ΙΣΑ. Αναγκαία η χορήγηση και δεύτερου συνταγολογίου


 

Κύριε Πρόεδρε,

Το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης εξακολουθεί να παραμένει εκτός λειτουργίας, γεγονός που  παρατείνει την ταλαιπωρία των ιατρών και ασφαλισμένων, ενώ πολύ φοβούμαστε ότι αυτό το πρόβλημα θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα παρά την σχετική σας ανακοίνωση. Η ταλαιπωρία γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, εξαιτίας της άρνησης των Διοικητών των μονάδων του ΙΚΑ να χορηγήσουν σε ιατρούς συμβεβλημένους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.  ατομικό συνταγολόγιο πέραν του ενός, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για την έκδοση χειρόγραφων συνταγών. Επειδή πέρασε και δεύτερη εβδομάδα και ακόμα το σύστημα ηλεκτρονικής συναταγογράφησης βρίσκεται εκτός λειτουργίας, είναι αναμενόμενο οι ιατροί να χρειάζονται και δεύτερο συνταγολόγιο,  προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς τους.

Με βάση τα παραπάνω, σας ζητούμε  να προχωρήσετε άμεσα στην έκδοση της απαραίτητης εγκυκλίου, ώστε να χρεώνεται στους ιατρούς νέο ατομικό συνταγολόγιό, με την επιστροφή του ήδη συμπληρωμένου.  Με αυτό τον τρόπο θα ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει από την δυσλειτουργία του συστήματος  και θα περιοριστεί το χάος, που έχει δημιουργηθεί στο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Οποιαδήποτε καθυστέρηση θα έχει ως αποτέλεσμα τόσο την αδυναμία των συναδέλφων ιατρών να παρέχουν αποτελεσματικά τις υπηρεσίες τους, όσο και την περαιτέρω ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων.

Παρακαλώ για την άμεση ανταπόκριση σας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΕΩΡΓ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                                           ΕΥΣΤΑΘ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *