Υπ. Υγείας: Tο χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή μέρους οφειλών του ΕΟΠΥΥ

Το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της αποπληρωμής μέρους των οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, ελπίζοντας στην αναστολή των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι με γνώμονα την ανάγκη για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών και τις δυνατότητες της Εθνικής Οικονομίας, δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμο Βουδούρη, να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε την ερχόμενη Παρασκευή 25 Μαΐου 2012 να εκταμιευθούν 75.000.000 ευρώ, ενώ δρομολογούνται επόμενες πληρωμές μέχρι τις 31/05/2012 και 14/06/2012 οπότε και θα εξοφληθούν οι υποχρεώσεις των μηνών Μαρτίου και Απριλίου 2012, αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το χρονοδιάγραμμα αυτό έχουν ήδη ενημερωθεί εγγράφως οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι.

Το υπουργείο καταλήγει στην ανακοίνωσή του τονίζοντας στους εμπλεκόμενους ότι «κάθε καθυστέρηση στην εκτόνωση της κατάστασης προκαλεί τεράστια προβλήματα στον πολλαπλώς δοκιμαζόμενο Έλληνα ασφαλισμένο».

Ωστόσο, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του υπουργού Υγείας, Χρήστου Κίττα, και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), ζητήθηκε από το ΣΦΕΕ, μεταξύ των άλλων θεμάτων, να υπάρξει κατανόηση των προβλημάτων των φαρμακοποιών και η κατά το δυνατόν διευκόλυνση στις μεταξύ τους συναλλαγές, αίτημα που αντιμετωπίστηκε κατ’ αρχήν θετικά.

http://www.zougla.gr/

One thought to “Υπ. Υγείας: Tο χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή μέρους οφειλών του ΕΟΠΥΥ”

  1. Οι μεν φαρμακοποιοί κόβουν ομαδικώς την πίστωση στον ΕΟΠΠΥ (όλοι όμως) και ξαφνικά μέσα σε λίγες ημέρες το θέμα διευθετείται,τα λεφτά βρίσκονται και πληρώνονται οι άνθρωποι τα δεδουλευμένα τους.Και από ότι έμαθα από πηγές μέσα στον ΕΟΠΠΥ η πληρωμή τους έγινε από κονδύλι που προορίζονταν γιά την εξόφληση παλαιών υποχρεώσεων του ΟΠΑΔ προς τους γιατρούς. Μπράβο τους,τους βγάζω το καπέλλο!
    ΟΙ δε-συνάδελφοι μου γιατροί- παραμένουν απλήρωτοι γιά πάνω από 2 χρόνια,εμπαίζονται από την συμμορία Βουδούρη,Λοβέρδου και Κουτρουμάνη και σκέφτονται να αντιδράσουν μήπως τους κόψουν!!! την σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ,μήπως και χάσουν κανένα 10ευρο από την τσέπη τους.
    Διαφορά εμφανέστατη.Οι μεν φαρμακοποιοί διεκδικούν με αποφασιστικότητα μέσω του συλλόγου τους τα δεδουλευμένα τους,οι δε συνάδελφοι μου ως άλλοι ΡΑΓΙΑΔΕΣ δεν τολμούμε να κάνουμε το αυτονόητο.Την άμεση και καθολική αναστολή όλων των συμβάσεων με τα ταμεία,μιά ενέργεια η οποία πιστεύω θα οδηγήσει άμεσα στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *