Τροπολογία για την πώληση του “Ντυνάν

Πρόταση για την “άρση του αδιεξόδου με το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν”, έκανε το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, παραδίδοντας στους βουλευτές-μέλη της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, σχέδιο τροπολογίας που ανοίγει το δρόμο για την πώληση του νοσοκομείου. “Έχω την υποχρέωση να άρω το αδιέξοδο με το Ερρίκος Ντυνάν”, είπε ο υπουργός, δηλώνοντας ότι περιμένει τις προτάσεις των βουλευτών. Ο κ. Λοβέρδος υπενθύμισε ότι η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αποφάνθηκε ότι δεν είναι νόμιμη ενδεχόμενη σύμπραξη με το ΓΑΙΑ, για να προσθέσει ότι “οι συνεργασίες που φαντάστηκε ο κύριος Μαρτίνης δεν μπορούν να υπάρξουν”.

Με το σχέδιο της τροπολογίας ορίζεται ότι “το Κοινωφελές Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν μπορεί για την εξυπηρέτηση των αναγκών του να πωλεί, μισθώνει, προβαίνει σε χρηματοδοτική μίσθωση και εκμεταλλεύεται, εν γένει τα περιουσιακά του στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου και του Νοσηλευτικού Ιδρύματος ως ομάδας περιουσίας”. Στην περίπτωση πώλησης ή εκμίσθωσης του Νοσηλευτικού Ιδρύματος θα απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία 2/3 των παρόντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Ορίζεται επιπλέον ότι το Κοινωφελές Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν μπορεί να ιδρύει εταιρείες, με σκοπό που συνάδει με τους σκοπούς του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν.

Με την παρούσα τροπολογία, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, “επιλύονται τα νομικής φύσεως ζητήματα, τα οποία προέκυψαν κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα αναφορικά με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν. Συγκεκριμένα αποσαφηνίζεται η δυνατότητα να διαχειρίζεται περιουσιακά του στοιχεία, σύμφωνα με τις ανάγκες του, προκειμένου να βελτιστοποιήσει τις δυνατότητες που παρουσιάζονται για την εξυπηρέτηση των σκοπών του. Κατά τον τρόπο αυτό εξαλείφεται κάθε διχογνωμία και πιθανή εστία αντιπαράθεσης αναφορικά με τα περιουσιακά στοιχεία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν”.

Παραδίδοντας το σχέδιο της τροπολογίας στους βουλευτές ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι “με σφοδρό τρόπο οδηγείται σε κλείσιμο το νοσοκομείο”. “Τα δεδομένα δεν είναι καθόλου ευχάριστα και η μόνη λύση είναι να προτείνω την τροπολογία που θα δίνει τη δυνατότητα πώλησης του νοσοκομείου γιατί η ιδέα να το αγοράσει το ΕΣΥ είναι ανεφάρμοστη επειδή δεν έχουμε δεκάρα τσακιστή”, είπε ο υπουργός και κάλεσε τον κάθε βουλευτή να πει τις απόψεις του, όπως εκείνος βούλεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *