Επιστολή Ι.Σ.Α. προς όλους τους αρχηγούς των Ελληνικών Πολιτικών Κομμάτων με θέμα: Συμψηφισμός χρεών Δημοσίου και αυτοαπασχολούμενων ιατρών

Αξιότιμοι Κύριοι-Κυρίες,

 

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, παρακαλούμε δια της παρούσης για την τοποθέτησή σας αναφορικά με το κρίσιμο ζήτημα του συμψηφισμού χρεών με απαιτήσεις κατά του Δημοσίου που υφίστανται από αυτοαπασχολούμενους ιατρούς και ιατρικές εταιρείες. Ειδικότερα θα θέλαμε να επισημάνουμε την επιτακτική ανάγκη τροποποίησης της διάταξης της ΠΟΛ. 1022/24.01.2012 περί εξαιρέσεως από τον συμψηφισμό οφειλών που είναι βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ υπέρ τρίτων ή αφορούν απαιτήσεις του οφειλέτη κατά Ν.Π.Δ.Δ, Δημοσίων Επιχειρήσεων κ.λπ, διάταξη η οποία είναι καταφανώς άδικη.

 

Δεν είναι δυνατόν το Κράτος να απειλεί με συλλήψεις υγειονομικών και εκπροσώπων ιατρικών εταιρειών λόγω οφειλών που έχουν προς το Δημόσιο όταν την ίδια στιγμή το ίδιο το Δημόσιο χρωστάει μεγάλα ποσά στους γιατρούς, ποσά που αφορούν σε δεδουλευμένα των γιατρών.

 

Ενόψει των ανωτέρω η πρόταση και η θέση του ΙΣΑ, ο οποίος έχει ως πρωταρχικό μέλημα την προστασία των ιατρών μελών του είναι να ληφθεί ως αναγκαίο μέτρο η αναστολή κάθε νομικής ενέργειας εις βάρος των ιατρών και ιατρικών εταιρειών, οι οποίοι έχουν οφειλές προς το Δημόσιο.

Παρακαλούμε όπως μας εκφράσετε την θέση και την άποψη σας σε αυτό το καίριο και μείζον ζήτημα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                                        ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *