ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Ι.Σ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΕΟΠΥΥ

Στην έκτακτη γενική συνέλευση του Ι.Σ.Αμαλιάδας στις 9/4/2012 συζητήθηκε διεξοδικά η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας και αφορά τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας μετά την εφαρμογή της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ και η οποία συνοπτικά περιγράφεται ως εξής:

α) Οι οφειλές του ΟΠΑΔ 2010-2011 και του ΤΥΔΚΥ 2011 δεν έχουν πληρωθεί ενώ ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει αρχίσει να πληρώνει τους συμβεβλημένους ιατρούς με το 2012.

β)Ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει συμβεβλημένους ιατρούς στις περισσότερες ειδικότητες, δεν έχει δικά του ιατρεία και σύστημα ραντεβού 184 με αποτέλεσμα οι μεν ασφαλισμένοι να προσέρχονται από τις πρωινές ώρες και να αναμένουν με τις ώρες για εξυπηρέτηση τους οι δε ιατροί να μην μπορούν να ανταποκριθούν. Ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει ελεγκτεύοντες ιατρούς για αναγραφή φαρμάκων χρονίως πασχόντων με αποτέλεσμα να χρεώνονται με μεγάλο αριθμό συνταγών οι παθολόγοι και αγροτικοί ιατροί.

γ) Ο ΕΟΠΥΥ για λόγους επικοινωνιακούς απαιτεί αφενός την εξυπηρέτηση όλων των ασφαλισμένων και αφετέρου απειλεί τους ιατρούς ότι θα επιβάλλει κυρώσεις εάν αναγράφουν όλα τα φάρμακα που οι ασφαλισμένοι έχουν ανάγκη.

δ) Δεχόμαστε στα ιδιωτικά μας ιατρεία τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και ζητήσαμε, χωρίς να μας απαντήσετε, τι προτίθεστε να κάνετε για την αποζημίωση ενοικίου, εξόδων λειτουργίας , αναλώσιμων κ.λ.π.

ε) Σκοπίμως, προφανώς, δεν αναφέρετε πόσους ασφαλισμένους θα δεχόμαστε και πού θα παραπέμπουμε τους υπολοίπους, καθώς και πόσες συνταγές και με ποιά κριτήρια επιτρέπεται να γράφουμε.΄Ωστε να μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε τις απόψεις σας στους ενδιαφερομένους, ιατρούς, ασφαλισμένους, ασφαλιστικούς φορείς, Μ.Μ.Ε κ.λ.π.

στ)Ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας σε προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ ανέφερε προς την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αναλυτικά τα προβλήματα και ζήτησε διευκρινήσεις (αριθμός ασφαλισμένων συνταγογράφηση- υπερσυνταγογράφηση  αναλώσιμα κλπ) χωρίς μέχρι σήμερα να δοθεί απάντηση εκτός από κάποιες φήμες για συνταγογράφηση  10 (δέκα) συνταγών ημερησίως.

ζ) Επειδή η κατάσταση που δημιουργείται είναι σε βάρος των ιατρών και των ασφαλισμένων η συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας αποφάσισε κινητοποίηση των μελών του ( απεργία- αναστολή συμβάσεων) εάν σε εύλογο χρονικό διάστημα δεν δοθούν απαντήσεις.

 

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ. Αμαλιάδας

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΟΥΣΗΣ                                      ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΡΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *