ΕΟΠΥΥ. Προληπτικός έλεγχος και παιδιατρική φροντίδα

“Προληπτικός έλεγχος και παιδιατρική φροντίδα”
Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Μητέρα, επισημαίνει την παροχή δωρεάν προληπτικού ελέγχου για σοβαρές ασθένειες και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ενίσχυσης της παιδιατρικής φροντίδας.
Ειδικότερα, στους δικαιούχους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ παρέχονται υποχρεωτικές προληπτικές εξετάσεις, χωρίς συμμετοχή στις Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που αποσκοπούν στην πρόληψη εμφάνισης σοβαρών νοσημάτων. Οι προληπτικές εξετάσεις που προσφέρει δωρεάν ο ΕΟΠΥΥ είναι γυναικολογικές, καρδιολογικές και μικροβιολογικές. Επιπλέον, δωρεάν είναι οι πράξεις προγεννητικού ελέγχου και οι προληπτικοί έλεγχοι για την πρώιμη διάγνωση των καρκίνων μαστού, τραχήλου, μήτρας, προστάτη, παχέως εντέρου καθώς και για την πρόληψη καρδιοπαθειών.
Δωρεάν προσφέρονται και εμβολιασμοί από τους Σταθμούς Προστασίας Μάνας, Παιδιού & Εφήβου, τις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ, τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ, τα Εξωτερικά Ιατρεία των Νοσοκομείων και φυσικά από τους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιδιώτες γιατρούς.
Για την πραγματοποίηση των προληπτικών εξετάσεων απαιτείται η έκδοση ηλεκτρονικού ή χειρόγραφου παραπεμπτικού από γιατρούς των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ ή από συμβεβλημένους με τον φορέα γιατρούς.
Επίσης, το αμέσως προσεχές διάστημα ο ΕΟΠΥΥ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για ανεξάρτητη λειτουργία και επιπλέον στήριξη της παιδιατρικής φροντίδας, καταρχήν στις μονάδες του Οργανισμού στην Αθήνα, τον Πειραιά , τη Θεσσαλονίκη και τις δυτικές συνοικίες αλλά και στις περισσότερες Νομαρχιακές Διευθύνσεις, στις πρωτεύουσες των Νομών σε όλη τη χώρα. Εκεί, θα παρέχεται ολοήμερη φροντίδα σε επίπεδο θεραπευτικής αλλά και προληπτικής ιατρικής, ενώ θα υπάρχει συμβουλευτικό δίκτυο για τη μητέρα και το παιδί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *