ΙΣΑ.Επιστολή προς ΒΟΥΔΟΥΡΗ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΛΗΨΗ ΕΝΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ΠΕΡΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΩΝ

 

Κύριε Πρόεδρε

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σας επισημαίνει ότι παρά τις διαβεβαιώσεις σας, το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης εξακολουθεί να παραμένει εκτός λειτουργίας, ενώ θεωρούμε αμφίβολο ότι θα τηρηθεί η υπόσχεσή σας ότι θα επαναλειτουργήσει από τις αρχές της επόμενης εβδομάδος.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να  παρατείνεται η ταλαιπωρία ιατρών και ασφαλισμένων. Ταλαιπωρία που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, εξαιτίας της άρνησης των Διοικητών των μονάδων του ΙΚΑ να χορηγήσουν σε ιατρούς συμβεβλημένους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ατομικά συνταγολόγια, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για την έκδοση χειρόγραφων συνταγών. Για την άρνηση τους να χορηγήσουν συνταγολόγια, επικαλούνται την μη έκδοση από πλευράς σας σχετικής εγκυκλίου- ανακοίνωσης.

Με βάση τα παραπάνω, σας ζητώ να προχωρήσετε άμεσα στην έκδοση της απαραίτητης εγκυκλίου, ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα και να περιοριστούν οι δυσλειτουργίες που έχουν παρουσιαστεί στο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Οποιαδήποτε καθυστέρηση θα έχει ως αποτέλεσμα τόσο την αδυναμία των συναδέλφων ιατρών να παρέχουν αποτελεσματικά τις υπηρεσίες τους, όσο και την περαιτέρω ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων.

Παρακαλώ για την άμεση ανταπόκριση σας και επιφυλασσόμαστε παντός νόμιμου δικαιώματός μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΕΩΡΓ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                                                   ΕΥΣΤΑΘ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *