ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ για την κατάρρευση του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

 

 

09-05-2012

 

 

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Θεσσαλονίκης, Πειραιώς, Πατρών, Λάρισας και Αργολίδος έχουν γίνει αποδέκτες καταγγελιών που συνεχώς πληθαίνουν, σχετικά με την έλλειψη ασφάλειας κατά τη χρήση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από τους Ιατρούς.

 

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι στα πλαίσια του θεσμικού τους ρόλου, μήνες τώρα έχουν προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, προκειμένου να προασπίσουν την ασφάλεια και την προσβασιμότητα του συστήματος, προς όφελος των ασφαλισμένων, των ιατρών και των ασφαλιστικών ταμείων,  χωρίς όμως να εισακούονται.

 

Δυστυχώς για άλλη μία φορά επαληθευόμαστε,  όσον αφορά τη λειτουργική κατάρρευση του συστήματος λόγω ανεπαρκούς υποστήριξής του, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. αυτή τη φορά, με αποτέλεσμα τη διακοπή της λειτουργίας της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης έως και την Κυριακή 13-5-2012 (χωρίς όμως να λένε πως θα καλυφθούν οι ανάγκες).

 

Επείγουσα σχετική επιστολή έχει σταλεί προς την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Αρμόδιου Εισαγγελέα.

 

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι θα προβούν σε όλες τις δέουσες ενέργειες ώστε το σύστημα να καταστεί ασφαλές, λειτουργικό και χρήσιμο στους χρήστες.  Δικαιολογίες και λόγια έχουμε ακούσει πολλά,  υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα θέλουμε !  Γι΄ αυτό και προχωρούμε σε όλες τις ενέργειες που επιβάλει ο θεσμικός μας ρόλος !

 

 

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ   Εξαδάκτυλος Αθανάσιος

 

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ            Ανεμοδουρά Βαρβάρα

 

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ              Σωτηρούδης Απόστολος

 

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ             Γιαννακόπουλος Κων/νος

 

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ         Παναγιωτόπουλος Κων/νος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *