Διάπλους στα άγονα νησιά του Αιγαίου: Στους Κατοίκους της Νισύρου η ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών


 

Τον τρίτο σταθμό των άγονων ακριτικών νησιών επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κος Γιώργος Πατούλης  και ο Γεν.Διευθυντής της Φιλανθρωπικής Εταιρείας ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κος Κωνσταντίνος Δήμτσας  με κλιμάκιο των δύο φορέων  σε έναν διάπλουν που ξεκίνησε στις άγονες περιοχές των Δωδεκανήσων με στόχο της υιοθέτηση των προβλημάτων των περιοχών αυτών.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που ίδρυσαν η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ο Γεν.Διευθυντής της Φιλανθρωπικής Εταιρείας ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κος Κωνσταντίνος Δήμτσας τόνισε: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πως μπορούμε να συνυπάρξουμε, να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους, σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι είμαστε όλοι ένα, μια μεγάλη γροθιά και έτσι μπορούμε όλοι μαζί να προχωρήσουμε. Βρισκόμαστε στη Νίσυρο. και έχουμε τη χαρά να προσφέρουμε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό για να καλύψουμε ανάγκες των κατοίκων, να καταγράψουμε τις ελλείψεις τους και να είμαστε σε μια συνεχή συνεργασία και επικοινωνία. Με το Δήμο Νισύρου, το Ιατρείο και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, με γνώμονα την ανακούφιση των συνανθρώπων μας, ξεκινήσαμε μια προσπάθεια και τη στηρίζουμε με πείσμα και θέληση για ουσιαστική προσφορά σε ανθρώπους στις ακριτικές αυτές γωνιές της Ελλάδας.. Για αυτές τις  ελληνικές απομακρυσμένες γωνιές με τις τόσες ανάγκες και ελλείψεις, αποστολή μας είναι να δίνουμε λύση και χαρά μας είναι η άμεση ανταπόκριση για να επιτευχθεί αυτό!»

Κατά την επίσκεψη, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, κος Γιώργος Πατούλης είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με το Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους της Νισύρου για τα προβλήματα υγείας του νησιού και την αποτελεσματική προσέγγιση στις πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν. Επίσης, σε συνεργασία με τους γιατρούς του Αγροτικού Ιατρείου, κατέγραψε τις ανάγκες του Ιατρείου και άκουσε τα προβλήματα της ιατρικής περίθαλψης που ανακύπτουν. Μεταξύ των άλλων, χαρακτηριστικά ανέφερε: «είμαστε κοντά στους γιατρούς, στους ασθενείς, αλλά και σε όλους τους κατοίκους της Νισύρου. Σήμερα ξεκινάει μια οραματική ανθρωπιστική πρωτοβουλία αλληλεγγύης σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση σε όλα τα επίπεδα. Στοχεύουμε στη δημιουργία ενός δικτύου προσφοράς για τους κατοίκους της Νισύρου και προγραμματίζουμε τα επόμενα βήματα με δράσεις πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης. Στηρίζουμε τους αναξιοπαθούντες, τους ανασφάλιστους και άπορους ακρίτες της νησιωτικής Ελλάδας με συνέχεια και συνέπεια.»

Θερμότατη υποδοχή διαφύλαξαν ο Δήμαρχος της Νισύρου, κος Νίκος Καρακωνστανίνος, το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και πολλοί κάτοικοι του νησιού

Ο Δήμαρχος Νισύρου κος Νίκος Καρακωνσταντίνος δήλωσε συγκινημένος: «Είμαστε ευγνώμονες για την προσφορά σας  στις μικρές κοινωνίες των ακριτικών νησιών. Είμαστε ευγνώμονες που ενισχύετε με φάρμακα και υλικό τους κατοίκους της Νισύρου. Ευχαριστώ θερμά, τόσο την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τη ΜΚΟ της ΑΠΟΣΤΟΛΗ και τον Γεν Διευθυντή της, κο Κωνσταντίνο Δήμτσα, όσο και τον Πρόεδρο του ΙΣΑ, και Δήμαρχο Αμαρουσίου για τις διαδημοτικές πρωτοβουλίες  σε  προγράμματα πρόληψης και προαγωγής  υγείας και τη στήριξη της τοπικής μας κοινωνίας.»

 

 

           Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α.                 Ο Γεν. Διευθυντής της ΜΚΟ   «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»

 

Γιώργος Πατούλης                                        Κωνσταντίνος Δήμτσας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *