Η “Αποστολή” και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στην ακριτική Σύμη.

Στην “υιοθεσία” ευάλωτων κοινωνικών ομάδων των ακριτικών νησιών και των παραμεθόριων περιοχών της Ελλάδος προχωρά η φιλανθρωπική εταιρεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών “Αποστολή” και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Πρώτος σταθμός της δράσης της “Αποστολής” και του Ι.Σ.Α. είναι η ακριτική Σύμη.

Τον διευθυντή της ΜΚΟ «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα και τον πρόεδρο του Ι.Σ.Α. κ. Γεώργιο Πατούλη υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Σύμης κ. Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, στελέχη του δήμου και ο εκπρόσωπος της τοπικής Εκκλησίας π. Στέφανος Μακρής.

Ο δήμαρχος Σύμης, αφού ευχαρίστησε θερμά τους κ.κ. Δήμτσα και Πατούλη για τη σημαντική αυτή υποστήριξη στον τομέα της υγείας η οποία, όπως είπε, έρχεται να καλύψει δυσαναπλήρωτα κενά και ελλείψεις αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο νησί. Στη συνέχεια έγινε η παράδοση φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού στα γραφεία της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Σύμης.
“Φτάσαμε στη Σύμη, σ’ ένα ακριτικό νησί, πρώτο σταθμό στην περιοδεία μας για να υιοθετήσουμε κατά κάποιο τρόπο τους ακρίτες Έλληνες και να δώσουμε λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν” τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Δήμτσας.

“Στην πρώτη μας επίσκεψη δεχθήκαμε”, πρόσθεσε, “μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας. Πως υπάρχει μια άλλη Ελλάδα, η οποία παρά τα προβλήματα στέκεται όρθια. Η «Αποστολή» και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προχωρούμε στην υιοθεσία ακριτικών περιοχών για να βρεθούμε δίπλα σ’ όσους έχουν ανάγκη κάθε στιγμή».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γεώργιος Πατούλης ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Είχαμε την χαρά και την τιμή να κουβεντιάσουμε με τον δήμαρχο της Σύμης σ’ αυτή την όμορφη γωνιά της Ελλάδας. Μια άλλη Ελλάδα, κάποιοι άλλοι Έλληνες, οι οποίοι θα λέγαμε πως είναι πιο Έλληνες απ’ όλους μας, στέκονται εδώ στα σύνορα με αυταπάρνηση και πολλές ελλείψεις.

Η προσπάθεια την οποία κάνουμε στον υγειονομικό χώρο μαζί με την ΜΚΟ Αποστολή, τον κ. Δήμτσα και εμείς ως Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είναι να διαπιστώσουμε ποιες είναι οι ανάγκες και οι ελλείψεις των κατοίκων των ακριτικών περιοχών, που λειτουργούν ως θεματοφύλακες των συνόρων και να τις καλύψουμε».

Τέλος, ο δήμαρχος Σύμης κ. Παπακαλοδούκας τόνισε: «Οφείλω να ευχαριστήσω την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τον Δήμο Αμαρουσίου και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για την πρωτοβουλία να προσφέρουν στο νησί μας την ιατροφαρμακευτική αυτή βοήθεια.

Επίσης, οφείλω να πω ότι η ακριτική Σύμη, η ακριτική Δωδεκάνησος, η βιομηχανία του τουρισμού μπορεί να στηρίξει την υπόλοιπη Ελλάδα φτάνει να υπάρχει συνεργασία, να σταματήσουμε την κακομοιριά, τη δυστυχία, να πούμε ότι η Ελλάδα είναι αυτή που είναι, η Ελλάδα του πολιτισμού, της ειρήνης και μπορεί να προσφέρει πολλά στην Ευρώπη».

Για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

 

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α.                                  Ο Γεν. Διευθυντής της ΜΚΟ

«ΑΠΟΣΤΟΛΗ»

 

Γιώργος Πατούλης                                        Κωνσταντίνος Δήμτσας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *