Ανακοίνωση του ΟΓΑ σχετικά με τις ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο.Γ.Α. ΠΡΟΣ ΤΟΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Δελτίο Τύπου: «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο.Γ.Α. ΠΡΟΣ ΤΟΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.»

Τετάρτη 30.05.2012

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι: Λόγω ότι τις τελευταίες μέρες από τη Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (Ενιαίου

Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) προβάλλεται το επιχείρημα ότι μία από τις αιτίες για την οικονομική δυσλειτουργία του Οργανισμού (μη πληρωμή

οικονομικών απαιτήσεων ιατρών, φαρμακοποιών και λοιπών παρόχων υγείας) είναι η μη καταβολή των οικονομικών υποχρεώσεων του ΟΓΑ προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και επιπροσθέτως αναφέρεται ο ΟΓΑ ως «το μόνο ασφαλιστικό ταμείο που μόνιμα δεν πληρώνει στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.», με συνέπεια την ταλαιπωρία εκατομμυρίων ασφαλισμένων (άμεσων και έμμεσων μελών), η Διοίκηση του ΟΓΑ για να αποκαταστήσει την πραγματική εικόνα και αφετέρου να μην αφήσει να δημιουργηθεί ανησυχία τόσο στους ασφαλισμένους του όσο και στους συνδικαλιστικούς τους φορείς ενημερώνει ότι :

1) Ο ΟΓΑ με την υπαγωγή του από 1-1-2012 στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. εκπληρώνει ανελλιπώς όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις του προς τον Οργανισμό.

2) Στις μηνιαίες οικονομικές καταστάσεις που αποστέλλει ο ΟΓΑ προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., στις οποίες αναφέρονται αναλυτικά οι εκπληρώσεις των οικονομικών υποχρεώσεων του ΟΓΑ, δεν υπήρξε ποτέ ούτε μια ένσταση.

3) Ο ΟΓΑ έχει καταβάλει από τον Ιανουάριο 2012 έως και τον Απρίλιο 2012 το ποσό των 68 εκατομμυρίων ευρώ στον Ε.Ο.Π.Π.Υ.

4) Από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν έχει αποσταλεί κανενός είδους έγγραφο προς τον ΟΓΑ με το οποίο να ενημερώνει ότι ο Οργανισμός οφείλει την καταβολή οικονομικών υποχρεώσεων προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και το ακριβές ποσό αυτών.

5) Η Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν έχει επικοινωνήσει ουδέποτε μέχρι σήμερα με τη Διοίκηση του ΟΓΑ με θέμα οφειλές του ΟΓΑ προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

6) Τέλος, οι οικονομικές υποχρεώσεις του ΟΓΑ καθορίζονται από τον νόμο που θεσμοθέτησε την υπαγωγή του ΟΓΑ στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και όχι αυθαίρετα και κατά το δοκούν.

Από την Διοίκηση του ΟΓΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *