Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας. Καταγγελια Βουδούρη για ανακολουθία

Κέρκυρα, 16-5-12

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας συμπορευόμενος και με όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της Ελλάδας καταγγέλλει την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ και συγκεκριμένα τον Πρόεδρό του κο Βουδούρη για ανακολουθία.

Ενώ είχε ανακοινώσει ότι το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα λειτουργούσε τις 13-5-12, έρχεται με νέα ανακοίνωση να παρατείνει κατά μία εβδομάδα το σύστημα εκτός λειτουργίας.

Αυτό προκαλεί περαιτέρω ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και ταλαιπωρία όλων των ιατρών. Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ μας παραπέμπει στις Διοικήσεις του πρώην ΙΚΑ ΕΤΑΜ για να λάβουμε συνταγολόγια και εκεί αφού δώσουμε τα «διαπιστευτήρια» μας χορηγούν ένα (1) συνταγολόγια εν όψει της ανακοίνωσης του ΕΟΠΥΥ ότι θα έχουν ισχύ μέχρι 15-5-12.

Δυστυχώς οι πράξεις του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ αποδεικνύονται ανακόλουθες και για άλλους λόγους όπως η πληρωμή των ιατρών που υπηρετούν στον ΕΟΠΥΥ και που τους κρατάει όμηρους με αυτές τις εξευτελιστικές αμοιβές και οι οφειλές όλων μας για τα προηγούμενα χρόνια.

Μέσα στα πλαίσια της έλλειψης προσωπικού στις μονάδες του ΙΚΑ έρχεται να δημιουργήσει περισσότερη ταλαιπωρία στους εργαζόμενους του ΙΚΑ δημιουργώντας ολόκληρη υπηρεσία για να χρεώνει συνταγολόγια στους ιατρούς.

Εμείς συμπορευόμενοι και με την ανακοίνωση του Προέδρου του ΠΙΣ κου Βλασταράκου ζητάμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να παύσει η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ να μας εμπαίζει και να μας καταργεί σαν γιατρούς και να εκδώσει εγκύκλιο ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ατομικά συνταγολόγια των πιστοποιημένων με το σύστημα ιατρών όχι μόνο στις περιπτώσεις που παρατηρείται έλλειψη συνταγολογίων καθώς και να καθιερωθεί η ανάγκη χρησιμοποίησης των ατομικών συνταγολογίων για όλους τους ιατρούς όταν προκύπτει πρόβλημα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση (σε πιθανή απάντηση σας «τι θα κάνουμε τα χιλιάδες συνταγολόγια που έχουν τυπωθεί για τις ανάγκες του ΕΟΠΥΥ» σας απαντούμε «ό,τι κάνατε και με τις χιλιάδες παρτίδων εμβολίων της γρίπης που αυτοκαταστρέφονται σε νοικιασμένες αποθήκες σας.»)

Τελειώνοντας, σας έχουμε κοινοποιήσει εξώδικη διαμαρτυρία που με νομολογίες επιβεβαιώνεται το δίκαιο των αιτημάτων μας.

 

Με τιμή

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Δρ. Αλέξιος Μαρτζούκος                             Σπυρίδων Μάστορας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *