Να εισπραχθούν τα οφειλόμενα

 

Δεν νομίζουμε πως υπάρχει νουνεχής πολίτης σ’ αυτή την πόλη   που να διαφωνεί με την είσπραξη των χρεωστούμενων στο δήμο, από οφειλέτες κακοπληρωτές αλλά και από παραβάτες λόγω παράνομης στάθμευσης.    Και ότι η είσπραξη πρέπει να γίνεται με κάθε νόμιμο μέσο, συμπεριλαμβανομένης  της δικαστικής οδού.

Επειδή πολύς λόγος έγινε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα, καιρός είναι να συνειδητοποιήσουμε σ’ αυτή την πόλη ότι η προστασία των ατομικών δικαιωμάτων δεν μπορεί να αποτελεί ασπίδα ασφαλείας κακοπληρωτών, γι αυτό και η κατά περίπτωση απαίτησή τους πρέπει να είναι επιτακτική. Η υποχρέωση να συμβάλλουμε όλοι στα έσοδα του δήμου, κατά το αναλογούν μερίδιο, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη.

Ωστόσο, δεν αρκεί να εντοπίζονται οι παραβάσεις και να επιβάλλονται πρόστιμα. Θα πρέπει να υπάρχει και η δυνατότητα είσπραξής τους. Και η πραγματικότητα στον τομέα αυτόν είναι απογοητευτική. Η οικονομική υπηρεσία έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και αδυνατεί εκπλήρωση του προορισμού της.  Δεν πρόκειται για απλή εκτίμηση. Τα στοιχεία από τη μέχρι τώρα δραστηριότητα του εισπρακτικού μηχανισμού έχουν επανειλημμένα δείξει ότι από πρόστιμα ίσως πάμε καλά, αν πάμε, αλλά στην είσπραξή τους χωλαίνουμε. Και ότι η ευθύνη γι’ αυτό δεν ανήκει αποκλειστικά και μόνο τους αρμόδιους για την συλλογή των εσόδων, οι οποίοι αδιαφορούν, φοβούμενοι τις περισσότερες φορές το πολιτικό κόστος αυτής τους της ενέργειας. Ανήκει και στο νομικό πλαίσιο που υποτίθεται ότι διασφαλίζει την είσπραξη αυτή.

Πολλά έχουν ειπωθεί, πολλές είναι οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί και οι διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί, αλλά πέραν αυτού ουδέν, εδώ και  χρόνια. Κι όσο αυτό δεν θα γίνεται, τα όποια μέτρα βεβαίωσης φόρων και επιβολής ποινών δεν θ’ αποδίδουν τα αναγκαία αποτελέσματα.

Είναι γνωστό ότι η μεγαλύτερη αδυναμία μας δεν είναι η έλλειψη νόμων που να ρυθμίζουν τα διάφορα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Η μεγαλύτερη αδυναμία μας είναι η πλημμελής εφαρμογή των νόμων και των κυβερνητικών αποφάσεων. Όταν κάποιος ειδοποιείται  για χρέη προς το δήμο, που εκκρεμούν επί χρόνια και δεν ανταποκρίνεται, δεν νοείται να παραμένει ανενόχλητος  χωρίς να έχει δρομολογηθεί η ταχύτερη δυνατή εξόφληση της οφειλής του. Πρέπει  αυτό να γίνεται απαιτητό με κάθε νόμιμο μέσο. Ώστε να γίνει κοινή πεποίθηση ότι ουδείς θα αποφύγει τις κυρώσεις, όταν συνειδητά αποφεύγει την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του.

 

 

 

 

Τα “απίθανα” κόμματα

Απ΄ όλα έχει ο εκλογικός μπαξές. Από τους “Πειρατές” , τους “Φίλους του Ανθρώπου” και το Κόμμα Επιχείρηση: χαρίζω οικόπεδα και χρέη – σώζω ζωές μέχρι τους…τυραννοκτόνους!36 συνολικά κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι υποψήφιοι κατέθεσαν αιτήσεις στον Αρειο Πάγο και θα διεκδικήσουν την ψήφο μας στις επερχόμενες εκλογές της 6ης Μαϊου.
Αν μη τι άλλο όταν μιλάμε για πολιτικό χιούμορ δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε την υποψηφιότητα του Μ.Τζαλαζίδη και το κόμμα του “Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.)”.
Πρόκειται για το μοναδικό κόμμα που ο λιτός τίτλος του εξηγεί ταυτόχρονα και τις προγραμματικές του θέσεις.
Οι “Τυραννοκτόνοι”
Ξεχωρίσαμε ακόμη το κόμμα “Τυραννοκτόνοι” στο οποίο υπάρχει ένας και μόνο υποψήφιος ο κύριος Αθανάσιος Δασκαλόπουλος.  Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να βρούμε τις προγραμματικές θέσεις του κυρίου Δασκαλόπουλου ωστόσο ιστορικά οι τυραννοκτόνοι είναι εκείνοι που σκοτώνουν τους τυράννους, δηλαδή τους καταπιεστικούς ηγέτες. Δεν ξέρουμε εάν ο κύριος Δασκαλόπουλος θέλει να μιμηθεί το παράδειγμα του Αρμόδιου και του Αριστογείτονα που δολοφόνησαν το 514 π.Χ τον Πεισαστρατίδη και αργότερα τον Ίππαρχο.
Οι “Φίλοι του Ανθρώπου”
Το κόμμα “Φίλοι του Ανθρώπου” του Κωνσταντίνου Σταμούλη αυτοπροσδιορίζεται ως κίνημα πολιτικού σουρεαλισμού. Τα μέλη του κόμματος πιστεύουν στο ρητό που λέει “δεν ξέρουμε τίποτα και θέλουμε να το μεταδώσουμε σε αυτούς που τα ξέρουν όλα”.
Το κόμμα των Πειρατών ξεκίνησε πριν 6 χρόνια από τη Σουηδία και απέκτησε φανατικούς φίλους και στην Ελλάδα γι΄ αυτό και διεκδικεί την ψήφος μας στις επερχόμενες εκλογές με αρχηγό τον Ιωάννη Παναγόπουλο. Μεταξύ άλλων οι Πειρατές ζητούν την προστασία της ιδιωτικότητας και των ατομικών δικαιωμάτων από επεμβάσεις κρατών και εταιρειών, την μεταρρύθμιση της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων, με μείωση του χρόνου προστασίας και ελεύθερη χρήση ψηφιακών αντιγράφων για ιδιωτική, μη-εμπορική χρήση.
Βεργής – Αλεξανδράτου
Φυσικά ο Βασίλης Λεβέντης με την Ένωση Κεντρώων επιμένει να διεκδικεί την ψήφο μας και σε αυτές τις εκλογές ενώ και ο αγέραστος Δημοσθένης Βεργής των Ελλήνων Οικολόγων κάνει για μια ακόμη φορά αισθητή την παρουσία του συμπράττοντας με την πορνοστάρ Τζούλια Αλεξανδράτου. Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Εκπαίδευση ενηλίκων

Ο Δήμος Τρίπολης προκειμένου να  επωφεληθεί της υλοποίησης πιστοποιημένων προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων και  έχοντας την δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε προγράμματα Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας, προετοιμάζει Φάκελο συμμετοχής στα πλαίσια ανοικτής πρόσκλησης που απέστειλε η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), μετά από συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας  προς τους Καλλικρατικούς Δήμους, με θέμα «Ίδρυση και λειτουργία των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) προς εφαρμογή προγραμμάτων γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων». Οι δράσεις που έχουν σχεδιαστεί θα στοχεύουν στην προώθηση της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, στην επιμόρφωση σε σημαντικούς τομείς όπως η υγεία, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, το περιβάλλον, κλπ. Για την προώθηση της τοπικής οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης θα προταθούν από τον Δήμο δράσεις που θα αποτυπώνουν τις αμιγώς τοπικές ανάγκες.

Έκθεση σπηλαίων

Από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τρίπολης γνωστοποιείται ότι παρατείνεται μέχρι 31-05-2012 η λειτουργία της Έκθεσης Φωτογραφίας υλικών Σπηλαίων – Πετρωμάτων – Απολιθωμάτων και Κρυστάλλων στα Σπήλαια Κάψια . Η επίσκεψη στην έκθεση είναι δωρεάν και η λειτουργία των Σπηλαίων και της  Έκθεσης είναι από τις 9.00 το πρωί  έως τις 15.00  το μεσημέρι,  όλες τις ημέρες.

Χαμογελάτε

Η γυναίκα μου και εγώ είχαμε πάει στην συνάντηση των παλιών συμμαθητών του σχολείου της. Η γυναίκα μου κοίταζε έναν μεθυσμένο να πίνει μόνος του στο διπλανό τραπέζι.
– Τον ξέρεις; την ρώτησα.
– Ναι. Τα είχαμε παλιά. Έμαθα ότι άρχισε το ποτό μόλις χωρίσαμε και δεν τον έχει δει κανείς ξεμέθυστο από τότε.
– Θεέ μου, είπα. Ποιός θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο εορτασμός θα κράταγε τόσα χρόνια;
Και έτσι άρχισε ο καυγάς…

ΠΑΠΑΜΗΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
papamh22@otenet.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *