Δεν υπάρχουν διλήμματα

 

Είναι προφανές ότι η Αρκαδική κοινωνία βρίσκεται μπροστά στα διλήμματα που δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει. Κυρίως να επιλέξει ψύχραιμα ανάμεσα στα προς επιλογήν πρόσωπα, τα οποία δεν είναι και από τα καλύτερα που διαθέτει αυτή η κοινωνία. Όχι πως δεν υπάρχουν και κάποιοι σοβαροί, ακέραιοι ηθικά και πολιτικά, όμως δεν παύουν να  κυριαρχούν οι μετριότητες, οι άσχετοι και οι αριβίστες, ενώ παρατηρείται πλέον και τάση εισόδου περιθωριακών παραγόντων στο πολιτικό παιχνίδι.

Αυτή είναι η τραγική πραγματικότητα και δεν αμφισβητείται από κανένα.. Όμως η πολιτική πάντα είχε ελλείμματα αυτού του είδους και το φαινόμενο δεν είναι τωρινό. Τα πρόσωπα που διαδραμάτιζαν κατά καιρούς θετικό ρόλο στον δημόσιο χώρο ήταν λίγα και δεν εκτιμήθηκαν πάντα στον καιρό τους. Κλασικό παράδειγμα  ο Τάσος Σεχιώτης, η αξία του οποίου έφθασε να αναγνωριστεί καθολικά, αρκετό χρόνο  μετά τη θητεία του και μετά το θάνατό του. Αντίθετα, πολλές φορές  αποδόθηκαν τιμές σε όσους όχι μόνο δεν ωφέλησαν αλλά τουναντίον έβλαψαν το νομό σε βάθος χρόνου, με τις ρουσφετολογικού χαρακτήρα παρεμβάσεις τους.  Γι’ αυτά θα μιλήσει η Ιστορία βέβαια. Αλλά δεν είναι κάτι για το οποίο  πρέπει να αδιαφορήσουμε σήμερα. Απασχολεί όλο και  περισσότερους από όσους θα ψηφίσουν και κάνει τα διλήμματά τους ακόμη πιο αδιέξοδα. Ελπίζουμε να μην επαναληφθεί η ιστορία αυτή των επιλογών. Γιατί ανεξάρτητα από την ποιότητα του πολιτικού προσωπικού των δυο μεγάλων κόμματων που εναλλάσσονταν ως τώρα στην εξουσία, η δεξαμενή από όπου οι ψηφοφόροι της Αρκαδίας θα αντλήσουν αύριο την πολιτική δυναμική τους εμπεριέχει και σημαντικές προσωπικότητες, ήθους και πολιτικής. Συνεπώς πέρα από τα διλήμματα υπάρχουν σαφείς και ευανάγνωστες λύσεις.

Οι ψηφοφόροι της Κυριακής έχουν το μαχαίρι και  το πεπόνι στα χέρια τους Στα ψηφοδέλτια των κομμάτων υπάρχουν νέα πρόσωπα, επιστήμονες αναγνωρισμένοι στον τομέα τους, λίγοι μεν αλλά  χωρίς τις αμαρτίες των παλαιών. Αυτούς ας στείλουν στη Βουλή, ώστε να ενθαρρυνθούν και άλλοι στο μέλλον.  Μην ξεχνάμε άλλωστε πως: «Σόλων εκείνην είπεν άριστα την πόλην οικείσθαι, εν ή τους αγαθούς άνδρας συμβαίνει τιμάσθαι, και το εναντίον εν ή τους κακούς αμύναισθαι. ( Ο Σόλων είπε πως εκείνη η πόλη διοικείται με τον καλύτερο τρόπο, όπου συμβαίνει να τιμώνται οι αγαθοί άντρες, και το αντίθετο οι κακοί να παραμερίζονται).

 

 

 

Υποψηφιότητες

Σύμφωνα και με δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου, επιθυμία   του Βαγγέλη Βενιζέλου ήταν να περιληφθούν και άλλοι πανεπιστημιακοί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.  Χώρος στον οποίο ο πρόεδρος έχει προσωπικές φιλίες και ερείσματα. Μεταξύ αυτών και ο προσωπικός φίλος και  τακτικός συνομιλητής, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θοδωρής Παπαθεοδώρου ο οποίος τελικά δεν δέχθηκε και έτσι σταμάτησε κάθε συζήτηση.

Οι Ανεξάρτητοι

Προεκλογική επίσκεψη πραγματοποίησε στη  Τρίπολη το περασμένο Σάββατο ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος  Καμένος, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους του κόμματός του, με επί κεφαλής τον  Κ. Βενετσάνο Πονηράκο, χειρουργό, διευθυντή χειρουργικής κλινικής  του Παναρκαδικού νοσοκομείου, σταθερή αξία στην  επιστημονική ζωή του τόπου. Ο κ. Καμένος περπάτησε στους δρόμους της πόλης και είχε συνάντηση με το δήμαρχο κ. Σμυρνιώτη, ενώ σε  δηλώσεις του στα τοπι9κά μέσα ενημέρωσης  είπε πως η Ελλάδα αρχίζει να εγκαταλείπεται, λόγω μετανάστευσης από τους νέους  και πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη για να γεμίσουν τα χωριά μας. Η θλίψη που γεννά η εγκατάλειψη, συμπλήρωσε, πρέπει  να γίνει θυμός, που θα οδηγήσει την απελευθέρωση, από τους τοκογλύφους και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Ομιλία Λυκουρέντζου

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, μίλησε την Κυριακή το μεσημέρι  στην προεκλογική του συγκέντρωση, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης. Παραβρέθηκαν πολλές προσωπικότητες της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου, όπως οι: κ.κ. Κων/νος Μίχαλος, Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης των Επιμελητηρίων Ελλάδος, Ηλίας Ηλιόπουλος, Γενικός Γραμματέας ΑΔΕΔΥ, Μενέλαος Δασκαλάκης, πρ. Γενικός Δ/ντής Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Παναγόπουλος, Πρόεδρος ΔΑΚ-ΜΜΕ, Νίκος Καλτεζιώτης, πρώην Υπουργός, Κωσταντόπουλος Δημήτρης, πρ. Νομάρχης Αρκαδίας, Γιάννης Σμυρνιώτης, Δήμαρχος Τρίπολης και Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, πρώην Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Προεκλογική συγκέντρωση

Την  Πέμπτη 3 Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ,  θα πραγματοποιήσει κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην  Τρίπολη  στην Πλατεία  Αγ.  Βασιλείου στις  8:00  το  βράδυ. Ομιλήτρια θα είναι η Μάγδα  Σπηλιωπούλου, μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Καθαρισμός

Την περασμένη  Κυριακή 29 Απριλίου ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού συμμετέχοντας  ενεργά στην Παγκόσμια Εθελοντική Καμπάνια «Let’s Do It – Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μια μέρα!» με τη βοήθεια εθελοντών, που ξεπέρασαν τα εκατό άτομα,  καθάρισαν την προστατευόμενη περιοχή του υγρότοπου Μουστού  από κάθε λογής σκουπίδια. Οι εθελοντές  συνέλλεξαν πολλά μπάζα με μεγάλα κομμάτια μπετόν  και πάρα πολλά πεταμένα λάστιχα αυτοκινήτων, παρουσία και του δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας κ. Σκαντζού όσο και του αντιδημάρχου κ. Γκαύρου.

Νυχτερινό τιμολόγιο

Η ΔΕΗ Α.Ε. υπενθυμίζει στους πελάτες της που κάνουν χρήση του οικιακού τιμολογίου με χρονοχρέωση (μειωμένο νυχτερινό), με συνεχές ωράριο (23:00 έως 07:00), ότι η ρύθμιση αυτή θα ισχύσει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, από 1ης Μαΐου 2012 έως 31ης Οκτωβρίου 2012.

Καταναλωτές που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό, μπορούν να ζητήσουν τα σχετικά πληροφοριακά έντυπα από τα αρμόδια γραφεία ΔΕΗ της περιοχής τους ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΔΕΗ, www.dei.com.gr/ Σπίτι/Οικιακά Τιμολόγια /Οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση (μειωμένο νυχτερινό) – Γ1Ν.

ΠΑΠΑΜΗΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ papamh22@otenet.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *