Σε δύο χρόνια διέλυσαν κυριολεκτικά την ελληνική κοινωνία.

Σε δύο χρόνια διέλυσαν κυριολεκτικά την ελληνική κοινωνία. Αρχικά  το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια η τρικομματική που κατέληξε σε δικομματική συγκυβέρνηση έφεραν τους Έλληνες στην άβυσσο της φτώχιας, όπως φανερώνουν και οι απαντήσεις τους στο «Ευρωβαρόμετρο για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης».
Η έρευνα διεξήχθη τον Δεκέμβριο του 2011 και σε όλα τα ερωτήματα η Ελλάδα κατέχει τη θλιβερή «πρωτιά», αφήνοντας πίσω χώρες όπως η Λιθουανία, η Λετονία και η Βουλγαρία.
Συγκεκριμένα, το 97% των Ελλήνων διαπιστώνει ότι η φτώχεια αυξήθηκε στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο, ενώ το 72% των Ελλήνων εκτιμά ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει το 2012 (ήταν 36% το 2009).
Το 2009, σχεδόν ένας στους τέσσερις (26%) δήλωνε ότι κάποια στιγμή μέσα στο έτος η οικογένειά του ξέμεινε τελείως από χρήματα. Ενάμιση χρόνο μετά, σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες (45%) βρέθηκε στο σημείο να αδυνατεί να αγοράσει τρόφιμα ή να πληρώσει λογαριασμούς. Το ποσοστό αυτό τοποθετεί την Ελλάδα στη χειρότερη θέση σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.
Τα στοιχεία που έχουν σχέση με τους υπαίτιους αυτής της τρομακτικής ανέχειας αποτυπώνονται και στις δημοσκοπήσεις και ευελπιστούμε ότι θα αποτυπωθούν και στην κάλπη. Στις εκλογές αυτές είναι ανεπίτρεπτη η αποχή, το λευκό και η ψήφος σ΄ εκείνους που ασέλγησαν στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας.
http://ygeianet.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *