημέρες πριν χρειαστεί το φάρμακο να ζητηθεί από τον ΕΟΠΥΥ για να μπορεί να το προμηθεύεται ο ενδιαφερόμενος ή συγγενής του.

Ζήτησε από την επόμενη κυβέρνηση να δώσει δικαίωμα στον ΕΟΠΥΥ να πάρει δάνειο ενός δισεκατομμυρίου με το οποίο θα πληρώνει τις υποχρεώσεις του και το οποίο θα παίρνει σταδιακά ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν .

Αναφερόμενος στις καταγγελίες του ΟΓΑ, ότι αν και έχει εξοφλήσει τις οφειλές του προς το οργανισμό δεν παρέχονται οι υπηρεσίες προς του ασφαλισμένους του έκανε λόγο για απρέπεια του ΟΓΑ να διαπραγματεύεται με δελτία τύπου αντί να πάρει απ’ ευθείας τηλέφωνο. Είπε ότι δεν λένε αλήθεια για τα 65 εκατομμύρια αφού ο ίδιος έχει δει μόνο 18 εκατομμύρια, πως ο ΕΟΠΥΥ έχει πληρώσει όλες τις δαπάνες που κάνουν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ και επιπλέον πληροφορήθηκε με έκπληξη ότι με απόφασή του ΟΓΑ μετακυλήθηκε στον ΕΟΠΥΥ η αποπληρωμή του δανείου 80 εκατομμυρίων το οποίο είχε λάβει πριν από την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ

Μιλώντας επίσης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Κωνσταντίνος Λουράντος, πρόεδρος φαρμακοποιών Αττικής είπε ότι ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει στον κλάδο 1 δισεκατομμύριο ευρώ και από αυτά έχουν καταβληθεί μόλις 150 εκατομμύρια. Ζήτησε για τις υπόλοιπες οφειλές να υπάρξει συμψηφισμός με τις εφορίες και να μην χρειαστεί να πληρώσουν φόρο για χρήματα που ουδέποτε εισέπραξαν .

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Γιαννόπουλος ανέφερε πως πρέπει να εξορθολογιστούν οι δαπάνες στο χώρο της υγείας και να εκλείψουν οι τεράστιες και τραγικές σπατάλες. Το πρόβλημα, τόνισε θα λυθεί με ένα μίνιμουμ κοινών στόχων.
Δεν μπορεί είπε να υπάρχουν στο νόμο Ηλείας τρία νοσοκομεία σε 15 χιλιόμετρα και στην Αργολίδα 2 νοσοκομεία σε 10 χιλιόμετρα. Ο ΕΟΠΥΥ -είπε – αφενός δεν χρηματοδοτήθηκε και αφετέρου του πρόσθεσαν ταμεία που του δημιούργησαν επιπλέον πρόβλημα.

Στην ίδια εκπομπή ο Νίκος Μανιός από το ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι πρέπει να ληφθεί πολιτική απόφαση ότι έναν μεγάλο μέρος των χρημάτων θα πρέπει να δοθεί μέχρι το Σεπτέμβριο στην υγεία διαφορετικά μέχρι τότε δεν θα υπάρχει ΕΟΠΥΥ. Εξήγησε ότι απο το 1991 μέχρι σήμερα έγιναν 4 ασφαλιστικοί νομοι που όχι μόνο δεν έσωσαν αλλά τα κατέστρεψαν και επέτειναν το πρόβλημα . Κατόπιν ήρθε το χρηματιστήριο τα δομημένα ομόλογα και το κούρεμα και έτσι τα ταμεία έχασαν τα λεφτά τους.

Πηγή: ΣΚΑΪ

One thought to “SOS για τον ΕΟΠΥΥ”

  1. Μα,καλα !
    Ο Κος Βουδουρης δεν ακουσε σημερα τον “Τρελλαντωνη” που ταζει λεφτα σε ολους ;;;
    Σημερα ακουσα οτι ο Σαμαρας ειπε πως και οι μισθοι θα ανεβουν και οι συνταξεις θα γυρισουν στα επιπεδα του 2009 και ολα τα προβληματα θα λυθουν ,διοτι αυτος γνωριζει να διαπραγματευεται !!!
    Γιατι δεν του ζητα ενα “δανειακι”.Σιγα το ποσο !!!
    Απο τον ενα βλαμενο στον αλλο πηγαινουμε…
    Τι να περιμενεις ;
    Συγκατοικος με το Γιωργακη δεν ηταν !;!;!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *