ΕΚΚΛΗΣΗ του ΙΣΑ ΠΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥΣ, ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ του ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΙΟΥΛΙΟΥ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

 

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τη ΜΚΟ της ΑΠΟΣΤΟΛΗ, στα πλαίσια του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας ανασφάλιστων και ευάλωτων πολιτών , ιδρύει Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Καστελόριζο. Στα πλαίσια αυτά κάνουμε έκκληση προς τους ειδικούς Παθολόγους, Παιδιάτρους και Γενικούς Γιατρούς για την επάνδρωση του Πολυδύναμου Ιατρείου στο Καστελόριζο τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2012.

 

Όποιος συνάδελφος ενδιαφέρεται να στελεχώσει ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ το Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στου Καστελόριζο, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή ενδιαφέροντος στον ΙΣΑ, στο Γραφείο Προέδρου (κα Τσώνη τηλέφωνο 210 3839770 εσωτ 203 ή στο φαξ 210 3841234 ή ακόμη στο εμαιλ ikapostolis@isathens.gr)

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για το πρώτο ή το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου ή του Αυγούστου 2012 ή ακόμη για όλο τον μήνα Ιούλιο ή Αύγουστο.

Σημειώνεται ότι η φιλοξενία και η διαμονή είναι δωρεάν προσφορά του Δήμου Μεγίστης – Καστελόριζου. 

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) έχει ως πρωταρχικό του μέλημα τη στήριξη  με κάθε έμπρακτο τρόπο την υγεία των κατοίκων της άγονης γραμμής. Πρώτο βήμα είναι η ίδρυση Παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Καστελόριζο και η στήριξη της Μεγίστης με εθελοντές γιατρούς μέλη του ΙΣΑ.

 

Ταυτόχρονα, ο ΙΣΑ κατέστησε ενήμερο τον Υπηρεσιακό Υπουργό Υγείας, κο Κίττα, για το πρόβλημα και ζήτησε εκ μέρους του ΥΥΚΑ την καθιέρωση μιας μόνιμης διαδικασίας για την στελέχωση των Άγονων Αγροτικών Ιατρείων με ειδικούς γιατρούς,  εξειδικευμένους στην Βασική Υποστήριξη Ζωής και την Τηλεϊατρική.

Απαραίτητη κρίνεται η ταυτόχρονη μέριμνα  για τη σχετική πριμοδότησή τους, σε αναγνώριση της υπηρεσίας τους στα άγονα νησιά για τη μελλοντική τους επαγγελματική αποκατάσταση.

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκριση και ελπίζουμε στη θετική ανταπόκρισή σας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *