Η ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ο ΙΣΑ στηρίζουν τη Χάλκη


 

Στην Χάλκη, ένα ακόμη ακριτικό νησί των άγονων γραμμών της  Δωδεκανήσου,  βρίσκεται απόψε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) κ. Γεώργιος  Πατούλης και ο Γενικός Διευθυντής της Φιλανθρωπικής Εταιρείας  «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  κ, Κωνσταντίνος Δήμτσας, όπου παρέδωσαν φάρμακα και ιατρικό υλικό με σκοπό την στήριξη των ανασφάλιστων , άστεγων και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Ο Δήμαρχος Χάλκης κ. Μιχαήλ Πατρός και το δημοτικό Συμβούλιο επεφύλαξαν θερμότατη υποδοχή εκφράζοντας τη συγκίνηση και τις ευχαριστίες των κατοίκων του νησιού τόσο στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο όσο και στους Γιατρούς του ΙΣΑ.

Ο  κ. Πατρός ,παρουσίασε λεπτομερώς την κατάσταση που αντιμετωπίζει το νησί και τα οποία όπως είπε είναι κυρίως προβλήματα υποδομών.

Τόσο ο κ. Δήμτσας όσο και ο κ. Πατούλης κατέγραψαν τα ιατρικά και κοινωνικά προβλήματα και δεσμεύτηκαν να «υιοθετήσουν» τη Χάλκη με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής  και τους εθελοντές γιατρούς . Επίσης είπαν ότι συστηματικά θα παραδίδεται βοήθεια ενώ γιατροί θα επισκέπτονται τακτικά και θα εξετάζουν τους κατοίκους του νησιού.

Ο  Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» αναφέρθηκε στην ξεχασμένη Ελλάδα που αποτελεί, όπως είπε το πιο δυναμικό κομμάτι μιας χώρας που βρίσκεται σε κρίση. «Μας δίνετε κουράγιο για να συνεχίσουμε την μάχη κατά της φτώχειας και να σταθούμε δίπλα στον πάσχοντα άνθρωπο. Θέλω να σας μεταφέρω τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμου και να σας διαβεβαιώσω ότι το μυαλό μας ,η σκέψη μας βρίσκεται δίπλα σας. Δεν είναι τόσο η αξία της βοήθειας που θέλουμε να κρατήσετε στην καρδιά  σας,  αλλά ο συμβολισμός της πράξης που θέλει να υπογραμμίσει ότι βρισκόμαστε δίπλα σας και είμαστε  μαζί μια γροθιά και όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που ήρθαν  για να βγούμε  νικητές».

Από τη μεριά του  ο Πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε: «Μέσα από μια τακτική διαδικασία ενημέρωσης των ελλειμμάτων του νησιού σε υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό, καταγράψαμε τις ανάγκες των κατοίκων της Χάλκης. Ιδιαίτερο πρόβλημα αποτελεί η μη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης των επειγόντων περιστατικών στο εφημερεύον νοσοκομείο. Την όλη προσπάθεια, προσπαθούν με αυταπάρνηση να επιλύσει τω σήμα του λιμενικού με, θέτοντας σε διαθεσιμότητα των κατοίκων της Δωδεκανήσου  τα ναυαγοσωστικά του σκάφη. «Επόμενος στόχος μας», συνέχισε ο κος  Πατούλης, «είναι η αποστολή εθελοντών γιατρών του ΙΣΑ,  προκειμένου να εξεταστούν  οι κάτοικοι  σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και να πραγματοποιηθούν προγράμματα screening για την έγκαιρη διάγνωση και τη δευτεροβάθμια πρόληψη».

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χάλκης κ. Πατρός  χαρακτηριστικά ανέφερε: « Το ευχαριστώ  ακούγεται λίγο και μικρό μπροστά σε μια τέτοια ενέργεια που μας δείχνει  ότι δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε  και μπορούμε να στηριζόμαστε σε ανθρώπους  που δεν μας  ξεχνούν αλλά μας ενισχύουν σ΄αυτήν την ακριτική γωνιά της Ελλάδος με θέληση και αποφασιστικότητα.

Η «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο ΙΣΑ έρχονται να διευκολύνουν την δική μας  αποστολή και προσπάθεια για καλύτερη παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σ΄αυτούς τους δύσκολους καιρούς σ΄ένα  νησί που το 67,4% είναι συνταξιούχοι».

 

Για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ                     Ο Γεν Διευθυντής

Γεώργιος Πατούλης                      Κωνσταντίνος Δήμτσας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *