Ανώριμοι στα δύσκολα

 

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα επιμένει στον δικό του, παλαιοκομματικό τρόπο αντιμετώπισης της μεγάλης δημοσιονομικής κρίσης. Αντί για συναίνεση η κοινή γνώμη βλέπει πόλωση και αντιπαραθέσεις με «ξύλινη» γλώσσα. Αντί για επιχειρήματα, πόλωση με ρουκέτες εντυπωσιασμού.  Ο ανταγωνισμός των κομμάτων εξουσίας για την πρωτιά μοιάζει με καυγά για το ποιος θα καθίσει στην πρώτη θέση στον «Τιτανικό».

Το κακό είναι ότι οι πολιτικοί μας είναι οι μοναδικοί, ανάμεσα στις χώρες της κρίσης, που δεν μπορούν να συνεργαστούν  και να συναινέσουν στα αυτονόητα.

Γι αυτό και ο λαός αποστρέφεται μετά βδελυγμίας τέτοιες πρακτικές και μεθόδους και επιμένει να αναζητά τη συνεργασία με οποιαδήποτε μορφή.

Τα όσα λαμβάνουν χώρα στην πολιτική μας ζωή αποτελούν σαφή  απόδειξη πως  οι πολιτικοί ηγέτες είναι ανάξιοι να ηγηθούν σε μια τόσο δύσκολη πολιτική συγκυρία για τη χώρα. Όταν όλοι περιμένουμε  από αυτούς  να πουν μια κουβέντα πιο τολμηρή, να πάνε κόντρα στο ρεύμα, να αναλάβουν το ρίσκο της σαφήνειας, αυτοί αναλίσκονται στα παλαιοκομματικά παιχνίδια της υπονόμευσης. Όταν όλοι θέλουμε  να μην  ταλαντεύονται μαζί με την  ταλαντευόμενη κοινή γνώμη και να μην διστάζουν μαζί με ένα διστακτικό εκλογικό σώμα, στην άκρη του δρόμου, αλλά  να μας παίρνουν από το χέρι και να μας ενθαρρύνουν να περάσουμε απέναντι, αυτοί περί άλλων τυρβάζουν.

Και όμως, ο  ρόλος του πολιτικού ηγέτη δεν είναι να διαμορφώνει προτάσεις, να κατεβάζει ιδέες, να βάζει προγράμματα στο χαρτί. Αυτό μπορούν να το κάνουν και άλλοι. Ο ρόλος του ηγέτη μοιάζει με εκείνον του μικρού μαγνήτη που κρατά τα χαρτιά κολλημένα στην πόρτα του ψυγείου. Να «γειώνει», δηλαδή τις ιδέες, να τις κάνει να κολλάνε με το εκλογικό σώμα, να κερδίζει εμπιστοσύνη για την εφαρμογή τους. Και σε αυτό υστερούν απελπιστικά οι πολιτικοί μας ταγοί.

Η ωριμότητα του πολιτικού μας συστήματος, είναι πρωτόγνωρα … πρωτόγονη. Δυστυχώς!

 

 

 

Η γιορτή της πόλης

Την Δευτέρα και την Τρίτη, 21η και 22αΜαΐου 2012, η Τρίπολη εορτάζει την μνήμη των  Πολιούχων της, Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου. Την Δευτέρα 21 Μαΐου 2012, παραμονή της εορτής, στις 7:30 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία θα ψαλεί ο μέγας πολυαρχιερατικός Εσπερινός των  Αγίων, ενώ Τρίτη 22 Μαΐου 2012, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, από τις 7:00 το πρωί στον ίδιο ναό, θα ψαλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεστεί πολυαρχιερατική θεία λειτουργία προς τιμήν των  Πολιούχων. Την ίδια ημέρα, στις 7:00 το απόγευμα, θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός και θα επακολουθήσει η λιτάνευση των τιμίων λειψάνων στην  πόλη μας.

Συγκέντρωση ΚΚΕ

Προεκλογική συγκέντρωση προγραμματίζει για την ερχόμενη Πέμπτη, 24 Μαΐου, το ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης με σκοπό: « να ματαιώσουμε και να ανατρέψουμε τα σχέδια παγίδευσης του λαού στους μονόδρομους της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων!». Το ΚΚΕ θεωρεί με ανακοίνωσή του πως: «είναι όλοι, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, αστική τάξη, ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στο «κόλπο» εμπαιγμού του λαού για να εγκλωβισθεί, να μειωθεί η αντοχή ριζοσπαστικών λαϊκών δυνάμεων απέναντι στις πιέσεις τους». Γι αυτό και πρέπει: « Τώρα ο λαός να σηκώσει ανάστημα συνειδητοποιώντας ότι έχει συμφέρον να αλλάξει την ψήφο του. Να χαλάσει τους σχεδιασμούς ανακαίνισης του αστικού πολιτικού συστήματος. Τώρα, ακόμη πιο αποφασιστικά ισχυρό ΚΚΕ. Η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη με ισχυρό ΚΚΕ και το λαό πρωταγωνιστή στους αγώνες, απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί για να διαχειριστεί αντιλαϊκά την κρίση».

Περιφερειακό Συμβούλιο

Η 8η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, θα διεξαχθεί, την Τετάρτη, 23 του μήνα, στις 3,30 μ.μ., στην Τρίπολη \\,  στο Πνευματικό Κέντρο. Θα συζητηθούν τρία θέματα με κυρίαρχο εκείνο που αφορά τη γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου της εγκατάστασης και τη λειτουργίας μονάδας προσωρινής αποθήκευσης και επεξεργασίας επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων, αμιγώς μολυσματικού χαρακτήρα.  Ένα άλλο, επίσης,  θέμα που θα συζητηθεί, είναι αυτό που αφορά την έγκριση τεχνικού προγράμματος ΚΑΠ, Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Καταπολέμηση κουνουπιών

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη κ. Πουλά,  σε συνεργασία με τους Δήμους της Περιφέρειας,  υλοποιεί το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2012, ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, μέσω τριών προγραμματικών συμβάσεων, μία με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, δεύτερη με τον Δήμο Ευρώτα και Τρίτη με τις Περιφερειακές Ενότητες Λακωνίας, Αρκαδίας, Αργολίδας και Κορινθίας, με  παρεμβάσεις στο φυσικό, αστικό, περιαστικό και το αγροτικό περιβάλλον. Η συμμετοχή της Περιφέρειας καθορίζεται στο ύψος των 600.000 ευρώ. Στόχος του προγράμματος είναι η δραστική μείωση σε μεγάλο βαθμό της ενόχλησης που προκαλούν οι μεγάλοι πληθυσμοί κουνουπιών και η προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Παλαιολόγεια

Την Παρασκευή 18 Μαϊου ξεκινούν στη Σπάρτη  τα Παλαιολόγεια, θεσμός που έχει καθιερωθεί προς τιμή του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου, Κων/νου Παλαιολόγου. Μάλιστα, φέτος συμπληρώνονται 559  έτη από την Άλωση της Πόλης και το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολυάριθμες δράσεις κι εκδηλώσεις που αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των Λακώνων και όχι μόνο.

Φοιτητικά

Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον ψήφισαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τις σχολές της  Τρίπολη έχουν ως εξής: Ψήφισαν 405. Έγκυρα 385, άκυρα 20, λευκά 9. Έλαβαν: ΔΑΠ 145, ΠΚΣ 48, ΑΡ.ΕΝ 72,  Λοιπά 11.  Η ΠΑΣΠ  δεν συμμετείχε.

Χαμογελάτε

Ένας άντρας παίρνει το παρακάτω τηλεγράφημα:
-Πεθερά νεκρή. Παρακαλώ ενημερώστε αν θέλετε ταφή, αποτέφρωση ή ταρίχευση.
Εκείνος, χωρίς δεύτερη σκέψη, στέλνει την απάντηση:
-Ας μην το ρισκάρουμε. Και τα τρία παρακαλώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *