Μόνο αξιόπιστα πρόσωπα

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Νέα Δημοκρατία και το ΠαΣοΚ υπήρξαν οι μεγάλοι ηττημένοι των τελευταίων κοινοβουλευτικών εκλογών. Πάνω από τρία εκατομμύρια ψηφοφόρους έχασαν και τα δύο κόμματα μαζί καταγράφοντας  ιστορικά χαμηλά ποσοστά. Η πείρα και η λογική λέει πως  αν μείνουν ακίνητα και δεν αλλάξουν, αν δεν αναζητήσουν νέες εκφράσεις και δεν ανασυγκροτηθούν , το πιθανότερο είναι πως θα σβήσουν λεηλατούμενα από τις ανερχόμενες δυνάμεις της αριστεράς και της εθνικιστικής δεξιάς.

Γι αυτό οφείλουν να αντιδράσουν το ταχύτερο δυνατόν. Δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους.

Τη αλλαγή θα σηματοδοτήσει, μεταξύ άλλων και το είδος των φυσικών προσώπων της επόμενης Βουλής που θα επιλέξουν οι αρχηγοί τους, μιας και ο σταυρός προτίμησης δεν θα υπάρχει στις εκλογές του Ιουνίου.  Πολλά από τα πρόσωπα που εκλέχθηκαν στις τελευταίες εκλογές του Μαίου είναι απογοητευτικά, προϊόν  της οργής των ψηφοφόρων, που διαμόρφωσε κατ’ αυτόν τον τρόπο  μια Βουλή Βαβυλωνία.
Ευχή και ελπίδα των υγιώς σκεπτομένων πολιτών είναι να  μην  δούμε στα έδρανα του Ιουνίου τους  απίθανους τύπους που η καθημερινή τηλεοπτική τους και μόνο παρουσία, μαζί με την εξόφθαλμη σπατάλη χρημάτων, ανέδειξε στις πρόσφατες εκλογές.

Με τέτοια σύνθεση δεν μπορεί να σταθεί κυβέρνηση – ούτε καν να λειτουργήσει το Κοινοβούλιο. Και τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι δυσεπίλυτα.
Από αυτή την άποψη, η ευθύνη των σοβαρών αρχηγών των σοβαρών κομμάτων είναι μεγαλύτερη και από την ευθύνη τους για τις εκλογικές επιδόσεις τους. Οφείλουν να καταρτίσουν ψηφοδέλτια με αξιόπιστα πρόσωπα και πολιτικά στελέχη εγκαταλείποντας τις «φίρμες» και τις πάσης φύσεως βεντέτες.

Στις σημερινές σκληρές συνθήκες κρίσης, είναι αφόρητο και απαξιώνει με ακόμη πιο ραγδαίο και βίαιο τρόπο το πολιτικό μας σύστημα η επιλογή αυτή. Ας το καταλάβουν πλέον οι πολιτικοί ότι οι εποχές άλλαξαν και οι παλαιοκομματικές συνήθειες και τεχνικές μόνο απέχθεια προκαλούν.

 

 

Ημέρα Καριέρας

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την διευκόλυνση της εισόδου και παραμονής των φοιτητών στο σύγχρονο ανταγωνιστικό επαγγελματικό στίβο, διοργανώνει «Ημέρα Καριέρας» την Πέμπτη 24 Μαΐου 2012 και ώρα 11:30 π.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Ο.Α.Ε.Δ. (Τέρμα Καραϊσκάκη) στην Τρίπολη.

Η «Ημέρα Καριέρας» παρέχει στους φοιτητές τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τις σύγχρονες τάσεις που επικρατούν στην αγορά εργασίας και με τις δυνατότητες απασχόλησης τους. Επιτυχημένοι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και των Οικονομικών Επιστημών, θα καταθέσουν την προσωπική τους εμπειρία από την παραγωγική διαδικασία, θα παρουσιάσουν τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων που εκπροσωπούν, το προφίλ των αποφοίτων που προσλαμβάνονται συνήθως σε αυτές, τις διαδικασίες επιλογής ανθρώπινου δυναμικού.

Αναζήτηση οικοπέδου

Σε αναζήτηση οικοπέδου με μειοδοτική φανερή δημοπρασία προχωρά ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας,  για την αγορά  οικοπέδου – αγροτεμαχίου,  επιφάνειας οκτώ (8) τουλάχιστον στρεμμάτων, µε σκοπό την εγκατάσταση δεματοποιητή απορριμμάτων. Γι αυτό και καλεί τους  ενδιαφερόμενους  που είναι ιδιοκτήτες κατάλληλων ακινήτων, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής διακήρυξης, να υποβάλλουν στο Δήμο έγγραφη προσφορά εκδήλωσης ενδιαφέροντος, εντός αποκλειστικής προθεσμίας (20) είκοσι ημερών από την δημοσίευση της διακήρυξης στις εφημερίδες, ήτοι έως 6/6/2012.

Παρενέργειες

Πολιτικές παρενέργειες προκαλεί ο βαρύς τραυματισμός του Ολλανδού, ο οποίος κτυπήθηκε βάναυσα από ημεδαπούς στην περιοχή Μολάων, καθώς σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικολάκου  το συγκεκριμένο περιστατικό πήρε μεγάλες διαστάσεις και  προβλήθηκε από τα  ολλανδικά Μέσα Ενημέρωσης, ενώ ασχολήθηκε και η Ολλανδική Πρεσβεία.  Προς τούτο,  ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης απέστειλε σχετική επιστολή στον Ολλανδό Πρέσβη.

Κλήρωση μεριδίων

Περίπου 137  δικαιούχοι παρέλαβαν προχθές το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση το αναλογούν μερίδιό τους σε γη, προκειμένου να καλλιεργήσουν το δικό τους λαχανόκηπο, κάπου 70 τετραγωνικά μέτρα. Η καλλιέργεια αφορά βιολογικά προϊόντα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.  Ο Δήμος πρόκειται να παράσχει  στους καλλιεργητές όλα τα εφόδια και την επιστημονική  στήριξη, ώστε να προχωρήσει ομαλά το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Να σημειωθεί πως τα προιόντα δεν θα πωλούνται  στο εμπόριο, ενώ μέρος αυτών  θα παραχωρείται  για την τροφοδοσία του δημοτικού κοινωνικού παντοπωλείου.

Η τελετή παράδοσης του Λαχανόκηπου έγινε παρουσία  του Δημάρχου Τρίπολης κ. Γιάννη Σμυρνιώτη, του Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης κ . Γιώργου Παπαδημητρίου, του Ειδικού Συνεργάτη του Δήμου Τρίπολης και Γεωπόνου κ. Κώστα Μαλλίρη , Γεωπόνων του Δήμου και του Προέδρου της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Αρκαδίας κ. Γιάννη Παπαδόπουλου.

Ημέρας Μαγείας των Φυτών

Στις εκδηλώσεις της «Ημέρας Μαγείας των Φυτών» συμμετέχει το ΤΕΙ Καλαμάτας. Σήμερα, σπουδαστές και καθηγητές του ΤΕΙ, σε συνεργασία με μαθητές σχολείων, θα δημιουργήσουν έναν θεραπευτικό κήπο με βότανα και αρωματικά φυτά. Θα ακολουθήσουν σεμινάρια με αντικείμενο τις καλλιέργειες φαρμακευτικών φυτών.

Η εκδήλωση αυτή στοχεύει να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γοητευθούν από τα φυτά και να ενθουσιασθούν με τη σπουδαιότητα των επιστημών των φυτών για τη γεωργία, την αειφόρο παραγωγή τροφίμων, τα οπωροκηπευτικά, τη δασολογία και τα προϊόντα μη διατροφικής χρήσης όπως το χαρτί, η ξυλεία, τα χημικά, η ενέργεια και τα φαρμακευτικά. Κεντρικό μήνυμα των εκδηλώσεων επίσης θα είναι ο ρόλος που διαδραματίζουν τα φυτά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Φορολογικοί Έλεγχοι

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των Λογιστών – Φοροτεχνικών, διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ επιμορφωτικό σεμινάριο στην Τρίπολη, με θέμα: «Φορολογικοί Έλεγχοι», το διάστημα 19 και 20 Μαΐου και 26 και 27 Μαΐου και ώρες 9 το πρωί με 2 το μεσημέρι. Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στην αίθουσα ΚΕΚ ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε (πλατεία Κολοκοτρώνη 8, Τρίπολη) και θα διαρκέσει 20 ώρες. Δικαίωμα συμμετοχής, έχουν οι λογιστές, οι άδειες των οποίων είναι σε ισχύ και τα μέλη που έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, μέχρι και το έτος υποβολής της αίτησης. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, Πέμπτη 17 Μαΐου και ώρα 1:00 μ.μ. Αιτήσεις παραλαμβάνονται από τη Γραμματεία του 11ου Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (πλ. Κολοκοτρώνη 8, Τρίπολη), 9 το πρωί με 1 το μεσημέρι. Τηλέφωνο για πληροφορίες: 2710 233.582. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Η μαγική Ευρώπη

Το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης επιλέχθηκε και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Προωθώντας  τα μαγικά μέρη στην Ευρώπη: η ζωντανή Ευρώπη του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος». Το πρόγραμμα θα διαρκέσει τα σχολικά έτη 2011-2012 και 2012-2013. Στα πλαίσιά του ως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί τρεις αποστολές στο εξωτερικό, στην Λιθουανία (Οκτώβριος 2011), στην Ιταλία (Ιανουάριος 2012) και στην Πορτογαλία (Μάρτιος 2012), αποτελούμενες συνολικά από 10 μαθητές και 6 καθηγητές. Στόχος μας είναι να ταξιδέψουμε στην ιστορία του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, μελετώντας τα «μαγικά» μέρη κάθε περιοχής και τη συμβολή τους στη διαμόρφωση της  τοπικής και ευρωπαϊκής ταυτότητας του πολίτη. Τα  αποτελέσματα των συναντήσεων αυτών παρουσιάζονται κάθε φορά στους υπόλοιπους μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας με τη μορφή ιστοσελίδας, αλλά και αναρτημένων ανακοινώσεων.

Χαμογελάτε

Κάθεται μια αλογόμυγα στην πλάτη ενός λυκόσκυλου και το ρωτά απορημένη:

-Τι είσαι εσύ;
-Λυκόσκυλο, ο πατέρας μου ήταν λύκος και η μητέρα μου σκύλος.

-Εσύ, τι είσαι; ρωτάει το λυκόσκυλο.
-Αλογόμυγα.
-Α καλά, οι δικοί σου το παρακάνανε…

ΠΑΠΑΜΗΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ papamh22@otenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *