ατρικός Σύλλογος Λάρισας.Σχετικά με το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (Σ.Η.Σ.)

 

          Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, καταγγέλλει για μια ακόμα φορά, την ανευθυνότητα των αρμοδίων Κυβερνητικών και Διοικητικών παραγόντων να εφαρμόσουν Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (Σ.Η.Σ.) με προχειρότητα, χωρίς δυνατότητα υποστήριξης, χωρίς ασφάλεια και με αδύνατη στις περισσότερες περιπτώσεις πρόσβαση.

Τα προσωπικά δεδομένα γιατρών και ασθενών δεν προστατεύονται και παρατηρείται σε πολλές περιπτώσεις συνταγή που αναγράφεται από έναν γιατρό σε μια περιοχή, να εκτυπώνεται σε άλλη περιοχή από άλλον γιατρό (δύο περιπτώσεις είχαμε μόνον χθες στη Λάρισα).

Με το πρόσχημα “των τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν από την ανεπαρκή υποστήριξη του Σ.Η.Σ.  από τον ανάδοχο του έργου”, η Διοίκηση της Η.Δ.Ι.Κ.Α. Α.Ε αποφάσισε την προσωρινή διακοπή της, μέχρι την Κυριακή 13-5-2012 και βλέπουμε, χωρίς να κάνει καμιά αναφορά για υποκλοπή κωδικών από χάκερς.

Αλήθεια, που είναι εκείνος ο λαλίστατος διευθύνων σύμβουλος της Η.Δ.Ι.Κ.Α. Α.Ε κ. Β. Σφυρόερας, που περιδιάβαινε τις πόλεις ανά την Ελλάδα προπαγανδίζοντας πως το υπάρχον Σ.Η.Σ. αποτελεί “πρωτοποριακό εργαλείο εξορθολογισμού της φαρμακευτικής δαπάνης” και που πριν από είκοσι μέρες περίπου για να καλύψει τις δικές τους παραλείψεις, ατέλειες και ανεπάρκειες, απέδιδε κάθε βλάβη ή “επίθεση” στο Σ.Η.Σ. ότι είναι υποκινούμενα απ’ τους “ανεύθυνους” Ιατρικούς Συλλόγους, οι οποίοι “εξυπηρετούν συμφέροντα που επί χρόνια λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα”;

Προφανώς όταν το καράβι βουλιάζει (μάλλον βούλιαξε) οι αρουραίοι το εγκαταλείπουν πρώτοι και για να σωθούν επικαλούνται “τεχνικά προβλήματα” του αναδόχου του έργου. Σε λίγο η Ελλάδα θα γεμίσει από “δυνητικά ενόχους”, αφού ο κάθε αρμόδιος μέχρι τώρα για να γλιτώσει, θα ρίχνει την ευθύνη στον διπλανό του, χωρίς βέβαια να έχουν συνειδητοποιήσει πως όλοι μαζί έχουν εγκληματίσει σε βάρος της υγείας του Ελληνικού Λαού.

Προτείνουμε, μέχρι να εφαρμοστεί σύγχρονο και ολοκληρωμένο Σύστημα, που να παρέχει εχέγγυα ασφάλειας και εύκολης πρόσβασης, οφείλουν το Υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να φροντίσουν για χειρόγραφη λειτουργία του Συστήματος, όπως και κατά το παρελθόν, είτε με χορήγηση των σχετικών συνταγολογίων σε όλους τους γιατρούς, συμβεβλημένους και μη με τον ΕΟΠΥΥ, είτε όσοι γιατροί δεν διαθέτουν συνταγολόγια ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ) να συνταγογραφούν στα προσωπικά συνταγολόγια των ιατρείων τους, για να αποφευχθεί τουλάχιστον η ταλαιπωρία των ασθενών.

 

ΓΙΑ ΤΟΝ Ι.Σ.ΛΑΡΙΣΑΣ

                Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                   ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *