ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ. ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

Με  ανακοίνωσή της   στο  διαδίκτυο,  η Η.Δ.Ι.Κ.Α.  Α.Ε.  ενημέρωσε  πώς   αποφάσισε  την  προσωρινή  διακοπή  της  ηλεκτρονικής  συνταγογράφησης   μέχρι  και  την  Κυριακή  13-05-2012   λόγω  τεχνικών προβλημάτων,  ενημερώνοντας  συγχρόνως  ότι  η διαδικασία  συνταγογράφησης  θα γίνεται χειρόγραφα μέχρι  και την  13-05-2012.

 

Για  πολλοστή  φορά  διαμαρτυρόμαστε  δημόσια  για  την ανεπάρκεια  της  θεσμοθετημένης  ηλεκτρονικής  συνταγογράφησης  να λειτουργήσει  σωστά,  ώστε  οι  γιατροί  της χώρας  να μπορούν  με ταχύτητα  και ευκολία  να συνταγογραφούν  ηλεκτρονικά  και να εκδίδουν   παραπεμπτικά  για ιατρικές  πράξεις.

Αυτό  εμποδίζει  το έργο  της πλειονότητας  των  ιατρών  της χώρας  και αποτελεί  πλήγμα   για τους ασφαλισμένους όλων σχεδόν  των ταμείων.

 

Ζητάμε την άμεση  ενημέρωση   για τον  τρόπο που οι πιστοποιημένοι στο ηλεκτρονικό σύστημα   ιατροί  θα μπορούν  να  εκδίδουν   συνταγές  και  ιατρικά παραπεμπτικά.

 

Προτείνουμε   όπως  οι αρμόδιοι  φορείς (Υπουργείο  Υγείας και ΕΟΠΥΥ)  φροντίσουν  άμεσα  για τη χειρόγραφη λειτουργία    της συνταγογραφίας  και των  ιατρικών  παραπεμπτικών,  είτε  με την χορήγηση σχετικών συνταγολογίων του  ΕΟΠΥΥ στους  πιστοποιημένους  ιατρούς, είτε  με την δυνατότητα να συνταγογραφούν οι ιατροί  χειρόγραφα στα συνταγολόγια  των ιατρείων τους,  προκειμένου  να  διευκολυνθούν  στο ιατρικό τους έργο  και συγχρόνως  να  αποτραπεί  η  ταλαιπωρία  των  ασφαλισμένων  αλλά και η πιθανότητα μή  χορήγησης  αναγκαίων φαρμάκων.

 

 

Ο  Πρόεδρος                                                            Ο  Γεν. Γραμματέας

 

Νίκος  Γαλανόπουλος                                                  Ιωάννης  Δάρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *