Ταλαιπωρίας συνέχεια για ασφαλισμένους ΕΟΠΥΥ

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για εκατομμύρια ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, που από τις 23 Μαίου θα πρέπει για ακόμη μια φορά να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους.

 

Την απόφαση για απεργία στις 23 Μαΐου και διακοπή της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ, έλαβε το προεδρείο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αντιδρώντας στη μη καταβολή οφειλών του ΕΟΠΥΥ για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο που ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ αλλά και οφειλών ασφαλιστικών ταμείων από το 2011, ύψους 250 εκατομμυρίων.

 

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, που τονίζει ότι γίνονται προσπάθειες ώστε να καταβληθεί στους φαρμακοποιούς μέρος των οφειλομένων τις επόμενες μέρες, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητα του οργανισμού και αναμένεται να ενημερώσει σχετικώς του αρχηγούς όλων των κομμάτων.

 

Η αδυναμία του ΕΟΠΠΥ να εξοφλήσει άμεσα τις οφειλές του οφείλεται στο γεγονός ότι οι κλάδοι υγείας στενάζουν από τα ελλείμματα, χωρίς έσοδα και με μειωμένες επιχορηγήσεις.

 

Ενδεικτικά, ο ΟΓΑ έχει αποδώσει ελάχιστα χρήματα από την ημέρα ένταξής του στον οργανισμό ενώ το ΙΚΑ πήρε πίσω τη δέσμευσή του να αποπληρώσει μέρος των οφειλών προς τους φαρμακοποιούς καθώς 130 εκ που προοριζόταν για αυτούς, χρησιμοποιήθηκαν για την καταβολή των συντάξεων.

 

Την ίδια ώρα, οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν ότι μέσα από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, που αναβαθμίσθηκε και έπειτα από δύο εβδομάδες τέθηκε εκ νέου σήμερα σε λειτουργία, έχουν γίνει τραγικά λάθη.

 

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι εκδόθηκαν 500 λανθασμένες συνταγές για 200 ασθενείς, που ανέγραφαν διαφορετικά φάρμακα από εκείνα που είχε συνταγογραφήσει ο γιατρός. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της ΗΔΙΚΑ, αρμόδια επιτροπή εξετάζει όλα τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί και αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να εκδώσει πόρισμα.


http://www.megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *