Επίσκεψη Καρατζαφέρη

Όλοι προβληματισμένοι

Κάποιοι μιλούν για τις πιο πληκτικές εκλογές των τελευταίων χρόνων. Χωρίς εντάσεις και ακρότητες είναι αλήθεια πως δεν συνεπαίρνουν τους ψηφοφόρους ούτε και τροφοδοτούν τις καθημερινές μας συζητήσεις στους  ανά την πόλη καφενέδες,  τουλάχιστον σε βαθμό ανάλογο με την κρισιμότητα των ημερών που  διερχόμαστε. Οι από τηλεοράσεως διαπληκτισμοί, μειωμένοι σε σύγκριση με άλλες φορές, δεν «συγκινούν» πλέον κανένα, ενώ τα μηνύματα που προσπαθούν  να περάσουν δεν γίνονται πιστευτά μιας καθώς η καθημερινή μας εμπειρία άλλα, τελείως διαφορετικά εισπράττει, πολύ πιο άμεσα από αυτά των τηλεμαχιών μεταξύ των υποψηφίων.

Το βάρος των σημερινών προβλημάτων και των αδιεξόδων, ασήκωτο για την ώρα, έχει σβήσει τη λάμψη που κάποτε εξέπεμπαν κάποιοι πρωτοκλασσάτοι κομματικοί, πανεπιστημιακοί του γλυκού νερού όπως και «λαμπερές», ο θεός να τις κάνει,  προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου, οι οποίοι  σαν «γλάστρες» του παλιού καιρού κοσμούσαν τα ψηφοδέλτια όλων των συνδυασμών. Σοβαρό το πλήγμα στο    πολιτισμό – με την ευρύτερη έννοια – που αν και αναγκαίος, είναι απών από αυτήν  την αναμέτρηση, καθότι  μοιάζει με είδος πολυτελείας.

Ο κόσμος με βαριά καρδιά ανηφορίζει το δρόμο προς τη Γεσθημανή των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής. «Με μειωμένη ή και ελαχιστοποιημένη την εμπιστοσύνη μας προς τα κόμματα και τους ηγέτες που φιλοδοξούν να μας κυβερνήσουν. Αναζητώντας το λιγότερο κακό και όχι το επιθυμητό καλό. Ψάχνοντας πολιτικούς που έχουν συναίσθηση των ευθυνών τους αλλά και των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσουν. Καλώς ή κακώς όμως, η ανανέωση της πολιτικής ζωής δεν θα προέλθει από παρθενογένεση, ούτε, ακόμη χειρότερα, επενδύοντας σε ακροδεξιούς εθνοσωτήρες ή σε αντιστασιακούς λαϊκιστές που χαϊδεύουν τα αφτιά μας. Δυστυχώς η κάλπη δεν προσφέρεται, ιδιαίτερα αυτή τη φορά, μόνο για να ξεσπάσουμε την οργή μας. Πρέπει να αποφασίσουμε και για το μέλλον μας…» Σ. Πολυμίλης

 

 

 

 

 

Την Τρίπολη επισκέφθηκε την πρωτομαγιά ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, παραχωρώντας συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και μιλώντας στη συνέχεια σε στελέχη και φίλους του κόμματός του. Προτρέποντας τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν με λογική και όχι με θυμό και τσαμπουκά, υποστήριξε για άλλη μια φορά ότι οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς δεν μπορεί να είναι η λύση της επομένης των εκλογών δεδομένου ότι  έχουν δεσμευθεί με τις υπογραφές τους στο μνημόνιο. Επανέλαβε εκ νέου την πρότασή του για συμμαχία και συνεννόηση με τις χώρες του Νότου, ώστε να προχωρήσει μια 12ετής σχέση Ευρώ-Δολαρίου σε ισοτιμία 1 προς 1, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα και οι άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης να απεγκλωβιστούν απ’ τις αυστηρές λιτότητες των Μνημονίων, που  αποτελούν ταφόπλακα για την  Ευρώπη. Τέλος ο κ. Καρατζαφέρης τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής του  debate, το οποίο θεώρησε απαραίτητο, διότι δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να κάνει συγκρίσεις και να λάβει τις σωστές αποφάσεις, ενώ ζήτησε  και τη δέσμευση του Πρωθυπουργού ώστε να μην  κοπούν οι μισθοί του Κλήρου.

Σε  αθηναίους Αρκάδες

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας , ο Κώστας Βλάσης  μίλησε στους Αρκάδες της Αθήνας, σε κεντρικό ξενοδοχείο, ο χώρος του οποίου  αποδείχθηκε μικρός για όσους προσήλθαν και  άκουσαν με προσοχή την ομιλία του, χειροκροτώντας τον  θερμά.

Τον Κώστα Βλάση προλόγησαν οι: Πελεγρίνης Θεοδόσης πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών,  Πατούλης Γεώργιος πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και δήμαρχος Αμαρουσίου και Βασίλης Κικίλιας υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Β’ Αθηνών. Μεταξύ άλλων διακρίναμε: τον κ. Κωστόπουλο Νίκο υποψήφιο Β’ Αθηνών,  τον πρώην αντιδήμαρχο Αθηνών κ. Τεντόμα Χρήστο, τους καθηγητές Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Παπαγγελόπουλο Παναγιώτη, Παπαβασιλείου Αθανάσιο, Γεώργιο Τρουπή, Καρατζά Γαβριήλ, Κοτσιομύτη Βαγγέλη, Αναγνωστοπούλου Σοφία, Κωνσταντόπουλο Κώστα, Μπάσρα Έφη, Σπέγγο Κώστα, Γεννηματά Βάσω, Μαζαράκη Αντώνη, Πιάγκου Μάρα, Πρωτογέρου  Βασίλη, την πρόεδρο του Συλλόγου Καθηγητών Ιατρικής Σχολής Αθηνών καθηγήτρια Λυμπέρη Μαρία, τον Γραμματέα Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Ζωγράφο Νίκο, τον γραμματέα Πανεπιστημιακών της ΝΔ Σιάσο Γεράσιμο, τον Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας Στρατηγό Μασούρα Κωνσταντίνο, τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Αρκάδων κ. Ζαραφέτο Γιώργο, τον πρόεδρο της Ένωσης Τριπολιτών Αττικής κ. Τούντα Φώτη, πρόεδρο Ένωσης Κατασκευαστών Ελλάδος κ. Καψιμάλη Δημήτριο και πολλούς άλλους.

Πρωτοπορεί

Μεταξύ των πέντε πρώτων δημόσιων νοσοκομείων πανελλαδικά κατατάσσει το Νοσοκομείο Καλαμάτας η αξιολόγηση του υπουργείου Υγείας για το 2011. Σύμφωνα με στοιχεία της αξιολόγησης που επικαλείται η οικονομική εφημερίδα “Ημερησία” το νοσηλευτικό ίδρυμα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας περιλαμβάνεται στα πέντε κορυφαία δημόσια νοσοκομεία που παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση είναι σε θέση να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους ασθενείς. Τα υπόλοιπα 4 είναι, τα παιδιατρικά νοσοκομεία ”Aγία Σοφία” και ”Aγλαΐα Kυριακού” στην Aθήνα, το ”Kαραμανδάνειο” στην Πάτρα και το “Παπαγεωργίου” στη Θεσσαλονίκη. Ως δείκτες αξιολόγησης χρησιμοποιήθηκαν ο βαθμός παραγωγικότητας (πόσο ένα νοσοκομείο παράγει τη μέγιστη δυνατή εκροή δεδομένων των εισροών), η διοικητική ικανότητα και το κόστος”. Πηγή: Isthmos.gr

Βουνό τα σκουπίδια

Μεγάλο πρόβλημα παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην αποκομιδή των σκουπιδιών του Δήμου Τρίπολης και πολλά τα παράπονα των δημοτών. Επ’ αυτού ο αντιδήμαρχος  κ. Κώστας Κατσαφάνας, διευκρινίζει ότι :  «ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ευθύνη της Δημοτικής Αρχής αλλά είναι αποτέλεσμα προσωρινού προβλήματος που δημιουργήθηκε στο χώρο εναπόθεσης των απορριμμάτων. Ήδη όμως έχει ξεκινήσει συστηματικά η αποκομιδή και εντός των επόμενων ημερών θα έχει μπει η πόλη μας και πάλι σε κανονικούς ρυθμούς. Ο Δήμος Τρίπολης άλλωστε ολοκληρώνει  την διαδικασία της προσωρινής διαχείρισης με τρόπο που αφενός σέβεται  το περιβάλλον και αφετέρου δεν  επιβαρύνει με αύξηση των δημοτικών τελών τους πολίτες”.

Εορτασμός πρωτομαγιάς

Λόγω προεκλογικής περιόδου υποτονικός  έως αδιάφορος υπήρξε ο εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς από τα συνδικαλιστικά σωματεία. Παρόλα αυτά προχθές το πρωί έγινε  συγκέντρωση στην Πλατεία Ανεξαρτησίας από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας και το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας και ακολούθως πορεία και εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους εκτελεσθέντες πατριώτες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στο μνημείο του Αι- Θανάση.

Επίσης στην Κεντρική Πλατεία της Τρίπολης το ΠΑΜΕ γιόρτασε  την πρωτομαγιά με συγκέντρωση κατά την οποία μίλησε   η Παναγιώτα Πανούση, μέλος του ΠΑΜΕ και υποψήφια βουλευτή Αρκαδίας. Η ομιλήτρια κάλεσε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να ετοιμαστούν για νέες μάχες απ’ την επομένη των εκλογών, αφού τα μέτρα που έρχονται είναι αμείλικτα και πρέπει να αποκρουσθούν.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *