Ποιος φταίει;

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Χρυσή Αυγή από  περιθωριακό πολιτικό μόρφωμα με οδηγό τις ιδεολογικές αρχές του ναζισμού και συνήθη πρακτική την προσφυγή στην ακραία βία εναντίον της Αριστεράς και των μεταναστών, βρέθηκε  στα έδρανα της Βουλής, διανύοντας  απόσταση που διευκολύνθηκε από πολλούς παράγοντες. Έτσι,  επιβεβαίωσε τις δημοσκοπικές του αντοχές και την ανοδική του τάση, προειδοποιώντας εξαρχής διά του ιδρυτή της, ότι «ήρθε η ώρα να φοβηθούν όσοι προδίδουν την πατρίδα». Πολλοί αναλυτές εκτιμούν βάσιμα, ότι οι αντιδημοφιλείς πολιτικές και τα διαρκή περιοριστικά μέτρα που απονομιμοποίησαν ραγδαία το προηγούμενο πολιτικό σκηνικό, σε συνδυασμό με την εκκωφαντική απουσία του κράτους στα θέματα ασφάλειας, τα οποία γιγάντωναν τα προβλήματα που δημιουργούσε η εγκατάλειψη κεντρικών συνοικιών της Αθήνας και η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, ευνόησαν την άνοδο αντίστοιχων δυνάμεων που εμφανίστηκαν πειστικά ως εγγυητές της τάξης και του νόμου στις καθημαγμένες περιοχές των αστικών κορμών και προκάλεσαν την συντηρητική αναδίπλωση πολλών πολιτών.

Στην υποβαθμισμένη Αττική, στη Β΄ Πειραιώς, αλλά και στην Κόρινθο, την Αργολίδα και τη Λακωνία, η «Χρυσή Αυγή» κατέγραψε υψηλές επιδόσεις, ενώ και σε πολλές άλλες περιφέρειες,  όπως η Αρκαδία, είχε θετική παρουσία.  Σε αυτό δεν φταίνε  μόνο οι δυνάμεις που διαχειρίστηκαν την εξουσία τα τελευταία χρόνια.  Σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχει και η Αριστερά που δεν κατόρθωσε να ανταποκριθεί στις πιο επείγουσες ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, σε συνθήκες της χειρότερης κρίσης στην ιστορία του καπιταλισμού, γεγονός που ισοδυναμεί με ήττα για το κίνημα και η ήττα στρώνει το δρόμο για την άνοδο του ρατσισμού, του νεοφασισμού και γενικότερα του νεοεθνισκισμού.

Κατόπιν αυτών μπορούμε να πούμε ότι: «Η άνοδος της Χρυσής Αυγής είναι αποτυχία της πολιτικής και αποτυχία της εκπαίδευσης. Είναι η ρηχότητα του λαϊκισμού που κυριάρχησε στα πολιτικά πράγματα και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία, σύμφωνα με το Σύνταγμα, οφείλουν να έχουν πολιτιστικό και διαπαιδαγωγικό ρόλο. Είναι η αποτυχία των σχολειών, των δασκάλων να εξηγήσουν τι σημαίνει ναζισμός. Είναι μία ακόμη αποτυχία της μεταπολίτευσης, που νόμιζε πως τα είχε όλα καλώς καμωμένα…». (Πάσχος Μανδραβέλης).

 

 

 

Χιούμορ και στα δύσκολα

Το χιούμορ με το οποίο αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός ακόμα και  ακραίες καταστάσεις, δεν έχει όρια. Ευθύς ως η Χρυσή Αυγή, με την ετυμηγορία της κάλπης, εισήλθε στο Κοινοβούλιο, κατακλύστηκε το διαδίκτυο από  ανέκδοτα που κάνουν να γελά ο κάθε πικραμένος.  Γιατί ο ελληνικός λαός μπορεί και γελά ακόμη και με τους ναζιστές. Ιδού μερικά από αυτά τα ανέκδοτα:

“Αντί ο Γιωργάκης να νομιμοποιήσει τη φούντα, κατάφερε να νομιμοποιήσει τη… Χούντα”

“Πως λειτουργεί το ξυπνητήρι Χρυσή Αυγή; Στο πρώτο κουδούνισμα λέει «εγέρθητω», στο δεύτερο σε πετά με τις κλοτσιές έξω”

“Τι θα κάνουν όλοι οι Έλληνες αυτό το καλοκαίρι, μετά την είσοδο της μαύρης Χρυσής Αυγής; Μαύρισμα χωρίς να πάνε στην παραλία”

“Ποια θα είναι πρώτη πρόταση νόμου της Χρυσής Αυγής; Να καταργηθούν οι αριστερόχειρες”

Οι «εκπλήξεις»

Εκλογές με ψηφοδέλτια χωρίς ευτράπελα δεν γίνεται.  Και όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έλειψαν ούτε σε αυτές τις εκλογές τα ψηφοδέλτια που έπεσαν στην κάλπη και έκρυβαν “εκπλήξεις” για τους δικαστικούς αντιπροσώπους… Δεν ξέρουμε τι συνέβη σε εκλογικά τμήματα της Αρκαδίας, ωστόσο σε  αντίστοιχα του δήμου Ήλιδας, όπως πληροφορούμαστε, κάποιοι είχαν πάρει “σταυρωμένα” τα ψηφοδέλτια και τα έβαλαν στο φάκελο που έριξαν στην κάλπη χωρίς προηγουμένως να τα ανοίξουν και μάλλον αποδείχθηκαν χαμένοι, αφού μέσα στα ψηφοδέλτια υπήρχε και ένα μικρό “χαρτζιλίκι” για την ψήφο! Ανοίγοντας λοιπόν τα ψηφοδέλτια οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, αντί για σταυρούς βρέθηκαν να μετρούν χρήματα και πιο συγκεκριμένα 20εύρα, ενώ συνάντησαν και χαρτονομίσματα των 50 ευρώ! Τυχεροί στην προκειμένη περίπτωση, μάλλον στάθηκαν οι ψηφοφόροι που είχαν φροντίσει να ελέγξουν προηγουμένως τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια. Βέβαια, αν τα έριξαν στην  κάλπη σταυρωμένα όπως τα έλαβαν, παραμένει άγνωστο.

Πορεία με ποδήλατο

Ποδηλατάδα από την Τρίπολη ως τα σπήλαια του Κάψια, μια απόσταση 18 περίπου χιλιομέτρων, μικρής σχετικά δυσκολίας,  διοργανώνει την Κυριακή 13 Μαΐου 2012, στο πλαίσιο της 5ης Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας, η ομάδα ” ΖΩΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟ “. Πρόκειται για μια  εκδήλωση που έχει σαν σκοπό  να διαδώσει για ακόμη μία φορά τη χρήση του ποδηλάτου και να μας φέρει σε επαφή με τις ομορφιές του τόπου μας. Ο απαιτούμενος χρόνος της βόλτας μας μέχρι τα Σπήλαια υπολογίζεται σε μία περίπου ώρα. Η αναχώρηση θα γίνει από την πλατεία Αγίου Βασιλείου στις 10 το πρωί.

 

Ανακοινώνεται ότι  ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αίτησης των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΟΓΑ, για το πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον Τουρισμό (8ήμερες διακοπές και 3ήμερες εκδρομές) και κουπόνι αγοράς βιβλίων. Η ημερομηνία υποβολής αίτησης λήγει στις 25 Μαΐου 2012. Πληροφορίες και δικαιολογητικά δίνονται στα κατά τόπους ΚΕΠ του Δήμου Τρίπολης.

Δ. Βερβεσός

Ένα από τα «μέλη» της «ομάδας» του Γιάννη Αλαφούζου, ο Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος πρόκειται να αναλάβει τη μία εκ των τριών θέσεων των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τόνισε πως η λύση της λαϊκής βάσης, αποτελεί μονόδρομο για την σωτηρία του Παναθηναϊκού. Ο γνωστός δικηγόρος από τον Αγιο Ανδρέα Κυνουρίας και ισχυρός άνδρας των «Βρασιών», είχε πρωταγωνιστήσει προ έτους στην προσπάθεια δημιουργίας του «Πανκυνουριακού», ποδοσφαιρικής ομάδας που θα εκπροσωπούσε ολόκληρη την Κυνουρία, χωρίς αποτέλεσμα, λόγω άρνησης συμμετοχής ποδοσφαιρικών παραγόντων του Αστρους και όχι μόνο.

Εργατική Εστία

Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των ασφαλισμένων του ΟΓΑ, για το πρόγραμμα της Εργατικής Εστίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον τουρισμό (8ήμερες διακοπές και 3ήμερες εκδρομές) και κουπόνι αγοράς βιβλίων. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, η Παρασκευή 25 Μαΐου. Πληροφορίες και δικαιολογητικά δίνονται στο ΚΕΠ, πλατεία νέας Δημοτικής Αγοράς, στο ισόγειο του κτηρίου όπου στεγάζεται η ΔΕΥΑΤ. Ώρες λειτουργίας, 8:00 π.μ. – 8:00 μ.μ., καθημερινά και το Σάββατο, 8:00 π.μ. – 2:00 μ.μ. Τηλέφωνο για πληροφορίες: 2713 600.000.

Χαμογελάτε

– Γιατρέ, μερικές φορές έχω έντονη επιθυμία να πεθάνω. Τι να κάνω;  – Αφήστε το σε μένα.!!!

– Γιατρέ, Θα πεθάνω;  – Δεν μπορώ να σου υποσχεθώ τίποτα.

– Γιατρέ μου, η καρδιά μου χτυπάει ακανόνιστα.  – Μην ανησυχείτε. Σε λίγο θα σταματήσει!!!

– Γιατρέ, πάσχω από αμνησία.  – Τότε θα πληρώσετε προκαταβολικά.

– Γιατρέ, δε μπορώ να σταματήσω να λέω ψέματα.  – Και περιμένετε να σας πιστέψω;

– Γιατρέ, κάθε φορά που πίνω τσάι με πονάει το δεξί μου μάτι.  – Το κουταλάκι το βγάζετε;

– Πόσα θέλετε γιατρέ, για να μου βγάλετε το χαλασμένο δόντι;  – 200 Ευρώ.

– 200 Ευρώ για δουλειά λίγων λεπτών; – Αν θέλετε, μπορώ να κάνω την εξαγωγή πάρα πολύ αργά…

ΠΑΠΑΜΗΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ papamh22@otenet.gr

One thought to “Ποιος φταίει;”

  1. Aχ,κατακαϋμενη Ρουμελη ,τι σου’μελε να παθεις !
    Ταχα δεν γνωριζαμε οτι στηριζοντας αυτους τους ”φελλους” που κυβερνουσαν τοσα χρονια ,οτι οδηγουμαστε στην καταστροφη…
    Μια χαρά το γνωριζαμε,αλλα μας βολευε γιατι ολο και καποιο κοκκαλακι αρπαζαμε ,κατω απο το τραπεζι ! Παρεξηγηθηκαμε και με τον Παγκαλο που το ειπε …
    Και τωρα ,ταχαμε , απορουμε για το πως φτασαμε να βαλουμε την ακροτητα στη Βουλη…
    Θα σας θυμισω οτι οι λαοι εχουν τους ηγετες που τους αξιζουν.Και εμεις δεν δικαιουμαστε τιποτε καλλιτερο !
    Στο επιπεδο που καταφεραμε να ριξουμε τη χωρα,αυτη ειναι η ανταμοιβη μας.
    Καποιος ειπε :΄”Ειναι τιμη να γεννηθεις Ελληνας και μεγαλη τυχη να πεθανεις σαν Ελληνας !” και συμπληρωσε :”Το ενδιαμεσο,ομως,ειναι μεγαλη ατυχια !!!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *